Sünnet Sünnet Yaşı Kaç Olmalı

Oğlum yok ama bu işin psikolojik yönünü bilen biri olarak söylemem gerekirse 2 yaşından önce 6 yaşından sonra olması en uygun zaman. Çünkü bu yaşlar arasında çocuğun cinsel kimliği gelişiyor, kendi cinsine ait rolleri tanıması ve benimsemesi açısından önemli bir dönem. Sağlıklı bir cinsel gelişim içinse çocuğu böyle bir duruma maruz bırakmamak en doğrusu. 2 yaşından önce bezliyken yapılması hem net olarak algılamaması hem de çabuk iyileşmesi açısından daha kolay oluyor, hem de daha sonrasında fiziksel bazı sıkıntılar yaşandığında zorunlu sünnet durumunu ortadan kaldırıyor. Diğer yandan tuvalet eğitiminin sorunsuz başlamasını sağlıyor. Çünkü tuvalet eğitimini yeni almış bir çocuğun sünnet olması bocalamasına ve tekrar başa dönülmesine sebep olabiliyor.6-7 yaşından sonra yapıldığında açıklamak daha kolay oluyor, iyileşmesi için çocuk da dikkatli davranıyor ve sorunsuz atlatılabiliyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

oğlum 7 haftalık biz 6 haftalıkken yaptırdık ilk hastanede ağladı eve geldiğimizdeağlaması geçmişti ve mışıl mışıl uyudu 2 gün sonrasında hafif bir kanaması oldu onun dışında fazla hareket edemediği için pekbi sorunda olmuyor benim tavsiyem emeklemeye başlamadan bu işi halletmenizdir

açıkçası bende bu konuda hemen yaptırma taraftarıyım. hatta doğduktan hemen sonra yaptıralım diyorum eşime. oda bana biraz büyüsün diyor. hani çok fazla hareket etmeden yaptırırsak daha kolay iyileşir diye düşünüyorum hemde psikolojik boyutu var. cinsel gelişim döneminde yaptırılması çocuğun cinsel organının eksildiğini kesildiğini düşünmesine sebep olabilir ve yanlış düşüncelere kapılabilir. bide çocuğun 1 haftalıkken sünnet ettirmenin sünnet olduğunu okumuştum. bakalım artık zaman ne gösterecek ;)

uzmanlar genelde 0-2 arası yaşlar ya da 7 yaşından sonra diyorlar.Ama en önemlisi çocuğa neler olacağını uygun bir dille anlatmak.bu aşamaları anlatırken kesme kısmını atlayabilirsiniz. : ) genelde çocuklar ' kesilecek' lafını duyunca korkuyor.bana kalsa ben 0-2 yaş arasını tercih ederim.iyileşme süresi daha hızlı ve de çocuk çok hareketlenmeden oldu da bitti oluyor.

ilk 6 ay onerilmiyor cunku bebegin kan dolasimi yuzunden...6 ay ve 1 yas arasi en uygunu...bebek hem yurumuyor oluyor en fazla emekler genelde...buyuyunce hic birsey hatirlamaz...

ya da 6 yasindan sonra demislerdi bize galiba...ama ben 8 aylikken yaptirdim cok sukur...tabiiki sunnet bu adi uzerinde biraz zor oluyor ama suanda yaptirsaydik cok daha zor olurdu..yuruyen bir cocugun iyilesme sureci daha uzun sure alabilir..malum ne kadar hareket ediyor oraya buraya carpabilir...kanama riski daha yuksek oluyor...

oglum olursa gene herhalde bu aylarda yaptirmayi dusunurum gene...hani ilerde istersek gene sunnet dugunu yaptirabiliriz bize kalmis..cocuk anlasin ve hatirlasin diye dusunursek…Rabbim evlatlarimizin damatliklarinida gormeyi nasib etsin.

Enfeksiyon riski açısından 0-2 ideal yaş dedi doktorumuz. Fakat eşim 7 yaşında yaptıralım çocuk bilsin ne olduğunu diye düşündü. Kendisi o zaman olmuş ve bebekden mi 7 yaşında mı diye sorsalar iyi ki 7 yaşında olmuş yaşamışım bilerek o anı diyor. Ben hak verdim fakat yine de aile için 0-2 yaş daha iyi bence. Daha rahat her açıdan.

küçücük bebekken derdini anlatamaz ağrıdığını söyleyemez 7 yaşından sonra bencede

Back
X