• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

suni sancı teklifini kabul etmelimiyim?

fati_ma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
47
0
86
İstanbul
mrblar sizin fikirlerinize ihtiyacım var
ben 38 haftalık hamileyim dün kontrolum vardı.doktor baktığında 2 cmlık acılman var dedi herşey yolunda çocukta aşağı inmeye başlamış.cuma günü büyük ihtimalle doğurursun dedi.cuma günü bekliyo kontrol edecek .suni sançıyla başlatalım dedi.gittiğim hastanenin yoğunluğundan dolayı akşam ve hafta sonları kendi doktorumun gelme gibi bi lüksü yok.kendi doğurtmak istiyo.buyüzden suni sancı teklif etti.ben korkuyorum heyecandan hiç bişi soramadım neden 38 haftada?sizde nasıl davranmalıyım.gerçi gel ilerleme yoksa ileri tarihede atabiliriz dedi.kafam karıştı.galiba heyecan yaptım.
cevaplarınızı bekliyorum.

Canım allah kolaylık versin umarım kolayca sağlıkla alırsın bebişini kucağına.

Sen iyice araştır ama benim çevremde suni sancı almış olan iki arkadaşım var..İkisi de çok beter bir acı olduğunu söylüyorlar.
Ben yaşamadım bilmiyorum ama çevremde normal sancı çekip doğuranlar ile suni sancı yaşayanlar var..Suni sancının berbat olduğunu söylüyorlar.
Suni sancı çekmemek için suyun gelince hastaneye gideceksin diyorlar..

Bana gelince ben sezeryan oldum bence hiçde zor değildi ben çok memnunum sezeryan olduğuma.

canım ben 36.haftada 4cm acıklıkla dolasıyordum doktor gel suni sancıyı takalım zaten acık dedi ama ben 5hafta direndim 41.hafta doldu, 42de birkaç gün sonra doktprum yine haklı olarak cok baskı yaptı suni sancı konusunda ben sorumluluk bana ait ben kızımın kendisi doğ işaretini alıp öyle doğacak ben zorlamayacağım dedim biraz inat ve radikal davandım ve gercekten kendisi bir sancıyla anneciğim geliyorum deyip doğdu... hem de epidural vs olmadan bir ağrı kesici almadan doğal doğumla dünyaya geldi. ama ben hamilelik boyunca egsersiz ve suni sancı maddesinin(oksitosin) içinde olduğu dünyadaki tek besin olan yaş hurma yiyerek solunum ve yürüyüş egsersizleri yaparak ve doğuma kadar 10kilo alarak hazırlandım. sen tüm bu şartları düşün doktorunla karar ver canım, hayırlısı olsun

adi ustunde suni sanci yani sana bebek gelmesi icin sanci veriliyor,ama anlamdim ,madem 2 hafdan daha var neden acele ediyor doktorun normali bekleyipde normal dogum yapsan daha iyi deilmi hem bebisin 2 hafda daha buyur kilo alir öyle dis dunyaya gelir,benim bildigim bi saglik sorununda yada bebek zamaninda gelmemesi nedeniyle suni veriyorlar doktorunla tekrar konus derim ben,mesela benim suyum 3,4 gun evvelden gelmeyebaslamisdi ve bebek halen gelmiyordu mecbur suni vermek zorunda kaldilar yoksa hayati tehlikeye girebiliyor,insallah acisiz hayirli dogumlar dilerim.

suni sancıyı yaşamış birisi olarak sesleniyorum canım asla.... berbat ötesi bir ağrı

asla ve asla o sancı serumunu taktırmayın diyorum.. Benim acı eşiğim düşük değildir.. 2 kere sezeryan oldum akşamına yürüyordum, ertesi sabah hastaneden çıktım.. Ama ilk doğumumda o pis serumu taktılar ve olamaz böyle birşey... Amacım korkutmak değil yanlış anlamayın, ama şöyle düşünün.. Doğum sancıları birkaç dakikada bir gelir ve yine birkaç dakika sürer.. Yani sizin iki sancı arası nefes almanız için en az 2-3 dakikanız vardır. Ancak suni sancı da sancı kesilmez.. nonstop hissedersiniz.. Belli bir süre içerisinde doğum olmadığı taktirde sezeryana alınırsınız (benim gibi)

