Süper Babanne !

esinti2

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
363
320
33
Keşke Barış Manço gibi "süper babanne seni çok seviyoruz " diye şarkılar söyleyebilseydim bende.

babannemi sevmiyor değilim.. aslında hissettiğim sevgiden ziyade acıma duygusu sanırım.
Kendisi yaşı tam olarak bilinmese de 90 yaşına yakın diye tahmin ediyorum. Ne şeker ne tansiyon ne kolestrol tek derdi dizlerinin ağrımasi. Çok normal çünkü gençliğinde tarlada çok çalışmış ve 10 doğum yapmış (bildiğim kadarıyla )
Yapılan iyilik söylenmez biliyorum. Geçen hafta evini bir güzel temizledim (çöp evden farksızdı) yaşlı kadın bi şey demiyorum yapamaz ama çok Afedersiniz büyük abdestine bi tas su dökemeyecek kadar da düşkün değil. Neyse ağzımı burnumu tutarak temizledim çıktım. Bu arada köydeyiz biz. Ben kv yanına geldim aynı köylü olduğumuz için babannem de burda. Tüm işlerim bitti iki dakika soluklanayim dedim ki başladı dedikoduya amcam yengem halam hatta annem bile nasibini aldı. Bedduanin da bini bi para. Bende kızdım biraz yaşlı başlı insansın sana bakacak olan yine annem yengem dilini tut biraz dedim sadece ve cıktım evden. Bu sefer de benim dedikodumu yapmış. Bana demedigini koymadi aglatti beni acaba para vermedim mi diye mi söylemiş sağda solda . Burasi da koy yeri tum koy duymus tabii bende.. Ki ben Allah rızası için temizledim o evi üç kurusuna tenezzül etmem.
Çok kızdım bi daha adım atmam dedim ama dayanamadim yine iki tencere yemek yapayım diye geldim yine. Bakalım bu defa ne diyecek arkamdan.

söyle tonton sevimli bi babanne olsaydı ne olurdu sanki. Salavat getireceği yerde beddua ediyo bizimki. ahirim ne olur diye hiç düşünmüyo

Benim anneannemi tanısan babannene şükrederdin. Herkese kan kusturuyor. Sen yine iyilik yapmaya,torunluk yapmaya devam et;konuşursa konuşsun tanıyorlardır onu kaale almazlar.Yaşlı insanlar çok ama çok zor,Allah yardımcıları olsun

Yaslilar inan ki boyle. Hepsi. Kafalari falan gidiyor buyuk ihtimalle.
Gecen gun koye gittik esimle. Babaannemin akrabasina denk geldik. Muhabbet ediyoruz. Kizi geldi o arada, kizi bakiyor. Tek kizi var zaten. Bizim yanimizda nasil bela okuyor kizina. Kizi da 65 yasinda bu arada genc degil. Ayipladik mi, hayir. Yaslilar ciddi manada garip.

Benim babaannem de oyle. Sapasaglam. Hicbir hastaligi falan yok Allahtan. Ama sinsi. Dugun zamani davetiye dagitmak ici koye gidip (halalarim evlenmedi) slime cok takmayin dugunde benim kizlarima da takin demis.

Yaslilarin yaptiklarinda cok mantik aramamak gerek.

Duymamazliktan geleceksin.

Keşke çocuk gibi masum olsaydı. Çok fena cook.
Hatırlıyorum da küçükken evde kısa kollu ile oturuyorum diye babamı bi doldurmuş ki çok açık giyiyo diye az kalsın dayak yiyordum babamdan. Yani gençken de kötü kalpli biriydi. Yediğimiz lokmalari sayar da yiyecekleri sakladı.

artık 90 yaşına gelmiş çocuk olurlar onun kusurlarını günahlarını görmezden gelmen gerekir bırak sen terbiyeni koru Allah korusun bir şey olursa vicdan azabı çekmezsin

Ah tatlım taktığın şeye bak birçok yaslı böyle huysuz. Sanırım ciddiye alınmadıklarını düşündükleri icin ben hala yasıyorum benim sözüm gecer gibisinden ona buna çatıyor. Sen yinede elinden geldiğince yardım et, hayat bu bugün var yarın yok surda 20-30 sene daha yaşayacak değil ya kulak asma

Ya ama cok yasli bi kadin yaslilar oyle oluyo surekli sizlaniyo dedikodu yapiyo azarlamak yerine he he deyip gecseydin keske

Takmamak gerekli sanırım..Benim babannem de kısmen böyle sayılır..
Ben gülüp geçiyorum,alınacak kadar ciddiye almayın lütfen.

yaşlı kadın ya insanlarda görür sen kendine dert etme...artık dediğini yaptığını bilmiyordur bile..konuşmak için konuşuyordur..sen en iyisini yapmışsın yine git temizle yemek yap...

Gençliğinde kotu biri olsa da artik takmayin. Yasli basli kadin. Yarin bir gun ölür üzülürsünüz Allah herkese guzel.uzun omurler versin de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…