• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

suni sancıyla doğum yapan

ramitep

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
471
5
96
İstanbul
arkadaşlar benim hiç açılmam yok ve normal doğum istiyorum konu açtım ama yeterince cvp alamadım daha fazla cvp yazan olur diye suni sancı başlık açtım hiç açılması olmayıpta suni sancıyla doğum yapan oldumu acil cvp olursa sevinirim

ben ilk doğumda hastaneye gittiğimde bana suni sancı verdiler. öncelikle şunu söyleyeyim sancı tamamen acı eşiğiyle alakalı bir durumdur. benim acı eşiğim çok düşük. 6 saat suni sancı çektim herşey iyi de gidiyordu ancak bir süre sonra dayanamayacağımı anlayıp sezeryan istedim.
normal doğum sancısı en sık geldiği zamanda bile 2-3 dakikada bir gelir. size 2 dakika durup nefes alma fırsatı tanır. ancak suni sancı da kesilmeyen bir ağrı söz konusu. bu yüzden dayanamamıştım. ama dediğim gibi acı eşiğiniz yüksekte dayanabilirsinizde.
hayırlı ve kolay doğumlar...

ben ilk doğumda hastaneye gittiğimde bana suni sancı verdiler. öncelikle şunu söyleyeyim sancı tamamen acı eşiğiyle alakalı bir durumdur. benim acı eşiğim çok düşük. 6 saat suni sancı çektim herşey iyi de gidiyordu ancak bir süre sonra dayanamayacağımı anlayıp sezeryan istedim.
normal doğum sancısı en sık geldiği zamanda bile 2-3 dakikada bir gelir. size 2 dakika durup nefes alma fırsatı tanır. ancak suni sancı da kesilmeyen bir ağrı söz konusu. bu yüzden dayanamamıştım. ama dediğim gibi acı eşiğiniz yüksekte dayanabilirsinizde.
hayırlı ve kolay doğumlar...
canım benimde agrı eşiğim cok düşük.banada suni sancı vermişlerdi.bende agrıdan artık bayılacak gibi oldum ama dogumun sonuna kadarda gittim allaha cok sükür dayanabildim yani.allah herkese kolaylık versin.

cnm bende 6 gün geçikmem oldu baktılar tek doğuramayacağım verdiler suni sancıyı.. hiç sancısız suni sancı zor oluyor gülüm yani en azından benimki öyle zor oldu ama şunu asla unutmaki tüm acılar bitiyor.. rabbim hayırlı koay doğumlar versin

canım bende malesef suni sancı aldım tam 15 saat boyunca ve artık acıdan bayılacak gibi ol dum dayanamadım ve sonuc narkoz esliğinde sezeryan sezeryan iyikide var ama tavsiyem asla suni sancı alma dogum yapalı 6 ay oldu ve bazen ruyamda o anları görup yatagımdan sıcrıyordum yani ben psikoloji olarak cok etkilendim suni sancının bu kadar acı vermesinin nedenei sıurekli olması normal sancı aralıklı gelir ve cabuk gecer ama suni sancı hemşire gelip kısana kadar sürekli sancın agrın olur coook kottuu coooooooook

bende suni sancıyla doğum yaptım 3 saatte kızımı kucağıma aldım ama benim 3 cm açıklığım vardı sancım yoktu allah herkese kolay doğumlar nasib etsin