İnşallah sancılarınız kendiliğinden gelir.. Hayırlı doğumlar

ben kendim suni sanci almis birisi olarak dogumunun bebegin sagligi acisindan bir tehlikesi yoksa normal kendi sancini beklemeni inan tavsiye ederim.. ben suni sanciyi almak zorunda kaldim cünkü 41+2 de verildi bana suni sanci, sancilar daha sIKLIkta geliyor suni sancida ,nefes almaya vaktiniz kalmiyor nerdeyse ... sen daha 38.haftadasin sirf o doktorda dogurabilmek icin bunu yapmandan israrla kacinmani öneririm madem acilmada varsa zaten bebegin normal sanciyi verir sana yakinda bekle. insallah sag salim kucagina alirsin bebegini ...bebeginle sana mutluluklar

canım senin doktorun çok acele etmiş bence ben 41, haftada suni sancıyla doğum yaptım ama bizimki gelmediği için suni sancı verildi senin 2 haftan var bence bekle bebeğin kilo alsın belki kendi gelir sancıya gerek kalmaz ayrıca ben sancıyı öle non-stop hissetmedim 2 dk bir giriyodu ve benim doğum yaptığım gün suni sancı bi işe yaramayıp sezaryana giden 2 kişi oldu ama ben hiç sancısız gittiğim hastanede 2 saatte doğurdum allahım hayırlı doğumlar nasip etsin canım....

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.beklemeye karar verdim en doğrusuda buydu galiba.ama yarın yinede gidip görüşeceğim neden böyle bisecenek sundu diye.desteğiniz için saolun tekrardan

10 gun once sunı sancı ıle dogum yaptım amacım senı korkutmak degıl madem acıklıgın var bekle benım 41+3 de acılmam 1 cm dı ne yazıkkı bekleyecek zamanımda yoktu sancılar sırasında allahım nefes almak ıcın bıraz olsun durdur sancımı dıye yalvardıgımı hatırlıyorum o yuzden canım bekle

asla ve asla o sancı serumunu taktırmayın diyorum.. Benim acı eşiğim düşük değildir.. 2 kere sezeryan oldum akşamına yürüyordum, ertesi sabah hastaneden çıktım.. Ama ilk doğumumda o pis serumu taktılar ve olamaz böyle birşey... Amacım korkutmak değil yanlış anlamayın, ama şöyle düşünün.. Doğum sancıları birkaç dakikada bir gelir ve yine birkaç dakika sürer.. Yani sizin iki sancı arası nefes almanız için en az 2-3 dakikanız vardır. Ancak suni sancı da sancı kesilmez.. nonstop hissedersiniz.. Belli bir süre içerisinde doğum olmadığı taktirde sezeryana alınırsınız (benim gibi)

kendimi okuyorum sandim.benimde 41+2 de suni cansi verildi.günüm iki hafta gecti verdikleri terminden.bütün vücüdüm sisti onlarinda sancini cekiyordum.doktorumda iyi degil dedi ve suni sanci verdi.dedigin gibi bir yükseltiyorlar bir düsürüyorlar.o sanciklari cektim daha beter yüzüm gözüm sisti.artik birakin uyuycam diyordum....
birde ben persembeden suni sanciyi verdiler cuma 23 kadar cektim.olmadi sezeryana alindim.o agrilari cektigim yanima kaldi:((

niye bu kadar olumsuz yazıyor kı herkes, sonucta bu olaylar kısıden kısıye degısır. bende 40. haftada sunı sancıyla normal dogum yaptım ve cok kolaydı, epıdural anestezı yaptılar dayanamıyorum dedıgımde. yanı eger epıdural olacaksa sunı sancının hıc bır onemı yok.. cok da rahat bır dogum yaptım 10 dk.da dogdu oglum :)

