• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli açılan dikişler yardım lütfen :( :(

Geçmiş olsun öncelikle benim çok fazla dikişim yoktu ama doktorum günde 4 defa batikonla pansuman yapmamı söylemişti birde dikiş yerine sürmen için bir krem vermişti hatta ilk ilişkide bu kremi sürüp öyle ilişkiye girmemi söylemişti dikişlerin tamamen iyileşmesi 35 günü bulmuştu bakım sayesindenmi bilmiyorum ama dikişlerim beni hiç rahatsız etmemişti her Doğum farklı bende almış olduğum epidural yüzünden 3 ay bel ağrısı çekmiştim
Teşekkür ederim . Benim dikişlerim de artık beni çok rahatsız etmiyor . Çünkü yerimden kalktığım yok kalkmaya korkuyorum ya tamamı açılırsa diye . Ayağa kalkarsam ne derece rahatsız eder bilmiyorum . Asıl sorun sürekli açılıyor olması sağlığımı etkiliyor tamam yara kaynar ama ya yapışıp da kaynamazsa ayrıl kaynaması çok kötü

Evet biliyorum onları en iyisi ondan almak ama iş işten geçmemiştir umarım. Bugün tekrar doktora gidecem bakalım ne diyor
Zararın neresinden dönsen kardır canım. Kısa zamanda al bir tane. Merhem falan verir belki doktorun. Benim 1 ay gibi sürede tamamen iyileşmişti. İplikleri de çekiştirme sakın. İyileştiğinde kendiliğinden dökülür onlar

bazı hekimler doğum sonrası pansumanı önerirken bazı hekimler önermeyebiliyor. en çok dikkat etmeniz gereken önden arkaya taharet almanız ve sonrasında güzelce kurulamanız. pedlerinizi olabildiğince sık değiştirin. emzirirken dikiş olan tarafa değil diğer tarafa meyilli oturun. kabız olmamak için sabahları iki kuru kayısı bir bardak ılık su için. şekersiz kayısı kompostosuda kabız olmayı önler. yara iyileşmesi ortalama 6 haftadır epizyotomide.. kesiye rağmen yırtılmışşa kesi olmasa daha kötü yırtılırdı bu sefer daha zor tamir ve daha geç iyileşirdi. bir de protein almaya çalışın. et , süt yumurta tüketimi önemli. tekrar söylüyorum kesinlikle ıslak ya da nemli kalmasın. nemli ve ıslak ortamda enf oluşma riski artar. geçmiş olsun.

Kızlar merhaba . Bir hafta etmedi dikişlerimle ilgili konu açmıştım belki hatirlarsiniz . Sizin önerileriniz üzerine o akşam acile gittim ama hala aynıyım neyse bilmeyenler için bastan anlatayım
. ben aralık 13 'de doğum yaptım çok zor bi doğumum oldu kesi atıldı oda yetmedi bebişim çıkarken biraz daha yırttı kesiyi anlayacağınız çok dikişim vardı sonra dikişlerim açıldı ce doktor tekrar dikti aradan 3 gün geçti yine dikişlerim açıldı bu sefer doktor 3. Kez dikmek senin canını acıtır bi faydası olmaz iltihap enfeksiyon filan görünmüyor dedi kendi kendini iyileşir deyip yolladı bugün tam 15 gün oldu hala dikişlerim açık açıyor hiç ip filan da gelmedi dikişler tutunca parca ipler gelirmiş ya oda olmadı ve ben bu durumdan çok sıkıldım dikişlerim tutsun diye 15 gündür yataktayım gönlümce çocuğuma bakamıyorum aranızda böyle olan arkadaşlar var mı dikişleriniz kaç güne iyi oldu açılan dikişleriniz tekrar eskisi gibi kaynadı mi neler yaptınız . Psikolojim bozulacak artık :KK43: birde doktor bana pansuman filan yapmamı önermedi sadece ılık suyla yıkayıp iyice kurtluyorum.
Nasıl oldunuz geçti mi benim de öyle malesef

Back