• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Supraventriküler taşikardi

Saasasassssdssddss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2022
26
0
1
24
Arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim. 4 aydır hergün çok kötüyüm ilk başlarda kas ağrılarım halsizlik çabuk yorulma falan vardı gittiğim doktorlae bir şey yok diyip gönderiyorlardı b12 d3 eksikliği falan ama doktor superventrükel taşikardin var dedi araştırdığıma göre kılakçıklardan kaynaklı mış vitamin ilaçları kullanıyorum hiç düzelme olmamıştı zaten bende anladım ki kalbimden kaynaklı ne yapacağım bilmiyorum gerçekten iyilrşemeyioeum ne yaparsam yapayım olmuyor doktorda bir eşy yok diyip gönderiyor bir şey yoksa neden geçmiyor kafaya taka taka deli olacağım bu dururmu yalsyabalr varmı lütfen yardım edin..

kardiyoloğa gözüktünüz mü? EKG, eko ve holter testi yapıldı mı?
Hepsi yapıldı bir şey çıkmadı doktor d3ve demir 3 ilaçı birde dideral verdi ama hiçbiri etli etmedi hissediyorum yani zaten araştırıncq da kılakçıklardan kaynaklı diyor bilmiyorum normalde serum demirin normal ama doktor demir 3 verdi d3üm eksik birde b12 yani hiç etksi olması gibi

Supraventrikuler taşikardi de ilk olarak ilaç yerine kişinin yaşam tarzında değişiklik yapmasını önerebilirler. Daha az kahve, çay tüketimi. Alkol, sigara tüketmemek. Düzenli uyumak, egzersiz yapmak şeklinde. Eğer sorun bunlara rağmen devam ederse ilerleyen zamanlarda tekrar doktora görünebilirsiniz. Ben yıllar önce kalbimde ağrı vs ile doktora gittim. EKG, eko bakıldı. Holter takıldı 24 saat. Holterde benim taşikardim olduğunu söyledi. Herhangi bir türü olduğunu söylemedi ama. Ben o dönem pek hissetmiyordum. İlaç verdiği takdirde ömür boyu kullanmam gerektiğini söylemişti. Hissetmediğim içinde şimdilik böyle devam et, hissettiğinde gel demişti. Ben aşırı kahve tüketiyorum o zamanlar ve taşikardim hissetmeye başladım. Özellikle gece olduğunda uykularından uyanıyordum. Ciddi rahatsız etmeye başlamıştı. Kahveyi azaltmak vs den sonra yıllardır çok nadiren oluyor artık. Olduğunda da o kadar güçlü olmuyor.

Supraventrikuler taşikardi de ilk olarak ilaç yerine kişinin yaşam tarzında değişiklik yapmasını önerebilirler. Daha az kahve, çay tüketimi. Alkol, sigara tüketmemek. Düzenli uyumak, egzersiz yapmak şeklinde. Eğer sorun bunlara rağmen devam ederse ilerleyen zamanlarda tekrar doktora görünebilirsiniz. Ben yıllar önce kalbimde ağrı vs ile doktora gittim. EKG, eko bakıldı. Holter takıldı 24 saat. Holterde benim taşikardim olduğunu söyledi. Herhangi bir türü olduğunu söylemedi ama. Ben o dönem pek hissetmiyordum. İlaç verdiği takdirde ömür boyu kullanmam gerektiğini söylemişti. Hissetmediğim içinde şimdilik böyle devam et, hissettiğinde gel demişti. Ben aşırı kahve tüketiyorum o zamanlar ve taşikardim hissetmeye başladım. Özellikle gece olduğunda uykularından uyanıyordum. Ciddi rahatsız etmeye başlamıştı. Kahveyi azaltmak vs den sonra yıllardır çok nadiren oluyor artık. Olduğunda da o kadar güçlü olmuyor.
Anladım

Ama bildiğim kadarıyla taşikardi ye artimi aynı şey değil benim ritimlerim de bozuk Bü yüzden senden biraz farklı durumum.. Senin sadece taşikardin varmış o da genelde çay kahve stresten bir anlık kalp çarpıntısı ama benimki sürekli böyle hızlı beni yoruyor

Ama bildiğim kadarıyla taşikardi ye artimi aynı şey değil benim ritimlerim de bozuk Bü yüzden senden biraz farklı durumum.. Senin sadece taşikardin varmış o da genelde çay kahve stresten bir anlık kalp çarpıntısı ama benimki sürekli böyle hızlı beni yoruyor
Supra ventrikuler taşikardiye aritmi eşlik ediyorsa evet durum farklı ve aritmi önemli. SVT hayatı tehdit etmiyor zaman içinde zarar verebiliyor kalbe o da işte devamlı oluyorsa yine ilaç kullanmak gerekiyor ama aritmilerde genelde ilaç veriyorlar direk. Doktorunuzu değiştirin farklı birileri daha görsün bakalım onlar ne diyecek hem sizin de içiniz rahat eder.

Supra ventrikuler taşikardiye aritmi eşlik ediyorsa evet durum farklı ve aritmi önemli. SVT hayatı tehdit etmiyor zaman içinde zarar verebiliyor kalbe o da işte devamlı oluyorsa yine ilaç kullanmak gerekiyor ama aritmilerde genelde ilaç veriyorlar direk. Doktorunuzu değiştirin farklı birileri daha görsün bakalım onlar ne diyecek hem sizin de içiniz rahat eder.
Evet inşallah düzelir bir daha gitmem lazım sanırım şuan demir ve d vitmaini ilacı kullanıyorum ama onlarla alakası yok sanırım.

Doktor hafifi bir ilacta yazıd stres adı dideral onu kullanıyorum
Bahsettiğiniz ilac psikiyatrik bir ilac degil,taskiardi yani çarpıntı durumlarında sakinleştirici olarak kullanılır evet ama ondan fayda görmuyorsanız bir psikiyatristle ortak çalışmak daha faydalı olur diye dusunuyorum,geçmiş olsun

Back