10 gun once sunı sancı ıle dogum yaptım amacım senı korkutmak degıl madem acıklıgın var bekle benım 41+3 de acılmam 1 cm dı ne yazıkkı bekleyecek zamanımda yoktu sancılar sırasında allahım nefes almak ıcın bıraz olsun durdur sancımı dıye yalvardıgımı hatırlıyorum o yuzden canım bekle

offf 24 şubatı yaşadım kızlar aynen bende 38+4te açılmam başladığı için suni sancıyla doğurdum ama çok feciydi tamam doğduğu an bitiyor geçiyor herşey ama doğana kadar sen bitiyosun! o sancının hafiflediği 3 saniyede uyuklamak çok fena uyumak istiyorum die haykırmak... nefes almaya waktin yok suni sancıda çok ağırrr:umursamaz: hle birde ebelein mesai bitiş saati yaklaşmış we hala tam açıklığa erişemediyseniz o su gibi şıpşıp hızla damlayan sancı serumu... ııı bi an tekrar yaşadım o günü5-6 saat suni sancı aldım zordu ama normal doğum süper bişiii şimdi olsa yine normal doğururum ama 42 haftaya kadar beklerim suni muni asla kabul etmemmmmmmakannehir

benim herhangi bir açılmam başlamamış ama sancılarım vardı dr,bana suni sancı verelim bebeğimiz doğsun dedi.ben de bilmiyorum ya tamam dedim.serumu alalı 3-4 dk olmuştu ki ben yataktaq kablolara serumlara bağlıyım tansiyon gitti,en son hatırladığım şey alalım mı diye sorduklarıydı. suni sancı kötü.normal sancı gibi değil.artı yataka olmam benim işimi daha da zorlaştırdı.dolaşsam belki rahatlardım,ama dayanılmaz bir ağrıydı epidural kimine göre iyi ama ben tercih etmedim.sezeryana aldılar zaten açılma da gerçekleşmemişti.Hem normal hem sezeryan ikisini de yaşadım sanki.Bu arada bu sene 2002 zemuszemus,

mrblar sizin fikirlerinize ihtiyacım var
ben 38 haftalık hamileyim dün kontrolum vardı.doktor baktığında 2 cmlık acılman var dedi herşey yolunda çocukta aşağı inmeye başlamış.cuma günü büyük ihtimalle doğurursun dedi.cuma günü bekliyo kontrol edecek .suni sançıyla başlatalım dedi.gittiğim hastanenin yoğunluğundan dolayı akşam ve hafta sonları kendi doktorumun gelme gibi bi lüksü yok.kendi doğurtmak istiyo.buyüzden suni sancı teklif etti.ben korkuyorum heyecandan hiç bişi soramadım neden 38 haftada?sizde nasıl davranmalıyım.gerçi gel ilerleme yoksa ileri tarihede atabiliriz dedi.kafam karıştı.galiba heyecan yaptım.
cevaplarınızı bekliyorum.

acaba doktorunuz kim ve bu hangi hastane merak ettim..benimde ilk doğumumda bu tür bir olay yaşadım ve ben bu kadar tecbrübeli değildim..2 cm açıklığım vardı ve yarın gel doğum başlamış dedi.ertesi gün gittim ve suni sancı verdiler sabah 10da serum takıldı 12de sancı verilmeye başlandı ve ben ancak akşam 4,20de doğurabildim ama tavsiye etmiyorum.benimde 37,haftamın bittiği gün doğurttu beni ve hem erken oldu bebeğim belki daha kilo alırdı hemde bebek erken doğduğu için sarılık oldu ve ben hastnelrde sandalye tepelerinde sabahaladım ve evime 13.gün dönebildim..berbattı yani..erken doğan bebeklerde sarılık yüksek oluyor bence bekleyin..bakın beni doğurttu bebek sarılık oldu ve utanmadan dosyaya prematüre yazmışlar..yani hem gününden önce zorla doğurttu ,ne ağrım ne sancım ne suyum ne nişanım hiç bir sıkıntım yokken yani bir nevi bile bile lades yaptı ..o yüzden dikkatli olun ve son haftaya kadar bekleyin derim.ben şimdi 2.ye hamileyim akıllındım ,bi sorun olmazsa sonuna kadar bekleyeceğim..Rabbim heopimize hayırlı kolay doğumlar versin..

