şüpheyle yaşamak...(

denmer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2011
5
0
36
İçel Mersin
Herkese merhaba yeni üye oldum ve sizlerden tavsiyeler almak istiyorum.
benim derdim müstakbel görümcem.. ben sevgilimi çok seviyorum kendi aramızda söz taktık aileler tanışıyo.hiç kimseyle tek bi sorunum yok uysal bi kişiliğim war aslında.kimse haklkında kötü ve art niyetli bi düşüncem olmadı. ama hayat şartları düşündürebiliyormuş.ben üniversiteyi kazanıp sevgilimin olduğu şehre geldim ailemde benimle taşındı ve burda haliyle hiç tanıdığım kimse yok çevremde. bir görümcem var aynı yaştayız.herşey ilk başta iyiydi ama biz samimi oldukça sınırı aşmaya başladı. ailesi başta beni uyarmıştı onun ağır şakaları wardır patavatsızdır sen takma die. ama insanlık hali.şakayla karışık beni beğenmediğini dile getrdi bişe demedim. benim giysilerimi izinsiz alıp alıp giydi ve geri ben istemesem getirmez.(bu arada herzaman yeni şeyler alır ben bir kere bile istemem giyeyim diye)yine bişe demedim.sırlarını tuttum.ailesi duysa çok kızarlar ona eminim.
ama şu an şüphem beni mahvediyo.görümcem ne zaman bizde kalsa son zamanlarda ewden para kayboluo bir değil iki değil.önce babamın cüzdanından sonra annemden sonra benden kaç kere. daha dün annemler memlekete gitmişti evde yalnız o ve ben kaldık sabah bi baktım param yok deil oldum emindim orda olduğundaann ama yok.ağladım o kadar bağırdım diğer odada hazırlanıyodu bi kerede gelip yanıma ağlama demedi.şüphelerim daha da arttı. elimde kanıt yok ve paraya ihtiyacıda olan biri değil ama biraz kıskanç.çünkü ailesi beni kendi kızlarından ayırmıyolar.sürekli bana da bişeyler alırlar severler.allah var annesi babası çok iyi insanlar.sevgilimde öyle. ama şüpheyle yaşamak çok kötü biir duygu.benm ailemde ondan şüpheleniyor.birgün bu olayın patlak vermesinden korkuyorum.tutmak zor geliyo içimde. ben bu durumu sevgilime anlatmak istiyorum. ama ters bi tepki vermesinden onu kırmaktan korkuyorum.onu kaybetmek istemiyorum.. sizce napmalıyımm :S

ne kadar zor bi durum canım yaa, benim görümcem çok iyi bi insandır, hiç bi falsosunu görmedim şimdiye kadar ama görsem de eşime anlatabileceğimi
pek zannetmiyorum çünkü ne de olsa kardeşi, canı.. üzülür.. üzülmesini istemem.. sen bence direk görümcenle konuş. para mevzusunu değil ama en azından eşyalarımı almanı istemiyorum de, görüşmek isterse işim var de ne bileyim araya mesafe koy. sonuçta seni uyardıkları halde sen yüz göz olmuşsun. Allah kolaylık versin.

Kaç yaşında bu görümce??
Sevgiline söyleme,söylersen gidip kardeşine sen para çalıyomuşsun diyemeyecek ki.
bir de üzülecek

en iyisi cüzdanları göz önüne koyun onu alırken görürseniz gerekeni yaparsınız ancak.Takipte olun
Başka türlü biraz zor.

ailesi açık açık kızları hakkında seni uyarmışlar
neyse!!!
bana göre evlenmeden bu tip samimi ortamların olması TERS!
bari evlenene kadar arana mesafe koy
çalma konusuna gelince canım
şimdilik sus elbet onunda foyası birgün çıkar ortaya
birilerine söylersen kabak senin başına patlar...
evlendikten sonrada tedbirli ol
evindeki eşyaların başına iş gelmesin
şimdiden mutluluklar

19 yaşında.işte onu karşıma alıp konuşmak istiyorum aslında ama gözü çok açık biri bende biraz sessizim.ama sinirlenince tam sinirlerim.yani napar eder sıyrılır ve iftira atıyosun der diye çekiniyorum.çalışıyorum ben senin üç kuruşluk paranı nie alıyım falan der yani.aileside ondan öyle bişey hayatta bekleemezler.dün anlattım ailesine böyle böyle evde para kayboldu die.babası çok düşündü ewde sadece siz vardınz nasıl kaybolur falan diye.e tabi beklemedikleri için böyle bişey.ha bide sabahh gelip teselli etmeyen kişi babasına olayı anlatırken ya yatağın altına bi yere düşmüştür faln diye konuyu kapatmaya çalışıo.valla tam anlamıyla ikilemdeyim..

katılıyorum ve hatta ondan destek bile isteyebilirsiniz:'şu sıralarda sürekli para kaybediyorum,bak cüzdanım burda,içinde de şu kadar para var,yarın gene bi tuhaflık yaşamamak için sana sorarsam,yerini bana söylersin...'
istese de içinden tırtıklayamaz o vakit...

güzel fikirmiş teşekkür ederm deneyebilirm.)

