• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları sünnet için en uygun zaman

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

o.n.akca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2007
17
0
86
Kahramanmaraş
:uhm:merhaba erkek bebek anneleri sünneti ne zaman yapılırsa iyi olur?çok zor oluyor mu?şimdi yapılırsa iyi olur diyorlar yorumlarınız ne?

ben dogdugunun ertesi gunu hastanede yaptırdım 1 hafta icinde normale dondu
hicte aci hissetmedi sanirim cunku huzursuzluk yapmadi

2-4 yaş arası hariç her zaman yaptırılabilirmiş fakat ilk 1 ay içinde yapılırsa yenidoğan olduğu için çok çabuk iyileşiyormuş ben de kısmet olursa 40 ımız çıkınca yaptıracağım

bu arada iyice araştırdım 2-7 yaş arası önermediler bu yaşlarda erkek çocuk kendini babanın karşısında görüyormuş 7 yaşından sonra babanın tarafına geçiyormuş dolayısıyla 2-7 yaş arası yaptırılırsa travmaya sebep olabilirmiş (psikolojik olarak) bir yandan da okula başlamadan yaptırmazsanız okulda bazıları sünnetli bazıları sünnetsiz olunca sünnet olanlar aaa sen erkek değilsin diye çocukları kimlik bunalımına sokuyorlarmışşş püüüfffff.... bi de yakarak olanı önermiyorlar dikişli olsun diyorlar yakarak olanda ilerde his kaybı oluyormuş...uffffffffffffffffffff...........bi de çok küçük bu bebekler kıpır kıpır olurlar lokal anestezi olmaz uyutacaaaaz falan dediler ben de kestirmiyorum uleeeen dedim inşallah büyüyünce yaptırırız...

merhaba,bende 5 aylıkken yaptırdım.iyiki yaptırmışım diyorum.sünnettede girdim.lokal anesteziyle oluyor.ağlıyorlar ama ellerini kolları tutulduğu için sünnet esnasında hiçbir acı çekmiyorlar.küçükken yapılınca daha çabuk ve çişiyle iyileşiyor.

İlk oglumu 7 aylıkken yaptırdım ve pişman oldum keşke daha küçükken yapırsaymısım dedim hiç bir sıkıntı yasamadık elini bilmeden degip bagırmasından baska.2.oglumu 4aylıkken yaptırdım yine pişman oldum keşke dogar dogmaz yaptırsaymısım diye ama hiç bir sıkıntı yasamadım biraz ev kirlendi ama temizledim gitti :)
sunnet olunca birde ilk idrarını yaparken agladı onun harici hiçte huzursuzluk çıkarmadı dr ertesi gun bez baglayacagımızı söyledi ama ben 3. gunu bagladım tavsiyem dogar dogmaz yaptırılması

nekadar erken olursa iyi bende yapyırdım ve gerçekten büyük çocuklara göre bebekler daha az acı hissediyor ve daha çabuk iyileşiyor

Arkadaşlar peki bez bağlarken filan sıkıntı yaşadınız mı hiç birde istanbuldaki arkadaşlar hangi hastanede yaptırdınız operasyonu çocuk cerrahlarımı ürologlarmı yapıyor?

Arkadaşlar peki bez bağlarken filan sıkıntı yaşadınız mı hiç birde istanbuldaki arkadaşlar hangi hastanede yaptırdınız operasyonu çocuk cerrahlarımı ürologlarmı yapıyor?

yok mu bu soruya cevap veren:kızgın:
bende dogumdan hemen sonra oglumu kısmet olursa sünnet ettirmek istiyorum hem cabuk iyileşiyor hemde unutup gidiyorlar aklı erdiğinde de giydiririm güzel güzel cicilerini okuturum mevlütünü ....
yoksa okul döneminde cok etkileniyor cocuklar...sünnet olacagı günü beklemek kabus oluyor onlar için aslında küçükkende büyükkende cekilen acı aynı ama yas ilerledikçe cocuk psikolojik olarak kendini acıya sartlıyo...

yok mu bu soruya cevap veren:kızgın:
bende dogumdan hemen sonra oglumu kısmet olursa sünnet ettirmek istiyorum hem cabuk iyileşiyor hemde unutup gidiyorlar aklı erdiğinde de giydiririm güzel güzel cicilerini okuturum mevlütünü ....
yoksa okul döneminde cok etkileniyor cocuklar...sünnet olacagı günü beklemek kabus oluyor onlar için aslında küçükkende büyükkende cekilen acı aynı ama yas ilerledikçe cocuk psikolojik olarak kendini acıya sartlıyo...

bu konuyu açmak istiyordum baktım geçen sene açılmış tekrar açıncada kilitliyorlar ya o yüzden buradan devam edelim istedim, arkadaşlarda çok sık girmiyorlar galiba cevap gelmedi henüz, bende senin gibi düşünüyorum hemen yaptırıyım bir kaç sene sonra da giydirir mevlütünü okutur aile içinde bir merasim yaparız

arkadaşlar kesinlikle hiç düşünmeden doğumdan sonra yaptırın 1 ay içerisinde ben çok istedimde aile büyükleri o an istemedi bende unuttum o dönmelerde ve şimdi çok pişmanım arkadaşım hasteneden doğumdan sonra ki gün yaptırdı göbeği düşmeden iyileşti hiçde sorun yaşamadılar bezde bağlandı problem olmuyo yani sadece bezin o kısmınada krem sürüyordu o kadar.

Bende doğar doğmaz yaptırmayı düşünüyorum açıkçası.Biraz büyüdüğünde baabsı ona güzel bir tören hazırlarım diyor.:)))))
Ama asıl sorun , doğduğunda kıyabilecek miyim_?Şu anda hiç olmazsa bir an önce olur biter diye düşünürken, o anda da küçücük bebek , biraz daha bekeleyeyim diye düşünmeye de başlayabilirim.laelaelaelaelae
Ama erken yaşta yaptırılması önemli kızlar, oğlum 2-3 yaşındayken, üstteki derisi oyun oynarken üste sıvanmıştı, ucu oyun oynadığından filan mikrop kapmış, morarmıştı. Tabii daha önce böyle bir şey yaşamadığım için ne yapılması gerektiğini bilememiştim. Dr.a gittik, dr. deriyi çekip indirdi, birde krem verdi, hemen geçti.Ama yaşadığım o olaydan dolayı, küçükken birkaç aylıkken en fazla sünnetini yaptırmayı istiyorum.

bende kesinlikle yaptırmak istiyorum ilk haftalarda.doğumdan önce konuşacağım bir çocuk cerrahisi uzmanıyla..bende kesin o gün kıyamam heralde ama eşime diyorum ben vazgeçsemde sen kaçır götür çocuğu..

yaptırmadık bizde babası istemedi ama ben çok istemiştim olmadı.keşke yaptırsaydık diyorum doğar doğmaz sünnet olan bebekler çok çabuk iyilileşiyorlar.yaptırın bence de

Back