Sünnet Meselesi..

Biz bir aylıkken bir çocuk cerrahi profesörüne yaptırdık. Acı, ağrı, korku, ağlama gibi şeylerle uğraşmadık. Bir hafta içinde de iyileşti. Eşiniz de bir garip, hatırlayıp da ne yapacakmış acaba? Sünnet anını iyi anılarla yad eden var mıdır acaba?

Esiniz neden hatirlamasini istiyor anlamadim. Bence hatirlamamasi ve iyice hareketlenmeden hallolmasi en guzeli.
Biz 4.5 aylikken yaptirdik. Keske daha erken yaptirsaydim hatta.

Selam
Bizde oglum 10yasinda sünnet oldu. Cani cok tatli. Pansuman isi zorladi benim sabah ,aksam aglaya aglaya yaptim.
Ameliyat giderken mutluydu. 10 Gunde iyilesti.
Aglamasini gormek kotuydu. Yinede bebekken yaptirmazdim herhal

Bizde 28 günlükken yaptırdık normal dikişli aünnet. Devlet hastanesiinde cocuk cerrahi yaptı uyuşturucu krem aldırdılar bize odasında hemşire sürüp streç bantla kapattı karnını doyurup hemşireye verdik içerde başka iğne yapıldı mı bilmiyorum 10 dk sonra ağlar halde beklerken nasıl verdiysem öyle aldım oğlumu hiç bişey anlamamıştı. Üzerindeki sargısı ilk bi kaç idrarla tam ıslanınca deriye yapışık değilse cıkarıyosunuz akşama hiç bişeyi kalmamıştı. Bebekler ikinci ayda bile çok fazla bacak hareketi yapıyorlar ilk ay en iyisi. Yanımızda birde 6 yaşlarında oğlunu sünnet ettiren anne vardı onların halini görünce iyiki yaptırmışız dedim çocuk cok ağlıyor ve narkoz etkisinden cıkıyordu kusup ayılıp geri bayılıyodu annesi mafoldu ben bile üzülüp ağladm öyle görünce

Esiniz neden hatirlamasini istiyor anlamadim. Bence hatirlamamasi ve iyice hareketlenmeden hallolmasi en guzeli.
Biz 4.5 aylikken yaptirdik. Keske daha erken yaptirsaydim hatta.

Bir abisi var ve onunla birlikte olsun diye bebekken sünnet ettirmişler. Abisi ballandıra ballandıra anlatır hatırladığı için. Zaten kendi istemiş o zamanlar sünnet olmak. Sanırım onda pek travma yaratmamış Eşim asla hatırlamıyor 3-4 aylık falanmş. Oğlunun da ileride kendi gibi hatırlamak isteyebileceğini düşünüyor

Selam
Bizde oglum 10yasinda sünnet oldu. Cani cok tatli. Pansuman isi zorladi benim sabah ,aksam aglaya aglaya yaptim.
Ameliyat giderken mutluydu. 10 Gunde iyilesti.
Aglamasini gormek kotuydu. Yinede bebekken yaptirmazdim herhal

Ben kuzenimden hatırlıyorum, 2 gün tuvaletini tuttuğu için mecbur hastahaneye gitmek zorunda kalmışlardı. Aşırı canı tatlıdır. Benim de korkum aynı şeyleri yaşamak

Evet büyük yaşlarda bir de mecbur narkoz olayı var. Boşu boşuna narkoz alması da anlamsız sanki.
Dikişli tercih ettiğiniz için bir sorun yaşadınız mı? Sanırım hepsi için herkesin hem iyi hem kötü tecrübesi olabiliyor

Duyduğum/okuduğum en saçma şey olabilir. Allah eşinize başka dert vermesin.

Bence kesinlikle 40 i ciktiktan sonra yap. Çünkü mecburi sezeryan olursan cok agir geciyor bu surec ben 15 gunde zor topladim kendimi emzirmek sut gelmesi uykusuzluk bebek sariligi derken perisan olursun cocuk zaten ister istemez agri yasayacak dogar dogmaz bence bu stresi yüklemeyin bebege...

Neden illa 40 i icinde yaptircaksiniz onu anlamadim ben misal 1 yaşında suanda oğlum yaptiracagim havalar biraz iliyinca.. tercih sizin tabi de.