benim suyum geldi canım gece 2de hastaneye gittiğimde sabah 7ye kadar hop hoplayıp hop zıpladım doktorum sabah 1 cm açılma ile geldin şimdiye kadar 5 cm açılman lazımdı dedi 5 saat içinde yine açılmazsa sezeryan dedi ve suni sancı vericez dedi kendi sancım hiç olmadı suni sancıyı arttıra arttıra ancak açılma oldu yani ertesi gün 12 ye kadar sadece 3 cm açılmıştı yani tam 10 saat sancı çekmiştim tam sezeryana gidecekken mucize eseri açılmalar başladı ama allahımdan hep normal doğum istemiştim ve kararlıydım 1 saat sonra 7ye çıktı daha sonra 1 cm daha çıldı 9 cm oldu doğumhaneye girdim fakat çektiğim sancıyı ben bilirim eşimi tokatlayıp at beni camdan aşşa demişim düşün yani doktorum normal doğum kararı almakla zaten yarı doğumu yaptın vazgeçme dedi çünkü ben çok yalvarmışım kesin alın diye çok iyi hatırlamıyorum tabi.en sonunda 12 saatin sonunda ertesi gün 15,03de bebeğimi doğurdum bi gece yattım benimle doğuma giren diğer hamile arkadaşar sabaha kadar bağardılar sancıdan ve doğum yapmalarına rağmen hamile kıyafetleri ile dolaşıyorlardı ben ise eski zayıflığıma hemen hemen ulaşmıştım bebeklerini bile emziremediler ben ise bebeğimi kucağıma alıp güle oynaya çıktım hastaneden çok uzun yazdım çenem düştü biliyorum ama sana yardımcı olmak istedim 13 saat suni sancıyla kıvranan biri olarak ..Allah kolaylık versin canım

Buarada açılma olmadığını hamile iken anlayamazsın böyle bi karara nasıl vardın doğum eylemi başladıktan saatlersonra başlar açılmalar canım doktorun seni korkutmuş olabilir kendine güven sen ..tatlım

kızlar bende yarın suni sancı alacağım.özel bi hastanede ..suni sancı serumu bağlandığında odanızda mı kıvranıyorsunzu tek başınızamı oluyorsunuz.yanınıza kimseyi almıyorlarmı...

o hastaneye göre değişiyor sanırım. mesela benim ilk doğumumu yaptığım hastanede hep beraber kıvrandık :bbo: doğumdan sonra kendi odama geçtim. ama bazı hastanelerde sancı odasında değil de kendi odanızda çekebiliyormuşsunuz sancıyı. allah kolay bir doğum nasip etsin a.s.

bence suni sancı bünyeyle alakalı .bende normal doğum istedim 38. haftadan 2 cm açılmamaız vardı..41.haftaya kadar tık yoktu mecburen suni sancı verdiler..ama bende hiç tık olmadı çk zordu vede mide kanaması geçirdim sezeryanda...onun için rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

Buarada açılma olmadığını hamile iken anlayamazsın böyle bi karara nasıl vardın doğum eylemi başladıktan saatlersonra başlar açılmalar canım doktorun seni korkutmuş olabilir kendine güven sen ..tatlım

ben 37 haftalikken bebegimde dopller bozulmasi oldugu icin hastaneye yattim muayene ettiler ve 1 parmak acilman var dediler 40 haftadada dogum yaptim zaten yani dogum eylemi baslamadn da acilma olabilir..a.s

ben sancı odasında kaldım annem eşim hatta arkadaşlarımız bile vardı ıkınma hissi gelince doğum haneye aldılar herkeside dışarı çıkardılar

benimde 38+5 te gittiğim kontrolde 2 cm açılma vardı doktor bugün doğurtalım seni dedi ve doğumu hızlandırmak için suni sancı verdi 1 saat çektim çığlık çığlığa bağırmadım ama yinede kuvvetli bi acıydı 1-2 dk. aralıklarla özellikle belimden gelen bi sancı oldu ama 1 saat sonunda açılmam 9-10 cm. buldu ve 15-20 dk .içinde doğurdum çok şükür.hayırlı doğumlar diliyorum a.s.

