Tatlı Tarifi Supangle Resimli

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.943
33
Supangleyi sevmeyenimiz yoktur sanırım..Benim de sık sık yaptığım hafif,sütlü tatlıların başında gelir..
Hazırlaması da kolay olduğundan,daha çok severim kendisini..
Sevgili kadis arkadaşımız daha önce supangle tarifi vermiş,arama sonuçlarında gördüm:* Ellerine sağlık...Benim vereceğim tarifdaha farklı ve kremalı..Krema bulamayan arkadaşlar kadisin tarifini deneyebilirler..
Bu tarifimi mutfak canavarından aldım..Kendisine teşekkür ederim..Harika oldu..Fotoğraf makinem henüz gelmediği için telefonumla çektim yine,idare eder değil mi :)
Supangleyi dilediğiniz pastada,kekte,kurabiyede kullanabilirsiniz
Aifyet olsun

1 lt süt
140 gr toz şeker (yaklaşık 12 yemek kaşığı)
100 gr un (yaklaşık 10 yemek kaşığı hafif tepeleme)
40 gr kakao ( yaklaşık 10 yemek kaşığı hafif tepeleme)
200 ml çırpılmış sıvı krema
100 gr bitter çikolata
Arzuya bağlı -ki tavsiye ederim- kurabiye,kek..

Süt, toz şeker, un ve kakaoyu bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın, içine bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Tencereyi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin ve karıştırarak soğutun. Soğumasına yakın içine çırpılmış sıvı kremayı ekleyin. Güzelce karıştırın. Kaselere bölüştürün. Buzdolabına kaldırın. İyice soğuduktan sonra servis yapın.
Not: İsteğe göre kaselerin altına kek parçası, kedidili biskuvi kurabiye vs. yerleştirebilirsiniz..
Ben kremalı kakaolu sandviç bisküvileri iri iri parçalayıp altlarına yerleştirdim...Müthiş oldu..-damak zevkine bağlı tabi..,Dilerseniz geniş ve sığ kaselere bisküvileri bütünüyle koyup üzerine supangle dökebilirsiiniz..
Afiyet olsun

supangled.jpg

24147985xi1.jpg

50539480lh0.jpg

75651901nk1.jpg

Son düzenleme:
merhaba libyana, ne de güzel tariflerin varmış senin yeni keşfettim a.s
türkiyedeyken supangle tavuk gogsu vs. tatlıları yaparken ne uğraşacam diye hazır karışımlarını alıyodum. ama burda iş başa düştü. evde hazırlamak daha sağlıklı hem. merak ettiğim kremayı rahat bulabiliyomusun. markası falan? ben hiç rastlamadım burda. belkide dikkat etmemişimdir

merhaba libyana, ne de güzel tariflerin varmış senin yeni keşfettim a.s
türkiyedeyken supangle tavuk gogsu vs. tatlıları yaparken ne uğraşacam diye hazır karışımlarını alıyodum. ama burda iş başa düştü. evde hazırlamak daha sağlıklı hem. merak ettiğim kremayı rahat bulabiliyomusun. markası falan? ben hiç rastlamadım burda. belkide dikkat etmemişimdir

Merhabalar canım hemşehrimkaydirigubbakcemile3
Dediğin gibi Türkiyede herşeyin hazırı mevcut,burada da var hem de fazlasıyla ama damak zevkimize uymuyor hepsi..Evde hazırlamak daima daha hijjyenik ve keyifli bence,hele de bebişli olunca home made - ev yapımı oluyor hepsi:ecrin_bebek:
Kremadan creme oleye ne ararsam rahatlıkla bulabiliyorum hatta İtalyan ürünleri bu konuda çok iddialı,Türkiyeden daha çok çeşit var..Genelde farklı markalar denerim en son BIANCA LIEVE kremasını kullandım bunda,süper oldu..
Teşekkür ederim güzel sözlerin içinkaydirigubbakcemile5 Bunlar giriş bölümündekilerdi devamı daha da sürpriz olacak inşallah:dance:
Mesaj için teşekkürler...Paylaşımlarını bekleriz..

libyana canim beni evlatlik felan alsan olmaz mi? :asigim:
ben bayiliyorum her seferinde sen yaptiklarina...
ellerine, emegine saglik canim.... a.s.
her zamanki gibi döktürmüssün yine...

bu tarif için de çok teşekkürler. hazırları katkı maddesi var diye yapmak istemiyordum.

of of of çok severim supangleyi yaw.
elceğizlerine sağlık.
bende yapazzzaaam

ne yalan söliim cok duyardim bunu ama hic yemedim
aslinda cukulatayi cokda sevmem ama neffis görünüyo ya canimmi cekdi ne :)
ellerine emegine saglik canima.s.

oooooooodelikafadulden liboş hanım bakıyorumda yine döktürüvermişin:nazar:
hani banacokacimcoook hani banadelikafadulden
yada en iyisi senden gelinceye kadar bende bir mutfağa koşup:eek: yapıvereyim

ellerine sağlık canım benim harika görünüyor . bende bu tatlıya bayılan biri olarak mutlaka deniyeceğim.-tatlicadiarzu-

ellerıne saglık canım harıka gorunuyor yalnız bırsey soracam sıvı krema derken krem santımı .

Evet arkadaşların da bilgilendiriği gibi,sıvı krema arkadaşım..

off çok lezzetli görünüyolar cokacimcoook
eline sağlık =) resimler yetti ya cokacimcoook

Sağolun arkadaşlar..
Sütlü tatlılardan benim de sevmediğim yok sanırım:j

spuşşte yaparım büryan da resmini de korum havam olurrr :jeyyar:

X