• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suni sancıyla doğum

"NAZ"

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
343
0
96
Muğla
hanımlar merhabalar;

Ben, çarşamba sabahı hastaneye yatış yapacak ve suni sancıyla doğumu başlatılacak bir anne adayıyım, sizlere birşey sormak CADIARZU istiyorum; bebeğimin kafası tam olarak kanala yerleşmemiş senağlama suni sancıyla yerleşir mi ? ayrıca suni sancı gerçekten anlatıldığı kadar zor mu? :1shok:
aranızda benim durumumda doğum yapmış anneler var mı acaba?:CüvCüv:

şimdiden çok çok teşekkür ederim......:teselli:

arkadaşım bebek kanala yerleşmediyse ne diye sana ağrı çektiriyorlarki.normal doğumu sen mi istedin.sezeryan daha mantıklı görünüyor.benim bildiğim bebek kanalda,açılma varsa ve ağrı yoksa suni sancı verirler.dr la birdaha konuş bence.bende normal doğum yaptım ama annelik acı çekmek değil.şunuda unutma o anları asla unutmuyosun.bende arkadaş kurbanı oldum ve doğumu 27 iç ve dış dikişle kapattım.şimdiki aklım olsa sezeryan olurdum.

benim bebeğim de kanala inmemişti ama sancılarım başlamıştı sadece sancım vardı ve açılmaya yetmiyordu uzun süre sancı çektikten sonra suni sancıyla açılmam oldu ve bebeğim doğum esnasında indi aşağıyayani doğum hususunda genelleme olmuyor canım her doğum farklı olabiliyor kolay gelsin korkmana gerek yok suni sancıyla normal sancı aynı çünkü

bebğin başı kanala girmediyse bende normal doğumu dendiği kadar normal olduğunu dşünmüyorum..
bencede doktorunla bir görüş..

benim bebeğimin de başı kanala inmemişti.günüm de geçmişti.suni sancı denedik ama bende hiç sancı falan olmadı.saatlerce bekledik.sonra sezeryan oldum tabii.neden sancım gelmedi anlamadım suni sancı verdik diye beni mi kandırdılar acaba:1rolleyes:

Son düzenleme:
bende 41 haftalıkken sezeryanla dogum yaptım suni snacı cektim 6 saat ama işe yaramadı yine sezeryan oldum ilk baslarda hafif hafif agrılar oluyor gittikce siddetleniyor adet sancısının siddetli hali diyebilirim bende acılma olmamıstı suni sancıyla 1 cm acılabildi yeterli olmadı yani.gözün korkmasın canım daynılmayacak bir sey degil bende cok krkuyordum sandıgımdan daha hafifmiş allah yardımcın olsun simdi bebegimi severken o günler aklıma geldi allah hayırlısıyla kurtarsın senide

bende suni sancıyla doğum yaptım ama ben hastaneye gittiğimde 3 cm açılmam olmuştu.1 saatte suni sancı çektikten sonra açılma tamamlandı ve 10 dk.içinde doğurdum.senin yerinde olsam sezeryan olurdum.bi arkadaşımda senin gibiydi suni sancıyla açılması oldu ama çocuk aşağıya bi türlü inmedi vakum bile kullanmış doktor ama olmamış sonunda sezeryan oldu.hem alttan hem üstten dikiş oldu.yani hiç riske atma derim.

Benim bildiğim kadarıyla suni sancı ancak şu şartta verilir:
Açılma başlamıştır ya da bebek kanala girmiştir ya da su kesesi patlamıştır ama sancı yoktur.

Böyle sezeryan randevusu verir gibi suni sancılı normal doğum randevusu verildiğini de ilk defa duyuyorum doğrusu. Bence siz doktorla bir daha görüşün, gerekirse tez elden başka bir doktora da danışın.

Ben de suni sancıyla yaptım ama kese patlamıştı, açılma vardı ama bende zerre sancı yoktu. Mecbur suni sancı verdiler.

bende suni sancıyla doğum yaptım, çünkü suyum gelmişti 35 haftalık hamiştim sancı yoktu, suni sancı verildi 6 saatlik sancı sonucu doğumum gerçekleşti, (bu arada arkadaşalar katımakla birlikteherkezin ağrı eşiğinin farklı olduğunu da söylemek isterim) sevgilerimle

hanımlar hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim, doktorumla uzun uzun konuştum bu konuyu, ben normal doğum istiyordum başından beri ama kanala girmemiş deyince fikrim değişmişti sezeryan olsun o zaman dedim ama o zamanda doktorum razı olmadı çünkü; o da normal doğumu savunan bir adam, rahmin müsait açılman olabilir suni sancıyla istersen deneyelim dedi bende kabul ettim...

ayrıca hanımlar doğumdan sonra sezeryanı çok zor olduğunu anlatıyorlar ben yalnız bir anne adayıyım eşim çok sık görevlere gidiyor, bütün bunları düşününce bende en azından denemiş olurum dedim ama sonrasında ne yaşayacağımı inanın bende kestiremiyorum.......

söylediklerinizi düşününce gerçekten panik içindeyim ama inşallah rabbim hakkımda hayırlısı ne ise onu verir zaten yarın gece de suni sancıyla falan açılmam olmazsa cumaya kadar bekletmem sezeryana alın beni derim o zaman dualarınıza gerçekten çok ihtiyacım var, gelince de allah'ın izniyle hemen doğum hikayemi sizlerle paylaşacağım...........