Görümcenle olan ilişkilerin seni bağlar ben o konuda yorum yapamam. (Elbiselerini alması, patavatsız olması vs) Ama ciddi bir sorun var ortada. Görümcen hasta. Yani kleptomani. Hırsızlık hastalığıdır bu. İhtiyacı olmamasına rağmen alır. Çalar demiyorum; Alır. Bu hastalık kişinin içinde bulunduğu durumlara ve müsaitliğine göre değişir. Kimisi para alır,kimisi yiyecek, kimisi marketten cikolata alır, kimisi mağazadan eşya. Ona cok acil yardım etmen gerekiyor.

Ailesinin evinden birşey kaybolmaz çünkü korkar.

Kuzenim(Amcamın oğlu) iki yıl önce bu hastalığa yakalanmıştı. Onun bize geldiği günlerde ufak tefek paralarımız kayboluyordu. Bir oldu, iki oldu. Kondurmakta istemiyoruz. Cüzdanlarımız çantalarımız ortada duruyordu çünkü. Ben bir gün denedim kuzenimi. Annemlerin yatak odasına konsolun üstüne 50 lira gibi bir para koydum. Hepimiz balkonda otururken kuzenim eve girdi on dakika sonra falan cıktı. Bu arada eve kimseyi sokmadım. Yarım saat sonra da ben girdim. Baktım para yoktu. İhtiyaçları olan insanlar değiller. Amcamın durumu cok iyidir.

Hemen yengemle konuştum. Bu durumun bir hastalık olduğuna ikna ettim. Yani o bir hırsız değil hastaydı. Yaşı daha 15ti o zaman. Psikolog yardımıyla hallettik konuyu. Allaha şükür şimdi iyileşti.

Yalnız senin durumun farklı. Ailesine söylersen ters tepebilir. Sen sözlünle halledeceksin konuyu. Gerekirse onun da görmesini sağlayacaksın ve tedavi olacak.

canım madem öyle, sizde neden kalıyor, mesafeli davransan biraz, giysilerini giymeler falan, bence senden giysi isteyecek kadar yakınlığı bile hissettirmemelisin, ağzına laf verecek bişey yapma ama mesafeli davran
nişanlınsa söyleme konusuna gelince, nasıl söylenirki böyle bişey, söyleme boşver
seni beğenmiyorum falan da neymiş, bence resmi davranmazsan daha çok üzülürsün

hayır işin korkutucu tarafı siz toplu haldeyken bi tatildeyken falan, gene para kaybolur, ihale sana kalır falan, kimse kızına kondurmaz sonuçta, inşallah böyle bi durum yaşanmaz

Son düzenleme:
Evet. Aynı Umutefe'nin dediği gibi bu bir hastalık. Benim rahmetli yengem (amcamın eşi) maalesef kleptoman idi. Ayrı şehirlerde oturduğumuzdan zaman zaman bize kalmaya gelirler ve hergidişlerinde mutlaka bir şey kaybolmuş olur idi. En son gelişlerinde annemin odasında kalmışlardı. Gittiler. Bir kaç gün sonra Biz düğüne gidecektik. Annem Takı kutusunu bir açtı pırlantaları yok. (hem alyansı hem sıralı taşı). Bir o zaman ağladığını görüdm annemin ama yapacak bir şey yoktu. (üstelik aynılarından yengemin de vardı. Yani amaç ihtiyaç değil. Üstünden seneler geçti, ben evlendim, geçen sene yengemi kaybettik. Ve o zaman çift yüzükler çıktı ortaya. Amcam utana sıkıla geldi ve dedi ki "....(annemin ismi) sanırım bize geldiğinde bunları bizde unutmuşsun, farketmemişiz".... Herkesi bir sessizlik bürüdü, herkes farkındaydı çünkü... Bu bir hastalık, önüne geçilmeli. Tedavi olunmaz ise hayatı boyunca bununla yaşamak zorunda kalabilir görümcen.

haklısınız.ben o mesafeyi koyamadım galiba.dediğim gibi burda bi arkadaşım olmadığı için çewremde onu kendime yakın gördüm.ve bu durumlara düştüm.tekrar o mesafeyi nasıl sağlayabilirm ki.s

araya biraz mesafe koy geliş gidiş sıklığını azalt bence ne sen üzülürsün ne de görümcenden şüphen şüphe edersin.

