• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Super disi sendromu

Hepiniz o kadar haklisiniz kii bende ilk duyup okudugumda netten dedim ki doktorum cok abartiyor sonra riskli hamilelik uzmaniyla ve genetik doktoruyla konustum ikiside nette yazan belirtiler en hafifi nerdeyse hepsi ileri derece konusma bozuklugu asiri hasas kaslar ve ileri derecede zeka geriligi sahibi oluyorlar dedi yani bebegim ne kadar tedavi gorse ne kadar ilgilensekte hicbir zmn normal bi cocuk olamicak hatta doktor hayati boyunca okula gidemez arkadas edinemez ve bu yuzden psikoloji daha da bozulur dedi bunlar test sonucuna gore cikan sonuc birde ultrasonda gorunen hastaliklari var ayrintilida cikmadi bugunkunde cikti bebekte fiziksel olarakta anormallikler var kosei cok kisa bacaklari uzun kafasi normalden 3 kat buyuk ve kalbinde bobreklerinde problem var o kadar zor ki benim icin ilk bebegim cok istedim bi cocugum olsun hayaller kurdum ama bir omur boyu bu kadar sorunlu bir cocuga eziyet etmek istemiyorum bakimi hem maddi hem manevi cok Zor Allahim beni affetsin haftaya cuma alicaklar bebegimi

O kadar caresizim kiii derdi veren Allah caresinide verir ailemden arkadaslarimdan uzaktayim ogrendigim gunden beri ne yemek yiyebiliorum ne uyuyabiliorum yerde miyim gokte miyim haberim yok Allah kimsenin basina vermesin

amin
O kadar caresizim kiii derdi veren Allah caresinide verir ailemden arkadaslarimdan uzaktayim ogrendigim gunden beri ne yemek yiyebiliorum ne uyuyabiliorum yerde miyim gokte miyim haberim yok Allah kimsenin basina vermesin
Amin o_O:KK43:
zor bir karar hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim gönlünüze göre hayırlısını nasip etsin

Hepiniz o kadar haklisiniz kii bende ilk duyup okudugumda netten dedim ki doktorum cok abartiyor sonra riskli hamilelik uzmaniyla ve genetik doktoruyla konustum ikiside nette yazan belirtiler en hafifi nerdeyse hepsi ileri derece konusma bozuklugu asiri hasas kaslar ve ileri derecede zeka geriligi sahibi oluyorlar dedi yani bebegim ne kadar tedavi gorse ne kadar ilgilensekte hicbir zmn normal bi cocuk olamicak hatta doktor hayati boyunca okula gidemez arkadas edinemez ve bu yuzden psikoloji daha da bozulur dedi bunlar test sonucuna gore cikan sonuc birde ultrasonda gorunen hastaliklari var ayrintilida cikmadi bugunkunde cikti bebekte fiziksel olarakta anormallikler var kosei cok kisa bacaklari uzun kafasi normalden 3 kat buyuk ve kalbinde bobreklerinde problem var o kadar zor ki benim icin ilk bebegim cok istedim bi cocugum olsun hayaller kurdum ama bir omur boyu bu kadar sorunlu bir cocuga eziyet etmek istemiyorum bakimi hem maddi hem manevi cok Zor Allahim beni affetsin haftaya cuma alicaklar bebegimi
zor bi karar ama sorsak o da dünyaya gelmek istemezdi değil mi, umarım en kısa sürede atlatır yeniden sağlıklı bir bebeğe kavuşursun üzüntünü paylaşıyorum bundan emin olabilirsin...

canım bebegın cınsıyetı ne? 47 cıkmıs anlamadım kız mı?
46 xx kız
46 xy erkek
sız kendınıze baktırdınız mı bu durumda sızden gelen aldıgı genlerlemı boyle olmus ?