Hiçbir çocuk sünnetini hatirlamak istemez bence esinize sasirdim Çocuklar cok korkabiliyor esiniz korkmamis olabilir ama bu erkek çocuklarında ciddi travmlara sebebp olabilen bir operasyon. Buyuyunce Sunnet düğününü zaten gorucek cocuk eğlencek :)

Ben baştan aşağı hiç sorun yaşamadım dikişler kendiliğinden attı gitti zaten. Karnı tok verdim cıkıncada emzirdim bir kez içli ağladı oda ilk idrardı sanırım. Görünce insanın içi bi cız ediyo ama keyfinin yerinde olduğunu görünce yine rahatlıyosunuz. İyiki o dönem yaptırmışım bence ilk ayı geçirmeyin ne kadar az hareketlenmiş olursa doktorların rahat müdahale edebilmesi açısındanda o kadar iyi

Eşim kendi sünnetini hatırlamıyor Abisi sünnet olurken ikisini bir yapalım demişler. Abisi hatırladığı için ara ara ben de hatırlasaydım keşke diyor. O nedenle oğlunun da ilerde hatırlamak isteyebileceğini düşünüyor

40ının içinde olmasını istememin 2 sebebi var, ilki 40ımdan sonra bir süre yaşadığım şehirde olamayacağım ve dönüş tarihimiz henüz net değil. İkincisi ise sonrasında iyice hareketleniyorlar ve iyileşme süreci uzuyor diye biliyorum

Çok teşekkür ederim. Sorunsuz atlatmanıza çok sevindim. Bir karar alıp sonra pişmanlık duymak gerçekten kötü.

Ondan istiyor belli :)

Evet 6 aylikken dis cikarma vs basliyor haklisin.. 40 inda umarim gaz sorunun olmaz da hemencecik halledersin.

Misal ben halledemedim :)

Gazla mücadele
3 ay dis cikarma
4 ay su cicegi
5 ay dis
6 ay dis
7 ay dis
8 ay 6.bebek hastalığı
9 ay dis
10 ay dis
11 ay dis
12 ay dis

Oglum 1 yaşında 8 disi var. 9 u yolda

Bende suan gebelik suphem var hemen aradan cikarayim istiyorum netlestirince apar topar götürcem sunnete :))

Maşallah çok aceleciymiş Yeni doğan döneminde de sarılık ve gaz durumları var tabi. Karar versek bile bu ihtimallerle ertelemek zorunda kalınabilir

Bende hamileyken senin gibi dusunuyordum
Dogar dogmaz yaptirirm dedim hep
Ama gel gorki dogunca oyle olmuyo maalesef
Bir kere cocuk cok kucuk bisey ya bisey olursa endisesi sardi icimi
İkincisi cocuk hatirlasin acelen ne dendi etraftan hep hatta kv kp karsi ciktilar
Esimde bana birakti randewu bile aldim ama sonradan iptal ettim
Korktum acikcasi
Bunun sorumlulugunu almak cok zor geldi
Erteledim simdi
Erkek cocugu ne zormus yaw kizlarimda ne guzel hiiic boyle tartismalar olmaisti

Maalesef başkası adına, evladınız bile olsa, karar vermek çok zor. Üstelik maalesef ülkemizde aşılamamış pekçok tabu varken ileride bir sorun yaşasa ve senin yüzünden dese daha da üzülürüm.

Öncelikle çocuğun hatırlaması neden önemli anlayamadım. Her çocuğun psikolojisi çok farklı ben 21 aylıkken yaptırmıştım ama daha erken yaptırmak istedim korona vardı nasip olmadı. Bebekler ilk iki ay sanırım orayı hissetmiyor yani size bir zorluğu olmaz. Yaptıran arkadaşlarım çok rahat etti ama ben çok zorlandım. Çocuğun canı çok acıyor o çaresizliği hissediyo yazık değil mi? Daha büyük yaptıranlar ikna etmek zorunda siz ikna etseniz arkadaşları kesecek vs diyor ve korkuyo çocuklar. Benim yeğenim 7 yaşında oldu ve bunları yaşadı. Bence en sağlıklısı ve kolayı orayı hissetmeden yaptırmanız.

Diğer yorumlarda da bahsetmiştim. Eşim abisiyle birlikte sünnet olmuş ve hatırlamıyor. Ama kendisi hatırlamak istermiş. O nedenle oğlunun da hatırlamak isteyebileceğini düşünüyor. Erkekleri bu konuda anlamak zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…