• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Super disi sendromu

Feliceee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
245
296
103
Arkadaslar benim anniyosentez sonucum 47,xxx sendromu yani super disi sendromu olarak cikti bebegimde 1 x kromozomu fazladan var bu sekilde cocugu olan yada tanidigi olan var mi? Zeka geriligi konusma bozuklugu gibi seyler yaziyor doktorum her bebekte farkli sonuclari olur ama genel olarak ozel ilgi bekleyen biraz gelisimi problemli olur dedi ama zeka geriliginin boyutunu bilemiyorlar ben yurtdisinda tek basimayim ozel bir cocukla nasil basederim bilmiorum nolur yardimm edinn napmam lazimmm suan 22 haftadayim

Kesin canm triple x sendromu yada 47,xxx sendromuda deniyormus toplamda 47 kromozom oldugu icin bebege ne kadar etkisi olur bilmiyorlar ama cogunda konuma problemi gucsuz kas problemi ve zeka geriligi varmis dis gorunuste bi problem yokmus ama dr beni korkuttu suan 22 haftaligim en 2 3 gun icinde karar vermem lazim bebege eziyet cektirmek istemiyorum dunyaya getirip burda cok yanlizim kimsem yok cok zor durumdayim gercekten nolur dua edin benim icn

Evet canim kesin amniysentez sonucu bu artik ilk bebegim. Seninde Allah sag salim kucagina almak nasip etsin tesekkur ederim yazdigin icin

Allah yardimcin olsun senin de bebeginin de inşallah hayirli kararlar alırsın bebegin için.Dua edecegim.

Doktor bu 1 kromozom fazlaligindan her bebegin farkli etkilendigini ama cogunda konusma problemi el ayal becerilerinin gecikmesi zeka geriligi dedii hayati boyunca ortama uyum saglayamicak bu cocuklarin psikolojik problemleride oluyor dedi bebegine zarar verirsin dunyaya getirirsen dedi ne yazik ki baska basina gelende yok akil alabilicegim

Doktor bu 1 kromozom fazlaligindan her bebegin farkli etkilendigini ama cogunda konusma problemi el ayal becerilerinin gecikmesi zeka geriligi dedii hayati boyunca ortama uyum saglayamicak bu cocuklarin psikolojik problemleride oluyor dedi bebegine zarar verirsin dunyaya getirirsen dedi ne yazik ki baska basina gelende yok akil alabilicegim
neden şüphelenip amniosentez yaptırdınız peki

Benim down sendromu riskim 1/63 cikmisti dr gerekli gordu amniosentezi emin olabilmek icin sonuc hic umulmadik bisey cikti ne yazik kii cook uzgunum ama yarin dr randevum var hamileligi sonlandirmak istedigimi soylucem

Öncelikle çok üzüldüğümü belirtmek isterim çok zor bir durum allah kimseye yasatmasın bu durumu çok zor düşüncesi bile ...uzun zamandır hiç bir konuda yorum yapmadım ben ama dayanamadım haddim olmayarak yorum yapıyorum 5 aylık bir can sanirim doktorunuzun aldırmayı onerdigi bu resmen eli kolu cinsiyeti herşeyi belli olan bir bebek nasıl bu kadar acımasız olabiliyor üstelik sadece konuşma zorluğu olabilecek birbebek de olabilir kaldı ki tam terside olsa annelik öyle bir şey ki o inanın kucağınıza aldığınız zaman nasıl olduğunun hiç bir önemi yok o sizin canınız her zorluğun üstesinden gelebilirsiniz o duyguyla bunu iki çocuk annesi biri olarak soyluyorum çok zor bir secim ama ne olur iyi düşünün başka bir doktora daha danışın sonuçta bir cana kıymak var içim acıdı okuyunca...

Dün yazmışsınız en son inşallah fikrinizi değişkenizsinizdir ne diyim ben bakmadan hemen yorum yaptim.

S sedatry canim sadece konusma bozuklugu degil ki nasil komplikasyonlar olucagi belli degil yani konusma motor ve zeka geriligi var ama derecesini bilemiyorlar o kadar icim aciyor kii ama bebegimide dusunuyorum hem ona eziyet hem bana eziyet keske amniyosentezde de ihtimaller olsaydi ama yok ki benim 3 testimde de sorun cikmistiii yarin dr randevum var bebegi aldirmak icin gun vericek yasal olarak 23 haftadan sonra yapamiyorlar zaten

Ben çok üzüldüm internetten araştırdım baktım hiç bir tedavisi yok mu diye inan bu kadar korkutucu bir tablo yazmıyor hatta bu hastalığa sahip olduğunu bile bilmeden yaşıyan kadınlar varmis kısır olma olasılığı oluyormuş uzun boylu yapılı kişiler oluyorlarmış tedaviyle konuşması zekası belli bir seviyeye gelip normal insanlar gibi yasiyorlarmis hatta anne bile olabiliyorlarmış meslek sahibi olabiliyorlarmis.

Süper dışı sendromu yazip bak googleden yinede yaşayan bilir ama çok zor bir karar allah yardımcın olsun.

Benim down sendromu riskim 1/63 cikmisti dr gerekli gordu amniosentezi emin olabilmek icin sonuc hic umulmadik bisey cikti ne yazik kii cook uzgunum ama yarin dr randevum var hamileligi sonlandirmak istedigimi soylucem
Konunuzu okuyup bilmedigim bi konu oldugunu gorunce tam sayfayi kapatirken bi ses bebegin hayatina son mu verecek yani dedi.Ama bu onun cocugu ve o yuku kaldir demek benin haddime degil deyip yazmaktan vazgecmistim.Ama bugun kurtajla ilgili bi yazi okuyunca direkt aklima yine siz geldiniz.Insallah yapmamistir dedim.Kendimj suclu hissettim bunlari daha once size yazmadigim icin.Yine sizin hayatiniz,yine de diyemem bu yuku cekin ama ne yaptiginizi gormenizi istedim.Oldurmeye calistiginiz sizden bi parca ve dogdugunda da goreceksiniz ki sagliklisindan hicbir farki yok sevgisinin.Dusunsenize elleri ayaklari gozleri olusmustur simdi onun.Siz nasil gun sayiyorsaniz o da size kavusmak icin gun sayiyordur simdi.oyle bisey yaptiginizda onun nasil korktugunu hayal edebiliyor musunuz?Yapmayin,Allah rizasi icin yapmayin...

Çok etkilendim ve yorum yazmadan gidemezdim.Çok zor,ama Rabbim sabrini da verecektir.Kiymayin,cok gunah.O sizin minik bebeginiz,caninizdan bir parca,hem onlar bize emanet.Yapmayin.Allah yardimciniz olsun insallah.

Back