Forumda 47 xxx kromozonu tasıyan kısıler oldugunu fark ettım bu mesajı yazdıktan sonra arastırırken
sız sanırım sonlandırmıssınız
allah sabır versın

Canim amacim sana uzuntu vermek kesinlikle degildi,nasil olabilir ki.Eger uzduysem Cok ozur dilerim.Senin duygularin bizim okudugumuzda hissettigimizden cok daha yogun tabiiki.Onun annesi sensin,Ve haklisin Seni de iyi anliyorum,ben de bir bebegimi kaybettim.Rabbim bize,bizim gibilere tekrarini yasatmasin insallah.En kisa zamanda saglikli bebegine hamile kalir Ve kucagina alirsin insallah canim.

Gercekten benim de amacim sizi uzmek degildi,olamaz da.Ben sadece ustume duseni yapmak,uyarmak istedim.Allah yardimciniz olsun...

Bu forumu açan anne için çok zor bir durum Allah onu birdaha böyle bir yol ayrımına sürüklemez inşallah Allah ona sabır versin. Bu konuyu başka forumlarada yazdım usanmadan bıkmadan yazacağım. Şuanda kızım 2 aylık ve şükür şimdilik hiçbir semptom göstermedi ve benim kızım mozaik değil %100 bütün hücreleri 47xxx....İnternet bu konuda yığınla çöp bilgiye sahip.sendiromlar birbirine girmiş. 47xxx sendiromu yazıyor çıkan fotograf başka bir sendiroma ait.Daha önceki mesajları okuyan anne adayları konuyu yanlış anlayabilir ve korkup çocuğu hızla aldırabilir bu yüzden yazma gereği duydum.
1- Bahsettiğiniz belirtiler olabilir(çok nadir)
Öğrenme güçlüğü serçe parmaklarda eğrilik gibi gibi. Parantez içindeki yazdığım gibi çok nadir bütün 47xxx lerde olacak diye birşey yok. Bu tarz eksiklikler toplumun çoğu da var kendi vücudunuzu inceleyin illa 47xxx olmaya gerek yok .
2-Toplumda bu sendiroma sahip binlerce kadın vardır ve %80 nı hiçbir semptom göstermez , gösterende genellikle sadece yumurtlama problemi yaşarlar. Bu hastalığın adı esasında anne olamama yada zor anne olma sendiromu şeklinde değişmesi gerek.Çünkü bu sendiroma sahip kadınlar gayet normal insanlardır, Aralarında pilot mühendis öğretmen olanları vardır. Belki sizde bu sendiroma sahipsiniz ama test yaptırmadığınız için bilmiyorsunuz. Toplumda çok var ama rutin testlerde çıkmadığı için bilinemiyor .Annekarnında aminoyasentes yada doğduktan sonra kandan bakılması gerek.
3- çocuk sahibi olmada zorlanabilirler ama şimdi tıp çok ilerlediği için genellikle anne olurlar.
4-Hepsi senin benim gibi her çocuk her insan kadar özürlü adayıdır .Bu sendiromla doğdu diye zeka geriliği gözlerlerde fazladan deri, yumurta gelişim bozukluğu ,kavisli serçe parmak yada benzeri bozukluklara sahip olacak diye bir kesinlik yoktur , Diğer insanlara göre olasılık fazladır. (Zeka konusunda olasılık aynıdır)
5- Şimdi hiçbir genetikçi ve kadın doğum doktoru yada çocuk doktoru bu sendromu bir hastalık olarak görmüyor genellikle olaya şöyle bakıyorlar ( 'genellikle 'normal 46xx işlevini bozmayan etkisiz fazladan bir kromozoma sahip insanlar) Bu şu demek o fazladan gördüğünüz 'x' down ,edwards,patau,klineferter, turner sendiromları ile çok çok farklı bir durumdur.Adı üstünde cinsiyet kromoz anomilisi.
6-sonuç mozaik olabilir döllenme sırasında başta herşey normal bozulma sonradan gerçekleşebilir , belli oranda 46xx ve 47xxx olabilir ,%40a%60 gibi yada benzeri.Yada %(45×,46xx,47xx) karışabilir, yada sadece %45x,47xxx te olabilir.Test sonuçları iyi değerlendirilmelidir.
Not: toplumda duyup görebileceğiniz en masum enaz hayata etki eden , bazen hiç etmeyen bir kromozom anomilisidir.

Back