Son düzenleme:
haklısınız.ben o mesafeyi koyamadım galiba.dediğim gibi burda bi arkadaşım olmadığı için çewremde onu kendime yakın gördüm.ve bu durumlara düştüm.tekrar o mesafeyi nasıl sağlayabilirm ki.s

valla canım eltiden görümceden kızkardeş olmaz pek bizim toplumda, o kadar yakın olan varsa bile azınlıktadır herhalde, en azından ben hiç görmedim
helede sizin yaşınız çok genç, bu büyük aile ilişkisi içinde mutlaka taraflardan birisi, kişisel alan ne, özel ne, nerde konuşulur nerde susulur bilemez, diğeri onu nasıl durdurur bilmez.
çevrem yok diyosundan görümcen sana çevremi sağladı yoo, arkadaşlığıda pek hoşuna gitmiş gibi değil, nişanlın var en azından sana arkadaşlık etcek, zamanla sohbet edecek bi kaç kişi daha bulursun elbet
bence eve yatılı davet etme, geleceksene anne babasıyla ziyarete geldiklerinde gelsin, soğuk davran biraz, bişeyler yapmak istediğinde birinde tamam diyosan birinde bi iş uydur gelemem de, zamanla anlar, başka kanka bulur kendine, nişanlın neden böyle oldunuz derse, diğer olaya değinip, belki doktora götürmelisiniz diye yol gösterip, konuyu kapat bence

İspatlamaya çalışmanız gereksiz bence...çünkü ancak ailesinin gözü önünde ispatlarsanız bir anlamı olur, diğer durumda onu tek başınayken yakalasanız da inkar edebilir...
Sevgilinizle onun kleptoman olabileceği konusunda konuşabilirsiniz yumuşak yumuşak...
ben yerinizde olsam hi,çbişey yapmazdım...sonuçta ailenin kızı adamın kardeşi...umulmadık sert bir tepkiyle de karşılaşabilirsiniz...mesafe koyar kıymetli eşyalarınızı daha güvenli bir yere saklarsınız olur biter...
kardeşimin arkadaşı kleptomandı...yemeğe giderdik restorana çatal bıçak çalardı...evimize gelirdi kardeşimin kıyafetini parasını çalardı, sonra getirir iade ederdi yine aldım diye...
bu bir hastalık ama bence sizin yapmanız gereken şey sınır koymak...gereksiz yere canınızı sıkmamak için tabii...

Biraz sınır ve çizgi ben ikili ilişkilerde can ciğer kuzu sarması olunmasına karşıyım ne işi var sizin evde niye kalıyor bu kadar her şeye müsama gösterirsen olacağı bu Sakın ola ima filan edeyim deme olay senin başına kalır asla ama asla kabul etmez sözlünle,ailesiyle bile aranın açılmasına sebep olur sen ne kadar iyi olursan ol ailesi ne kadar kızlarının karakterinide bilseler kımse kızına hırsız damgası vurulmasını istemez ve kabul edemez Senin yapacağın tek şey artık ortada para filan bırakmamak ve aranıza mesafe koymak gidip gelmesini kesmeye bak bu olayın sonunda zararlı çıkan sen olursun

bence söylememen daha doğru.seni nekadar sevselerde sevsinler oda kızları kabuletmiyeceklerdir.görümcen inkar edecek sende iftiracı konumuna düşeceksin.görümcenlede pek samimi olma derim mesafeli ol.evine geldiği zamanda paranı sakla.sesni çıkarmadığın için devamlı yapabilir.

Annemlere de misafir gelmisti, kizlariyla beraber 16 yaslarinda felan. Babam cüzdanini hep vestiyerdeki cekmeceye koyar.. Ertesi gün icinden 300 euro eksik oldugunu farketmisti
Yani kimsenin günahi alinmamasi lazim ama o kizdan baskasi olamaz. Bi kac tuhaf hareketleri olmustu zaten, bide kiz yaramaz biraz.
Yani annemler kizin ailesine bisey söylemediler. Akraba felan olmamasina ragmen, sen nisanlinin kardesi diyosun, söylenmez araya sogukluk girer. Kim kizinin hirsizlik yaptigina inanirki??
Arkadaslarda tavsiyede bulunmus, araya mesafe koy bencede. Görüs tabiki ama mesela bi cafede felan...

Bence de mesafeli davranmanda fayda var.
Mümkün olduğu kadar eve çağırmamanı,görüşmeye mecbursan dışarıda buluşmaya gayret etmeni öneririm.
İllaki eve gelirse ortada para ve değerli eşya bırakmamaya dikkat edersin.
Sadece para alıyor olması düşündürücü.Kleptomanlar maddi değeri olmayan ufak tefek eşyaları,toka,mandal bile alıyor diye biliyorum.Sürekli para almak başka bir rahatsızlık olabilir.

Ailesine söylemeni tavsiye etmem.İftira atıyor veya kıskanıyor,kötü düşünüyor gibi görülebilirsin.
Ama evden para kaybolduğunu söylemen iyi olmuş.Bir dahaki sefer,kızlarının bulunduğu ortamda böyle birşey olursa,akıllarına gelecektir.
Başka birisi kızın durumunu şikayet ederse,"evet bizim geline gittiği zaman da para kaybolmuştu" diye bağlantı kurabilirler.

Son düzenleme:
canım biraz daha bekle suçüstü yakala dicem daha nereye kadar en iyisi karşına alıp konuşmak ama vereceği tepkileri az çok biliyosundur hakkında hayırlı olsun çok zor bi durum canım herkesin ayrı derdi var işte

daha ortada nişan yok düğün yok, görümce sizde kalıyor. İyice sıkı fıkı olun iyice her deliğinizi birbirinize göstersin ki ilişkiniz sağlam olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…