benimde aynı 38.haftamda 2 cm açıklığım vardı.doktor banada aynı şeyi teklif etti ben kabul etmedim.keşke etseymişim. benim doktorumda mesai saatleri dışında doğuma girmiyor.bana 40.haftamda 5 cm açıklık olduğunu söyleyip yatış verdiler.haftasonuydu doktorum gelemedi.nöbetçi doktor yaptı doğumumu. ve çok sıkıntı çektim.keşke kendi doktorum olsaydı. dikişlerimidüzgün dikmemiş açıldı. 15 gün sonra bidaha dikiş attı. hala daha şikayetlerim var.estetik dikiş yaptırmayı düşünüyorum. mümkünse kendi doktorunun doğuma girmesini sağla. ayrıca bende suni sancıyla doğum yaptım.kendi sancım hiç yoktu.ve kimsenin dediğine bakma suni sancı herkeste ayrı etki yapıyor.bana sormadan direk serumu taktılar zaten.adet sancısı gibi sancı çektim. sonra biraz şiddetlendi hemen zaten çok kısa sürede açılmam oldu doğuma aldılar. suni sancıda ara ara gelip gitti bende.kesintisiz değildi. ve adetsancısından biraz daha fazla okadar hissettim. seninde muayenede çatın genişse benim gibi rahat doğuracağına inanıyorum. millet uzun süre sancı çekiyor hastaneye gidiyorda 3 cm. açıklığı olduğunu öğreniyor.senin de benim gibi 2cm. açıklığın olmuş sancın hiç yok. suni sancıdan korkma.herkesin bünyesi farklı oyüzden herkeste farklı etki yapıyor.biraz uzun oldu ama kendi yaşadıklarıma benzediği için yazmak istedim..

mrb arkadaşlar 39. haftamda suni sancıyla doğumumu yaptım.açılmam sancısız 4 santim olmuştu daha yollayamam seni dedi.hemşire odasında beklerken serumlar sıra sıra hazırlanıyodu.doğumum 3 saat içinde gerçekleşti evet zordu ama normali nasıl bilmiyorum yatağa bağlanmak istenediğimi söyledim.yatakta bağlı kalmak zordu çünki.ama genede pişmanım ıkınma hissim gelmedi o yüzden zorlandım.bu arada eski adyla nenehatun pendik ti hastanem.

neslihan alandı doktorum evt yanımdaydı ama okadar yogun bi hastaneki başka doktor girse farkedermiydi bilmiyorum. sen memnun kaldınmı

neslihan alandı doktorum evt yanımdaydı ama okadar yogun bi hastaneki başka doktor girse farkedermiydi bilmiyorum. sen memnun kaldınmı

hayır benim doğum gece oldu ve haftasonuydu. doktorumu hiç görmedim.nöbetçi doktor yaptırdı doğumumu. zaten esneye esneye girdi suratı beş karıştı. çok dikişim olmuş ve düzgün dikmemiş dr.uma doğum sonrası muayeneye gittiğimde öyle dedi. dikişlerim açıldı tekrar dikiş atıldı. yine tutmadı tam olarak. kendi kendine kaynadığı için düzgün kaynamamış. estetik dikiş yaptırmayı düşünüyorum ama erteliyorum sürekli. ben hiç memnun kalmadım. keşke kendi bildiğim güvendiğim doktorum olsaydı. ayrıca ikinci kez dikiş atılmaması gerekirrmiş daha yeni doğum yaptığım için dr.um öyle dedi. doğumumu o yaptırmadığı için müdahale etmekte istemedi. yani her iki doktorda ayrı bişey diyor sen arada kalıyorsun. olan bana oldu yani..:(((

Back