Allah yardımcın olsun... İnşaAllah doğumhaneye girmenle çıkman bir olur. Bebeğini az sancıyla kucağına alırsın...

canım daha 4 günün var doktorun neden beklemiyor hemen suni sancı veriyor anlamadım benim bebeğim de yukardaydı 40+3 de sancım başladı yetmedi gerçi ama doğum kendiliğinden başladı neyse bi bildiği vardır heralde allah yardımcın olsun dualarım seninle..

ben de suni sancıyla doğum yaptım, çok da kolay bir doğum oldu. ilk bebeğim o nedenle nromal sancı ile suni sancı arasındaki farkı söyleyemem, ama öyle abartıldığı kadar çok acı çekmedim. hatta epidural kateterim takılmıştı, 3-4 cm açılmam vardı hastaneye gittiğimde. suni sancı verdiler, 40 dk sonra kontrol edip epidural verceklerdi ki tam silinme olmuş hemen doğumhaneye indik ve 4 dak içinde doğurdum, 1 tane dikişim var. her doğum tabi ki bir değil, ama umarım rahat bir doğum olur seninki de benimki gibi...ağustos annelerinde benim doğum hikayemi okuyabilirsin istersen

arkadaşım ne olursa olsun normal doğumdan şaşma bence allah onun kolaylığını veriyor bende suni sancıyla doğum yaptım suni sancı verildiğinde 1cm açılmam vardı 2 saate kalmadı doğum yaptım şimdi kızım 3 aylık yine doğum yapsam yine suni sancı derim eskide kaldı günlerce sancı dönemi doğumu hızlandırıyor iyiki suni sancıyla doğurmuşum:lepi:sanada tavsiye ederim inşallah bir avazda kurtulursun arkadaış allah yar ve yardımcın olsun:1hug:a.s.

[QUOTE="NAZ";3879104]hanımlar merhabalar;

Ben, çarşamba sabahı hastaneye yatış yapacak ve suni sancıyla doğumu başlatılacak bir anne adayıyım, sizlere birşey sormak CADIARZU istiyorum; bebeğimin kafası tam olarak kanala yerleşmemiş senağlama suni sancıyla yerleşir mi ? ayrıca suni sancı gerçekten anlatıldığı kadar zor mu? :1shok:
aranızda benim durumumda doğum yapmış anneler var mı acaba?:CüvCüv:

şimdiden çok çok teşekkür ederim......:teselli:
[/QUOTE]

mrb canım benim oğlumda aynı durumdaydı korkutmak istemem ama ben öldüm öldüm dirildim çok istedim normal doğumu çok zorlandım rahim sarkması oldu şimdi çok pişmanım aradaki çatı muayeneleri su patlatma öldürüyo valla olabilirse müğmkünse sezaryan ol derim

ve evet büyük an geldi.....................
doğuma gidiyorum hanımlar, hepinize anlattıklarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim, inşallah kolay bir doğum yaparım ve sizlere de doğum hikayemi güzel bir dille anlatırım...

HOŞÇAKALIN....................

benim bebeğimin de başı kanala inmemişti.günüm de geçmişti.suni sancı denedik ama bende hiç sancı falan olmadı.saatlerce bekledik.sonra sezeryan oldum tabii.neden sancım gelmedi anlamadım suni sancı verdik diye beni mi kandırdılar acaba:1rolleyes:

ay canım ya cok hossun.. :1hug:
ınsan suphelenmıyor degıl ama dedıgın gıbı..
sunı sancı verdıklerı halde nasıl sancı olmaz onu bende anlamadım.. :sm_confused:
bakalım benım nasıl olacak kendı sancım mı sunı mı.. 2 gunum kaldı dolmaya.. fisfisfis

merhaba arzu ben
25 yaşiındayım be ilk bebeğime hamileim 40 haftamız doktor ayın 28 ine kadar gün verdi ancak siiznl aynı durum içindeyım.. bebek kanala grmedi sancım gelmzse 1 kasım da yatracak doktor suniş sancı verecek 3,60 kg bebeğimiz 4 üstü olursa sezeryanda olabilir demişti siz nasıl yaptınız bumu sormak için yazmak istedim aklım karışık nasıl olur bilmiyorum

Back