ben 38+2 de rutin kontrol için gittiğimde dr. um 1 cm. açılmam oldugunu söyledi. suni sancı verelim dogumu hızlandıralım dedi. 7 saat suni sancı çektim, açılma olmayınca ve bebek de inmeyince mecburen spinal anestezi ile sezeryan oldum. suni sancı yatakta yatarken çok kötü hissettiriyordu bana, ayaga kalkıp dolasınca rahatlıyordum.o yüzden nst ye baglıyken çok rahatsız oldum kalkamadıgım için ama dayanılmayacak gibi değildi yine de. bence çok sancı çekenlerde suni sancıdan ziyade acılma da oldugu için sancıları artıyor. bunu en iyi değerlendirecek olanlar heralde ilk dogumunu normal yapıp ikinci dogumunu suni sancı ile normal yapan arkadaslar olacaktır.

benim bebeğimin suyu çok azdı ve 2 gün geçmişti günümün..doktor enfeksiyon riskinden dolayı bekletmek istemedi..ve 3 gün sonra suni sancı vericez dediki açılmam çok azdı..perşembe günü suni sancı verdiler ama adet sancısı gibi çok azdı sancım..akşama kadar bişey olmayınca cumaya bıraktılar..rahim yumuşatıcı filan vermişlerdi..cuma günü sela ile birlikte sancım başladı ve ikindi ezanında doğum gerçekleşti..yalnız suni sancı ebelerin ayarlaması ile olduğu için daha sık oluyor ama hemencecik de doğurabiliyorsun..tabiikide herkes bir değil..o yüzden hayırlısını istemek lazım..Rabbim sağlıklı doğumlar nasib etsin herkese her ne şekilde olursa olsun..

kızlar bende yarın suni sancı alacağım.özel bi hastanede ..suni sancı serumu bağlandığında odanızda mı kıvranıyorsunzu tek başınızamı oluyorsunuz.yanınıza kimseyi almıyorlarmı...

Ben de özel hastanede kendi odamda çektim sancıyı,en sonunda açılma 10 cm i bulunca doğumaneye alındım,ama hastaneden hastaneye değişir sanırım.

Benim de Dr.umun dediği son doğum tarihine 4 gün vardı,ogün sabahtan beri çok hafif ağrılarım vardı,ama öyle keskin sancılar değildi,o gün de son kontrolümüz vardı akşam,o yüzden Dr. umu aramadım,Hastaneye akşam 6 da gittik muayenede 6 cm. açılma olduğunu,doğumun başladığını söyledi Dr.um.ama hiç öyle sancım falan yoktu,o yüzden suni sancı verildi,güya epidural olduğum halde ilk başlarda güle oynaya bekliyorduk doğumu,ama son 1 saat doğumum daha kolay olsun epidural doğumu geciktirir diyerek epidurali kestiler,işte o zaman anladım doğum yapmak ne demekmiş,yaklaşık 1 saat sancı çektim,kendi odamda eşim annem kardeşimle,sonra 10cm açılınca doğumhaneye alındım ama o an kimseyi görmek istemiyordum,hiç vedalaşmadım bile,tek istediğim bir an evvel o sancılardan kurtulma ve doğurmaktı.kimsenin gözünü korkutmak istemem ama annem de suni sancıyla beni doğurmuş o da hep derdi suni sancı çok kötü diye,Bu arada ben de öyle herşeye ağlayan zırlayan hasta olan biri değilimdir.Ama 23:45 de kızımı kucağıma aldım,doğum anı çok kolay oldu gerçekten,şimdi unuttum herşeyi ama yine hamile kalsam korkarım valla,ki başından beri hiç normal doğumdan korkmamıştım hep de öyle olsun istemiştim.Çok uzun yazdım ama bu konuda çok dertliyimmafoldumben
En çok bana dokunan da epidural olup da bu kadar sancı çekmekti

canım beni dogum haneye almıslardı küçükköy özel duygu hastanesinde dogum yaptım ben komp üstümü cıkarıp özel elbise giydirdiler dogum hanedede sadece ebe dogurmak uzere olanlar ve hemşireler vardı ama sıksık gorusme odasına yakınımı cagırdı görusturduler odada sancı cekmedim yani

Back