• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet yaşı 1 yaş sonrası sünnet yaptıranlar ???

Unicornbe

Golden Dragon✨🐉
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
2.994
1.896
658
Merhaba hanımlar, biz 14 aylık olduk koruyucu aileyim geçen ay doktor muayenesine gittik çok şükür sağlıklıyız aşıları geriden geliyor ama açıgı kapatacağız insallah...
Doktora sormayı unuttum 1 yaş sonrası sünnet öneriliyor mu ?
Antalyada yaşıyorum malum sıcaklarla başımız dertte...
Sizler 1 yaş sonrası sünnet yaptırdınız mı? Ne tavsiye edersiniz🌸

Son düzenleme:
Tuvalet eğitiminden önce ya da fallik dönemden sonra olmasi gerek diye biliyorum. Yani 2 yaştan önce ya da 6 yaştan sonra diyebiliriz. Tabii her çocuğun gelişimi ayni düzeyde ve hızda olmayabilir. Fallik dönem belki 7 yaşında biter belki 5. Takip ederek karar verebilirsiniz.🌼

Merhaba hanımlar, biz 14 aylık olduk koruyucu aileyim geçen ay doktor muayenesine gittik çok şükür sağlıklıyız aşıları geriden geliyor ama açıgı kapatacağız insallah...
Ben 21 aylıkken yaptırdım daha erken yaptirmadigim için pişmanım iki yaşı geçince yapmıyorlar

7 aylıkken yaptırdım bildiğim kadarıyla 1 yaş sonrası yapılmıyor

Tuvalet eğitiminden önce ya da fallik dönemden sonra olmasi gerek diye biliyorum. Yani 2 yaştan önce ya da 6 yaştan sonra diyebiliriz. Tabii her çocuğun gelişimi ayni düzeyde ve hızda olmayabilir. Fallik dönem belki 7 yaşında biter belki 5. Takip ederek karar verebilirsiniz.🌼
Aslında sıcaklar geçince ozman 17 18 aylık olacak doktorun onayına göre düşünüyorum tabi.. Birde bizimki son 1 haftadır bezine sürünüyor uykuya geçişte ayağımda sallarken yüz üstü yere inip bezine sürünüyor oyle birkaç kez uyuyakaldı acaba başladı mı keşfetmeye kaldırınca aglıyor öyle uyumak istiyor basta dıyordum kendını yoruyor ole uyuyor son 1 hafta 2 3 kez yaptı gece saatlerinde...

Aslında sıcaklar geçince ozman 17 18 aylık olacak doktorun onayına göre düşünüyorum tabi.. Birde bizimki son 1 haftadır bezine sürünüyor uykuya geçişte ayağımda sallarken yüz üstü yere inip bezine sürünüyor oyle birkaç kez uyuyakaldı acaba başladı mı keşfetmeye kaldırınca aglıyor öyle uyumak istiyor basta dıyordum kendını yoruyor ole uyuyor son 1 hafta 2 3 kez yaptı gece saatlerinde...
Bezine sürünüyor ne demek? Fallik dönem mi başladı acaba?

Bezine sürünüyor ne demek? Fallik dönem mi başladı acaba?
Demek istediğim yüz üstü yatıp belden aşağısını hareket ettiriyor uykuya geçişte... Umarım erken başlamamıstır sanırım sünnet için bu önemli bir ayrıntı olabilir.

Demek istediğim yüz üstü yatıp belden aşağısını hareket ettiriyor uykuya geçişte... Umarım erken başlamamıstır sanırım sünnet için bu önemli bir ayrıntı olabilir.
Evet fallik dönem başlayınca sünnet olmaması gerek. Sanırım başlamış. O yaşlarda çocuk masturbasyonu da oluyor. Ayırabilmek lazim. Ben olsam yaptırmazdim. Cinsel sorunlara sebep oluyor gelecekte. Bekleyin fallik dönem bitsin. Nasilsa anestezi ile olacak. 7 8 yaşında olsa da olur.

Evet fallik dönem başlayınca sünnet olmaması gerek. Sanırım başlamış. O yaşlarda çocuk masturbasyonu da oluyor. Ayırabilmek lazim. Ben olsam yaptırmazdim. Cinsel sorunlara sebep oluyor gelecekte. Bekleyin fallik dönem bitsin. Nasilsa anestezi ile olacak. 7 8 yaşında olsa da olur.
Evet o döneme girdiyse ilerde sağlık sorunları yaşamasını istemeyiz Allah korusun.İleri yaşlar böyle durumlarda en temizi artık tıp operasyonlar cok ileride ozmana kadar dahada ileriye gideriz 🤓

İki yaşını geçene yapmıyorlar. Ama oğlum geçen Mart'ta iki buçuk yaşında oldu. O da sunent derisi darlığı yüzünden vücudunda enfeksiyon geliştiği için oldu. Kolay geçti beklediğim gibi zor değildi. Bir haftafa iyileşti:) anestezi etkisi geçince hastanede koşup oynadi da;) enteresandı. Ama oğlundan büyük olan başka bir çocuk yuruyemedi hemen. Çocuktan çocuğa göre de değişiyor. Ama yaşı ne kadar küçükse o kadar da iyi sünnet için

İki yaşını geçene yapmıyorlar. Ama oğlum geçen Mart'ta iki buçuk yaşında oldu. O da sunent derisi darlığı yüzünden vücudunda enfeksiyon geliştiği için oldu. Kolay geçti beklediğim gibi zor değildi. Bir haftafa iyileşti:) anestezi etkisi geçince hastanede koşup oynadi da:KK66: enteresandı. Ama oğlundan büyük olan başka bir çocuk yuruyemedi hemen. Çocuktan çocuğa göre de değişiyor. Ama yaşı ne kadar küçükse o kadar da iyi sünnet için
İşte zamanlama önemli , gerekli koşullarda oluştuysa erken olması iyileşme süresinde faydası oluyor.Doktorda çok önemli kontrole gittiğimizde doktora danışacağız 👍

Back