- Konu Sahibi YesilElma34343434
maşallah din ve sağlık otoritesi konuşuyorBen sırf bunlar için çoçuğumu sünnet ettirmemeye karar verdim ne istiyoruz el kadar bebelerin pipisinden. Hiç bir zaman sünnet ettirmeyeceğim çok araştırdım islamiyete yahudilikten bulaşmış gereksiz bir uygulama kuranda yer almıyor el alem ne der diye çoçuğumun canını acıtamam.
öncelikle farz değil ama sünnet. dini hassasiyetiniz olduğunu varsayarak yazayım. peygamberimiz Yahudilerde, Perslerde ve Rumlarda olan geleneklerden insan için faydalı olanını uygulamış ve tavsiye etmiştir. yazı da sümerlerden kalma???
çocuğun 7. gün sünnet olması sanırım sünnet olandı. biz 40 günlükken yaptırdık, ona rağmen anestezi olmadan yapıldı ve operasyon boyunca çocuğun ruhu duymadı, acı bunun neresinde?
ayrıca bunlarla uğrasamam canini acitamam demissiniz de açın okuyun sünnetin faydalarını. erkek çocuklarında sık idrar yolu enfeksiyonuna sünnet öneriliyor, diğer enfeksiyonları azaltıyor, penise daha eril bir şekil veriyor. hiç olmadı sünnetli ve sünnetsiz erkeklerde penis kanseri istatistiklerine bir bakın, sonra gevelersiniz.
efendim ben yaptırmamayi tercih ediyorum deyip gecseniz pek ala, ama sanki hem buna cevaz verip hem de çocuğunuzun iyiliğini düşünüyor gibi davranmanız gülünç.
şunu da ekleyeyim. birleşik devletlerde sünnetli erkek orani %76-92 olduğu düşünülüyor.