• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suni sancı ile gebeliği sonlandırılanlar

purplepinkberry

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
326
183
123
Herkese merhaba,
15 hafta bir günlük hamileyim. Her şey çok güzel gidiyordu, ta ki geçen haftaki kontrolümde doktor amniyon sıvısı az, haftaya tekrar kontrol gerekli diyene kadar. Neyse yine moralimi bozmadım ve dün kontrole gittim. Doktorum bu sefer amniyon sıvısı çok az, renal arteri (böbreklere giden önemli bir damar) göremiyorum dedi. Ayrıca bebeğin mesanesi de boştu. İyice inceledikten sonra başka doktor da çağırdı ve onun da fikrini sordu. İki profesör ve bir doçent toplamda 3 doktor aynı şeyleri söylediler. Bu haftada amniyon sıvısının az olması bebeğin ciddi bir gelişim bozukluğu olduğunu gösterirmiş ve renal arteri görememeleri de bebeğin böbreklerinin oluşmadığını düşündürmüş onlara. Önce CVS testi (amniyosentez gibi iğneyle girip plasentadan örnek alma) önerdiler. Sonra da bir hafta sonra tekrar bakalım eğer durum hala aynıysa bu gebeliği sonlandırmamız lazım dediler. Dünden beri durmadan ağlıyorum. Bu bebeği daha görmeden hatta henüz hissetmemişken ona nasıl bu kadar bağlandım bilmiyorum. Onu kaybetmek istemiyorum ve kendi doktorum ne kadar iyi de olsa sorunlu gebeliklerde ünlenmiş başka bir doktordan daha randevu aldım ikinci bir görüş için.

Fakat çarşamba gideceğim doktor da aynı şeyi önerirse geriye yapacak bir şey kalmıyor kabullenmekten başka...
Bu sonlandırma işleminin nasıl olacağını sorduğumda da önce rahimi yumuşatmak için bir ilaç vereceklerini, rahim yumuşayınca da suni sancıyla bebeğin doğumunu başlatacaklarını söylediler. Çok korkuyorum kızlar, bu düşük olayının sadece fiziksel değil duygusal boyutundan da... Bebeğimin öleceğini bile bile suni sancı vermelerine izin vermek, bu kararı almak beni çok korkutuyor, canımı acıtıyor, üstesinen nasıl gelirim bilmiyorum fakat baska bir yok yoksa da...

Öte yandan bu ilk gebeliğim, suni sancı ile doğum daha doğrusu düşük yapmaktan da çok çok korkuyorum. Aranızda suni sancıyla gebeliğini sonlandıranlar var mı? Varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Neler yaşayacağını bilmemek insana daha çok korku ve stres veriyor...

sakın kötüsünü düşünmeyin ...önce yaşamasına odaklanın sağlıklı olacağına ....kötüsünü düşünmeden...Allah büyük ...böyle doğarsa yaşam şansı nedir , yapılabilecekler nedir önce bunu öğrenin ki daha sonra vicdan azabı çekmeyin....daha sonra yine görüşüz inşallah ...mutlaka sonucu yazın...

Merhabalar,
Yasadıklarımı, ilerde aynı şeyler başından geçen biri olursa yalnız olmadığını bilsin diye paylasıyorum ve paylasmaya da devam edeceğim.

Bugun bir diğer fikir almak için sorunlu gebelikte uzman bir doktora gittim. Kadın ilk olarak gebeligimi takip eden doktoru sordu, ismini söyleyince de ''Oo hepimizin hocasına gidiyormussunuz, onun lafının üstüne laf söylemek bize düşmez.'' gibisinden bir şeyler dedi. Sinir oldum. Çünkü ben doktoruma güvenmediğim için değil bu kadar önemli bir karar öncesinde ikinci bir fikir almak için gittim ve bu da benim en doğal hakkım, üstelik ultrasonda kullanılan aletler de çok önemli, kiminin görüntüleme tekniği daha ileri oluyor sonucta bu iş sadece doktorun maharetinde değil aynı zamanda kullandıkları teknoloji de çok önemli. Ben yeni bir aletle tekrar bakılsın istedim.

Neyse sonuçta kadın baktı ve sol böbreği net bir şekilde gördük, üstelik bebişin mesanesinin içinde çok az da olsa bir miktar idrar da vardı... Fakat amniyon sıvınız kritik derecede az dedi bu doktorda. Bu böbrek var olsada çalışmadığını gösterir dedi. Çalışmayan bir böbrekle bu bebek yaşayamaz dedi. Üstelik sağ böbreği göremedi. Kendi doktorunuzu dinleyin, bir hafta daha bekleyin sonraki kontrolde de durum aynı ise bu gebeliği sonlandırmanız gerekecek buna kendinizi hazırlayın dedi... Böbreği gördüğü zaman ultrasonda resmini çekip vermesini istedim. Öyle bir şey yapamam, sizi muayene etmem bile bizim kurallarımıza uygun değil dedi. İsmini de kendi doktoruma zikretmeyecekmişim. Biz ne derdindeyiz onlar ne derdinde...

Bilmiyorum... Çok zor.

Herkese merhaba,
15 hafta bir günlük hamileyim. Her şey çok güzel gidiyordu, ta ki geçen haftaki kontrolümde doktor amniyon sıvısı az, haftaya tekrar kontrol gerekli diyene kadar. Neyse yine moralimi bozmadım ve dün kontrole gittim. Doktorum bu sefer amniyon sıvısı çok az, renal arteri (böbreklere giden önemli bir damar) göremiyorum dedi. Ayrıca bebeğin mesanesi de boştu. İyice inceledikten sonra başka doktor da çağırdı ve onun da fikrini sordu. İki profesör ve bir doçent toplamda 3 doktor aynı şeyleri söylediler. Bu haftada amniyon sıvısının az olması bebeğin ciddi bir gelişim bozukluğu olduğunu gösterirmiş ve renal arteri görememeleri de bebeğin böbreklerinin oluşmadığını düşündürmüş onlara. Önce CVS testi (amniyosentez gibi iğneyle girip plasentadan örnek alma) önerdiler. Sonra da bir hafta sonra tekrar bakalım eğer durum hala aynıysa bu gebeliği sonlandırmamız lazım dediler. Dünden beri durmadan ağlıyorum. Bu bebeği daha görmeden hatta henüz hissetmemişken ona nasıl bu kadar bağlandım bilmiyorum. Onu kaybetmek istemiyorum ve kendi doktorum ne kadar iyi de olsa sorunlu gebeliklerde ünlenmiş başka bir doktordan daha randevu aldım ikinci bir görüş için.

Fakat çarşamba gideceğim doktor da aynı şeyi önerirse geriye yapacak bir şey kalmıyor kabullenmekten başka...
Bu sonlandırma işleminin nasıl olacağını sorduğumda da önce rahimi yumuşatmak için bir ilaç vereceklerini, rahim yumuşayınca da suni sancıyla bebeğin doğumunu başlatacaklarını söylediler. Çok korkuyorum kızlar, bu düşük olayının sadece fiziksel değil duygusal boyutundan da... Bebeğimin öleceğini bile bile suni sancı vermelerine izin vermek, bu kararı almak beni çok korkutuyor, canımı acıtıyor, üstesinen nasıl gelirim bilmiyorum fakat baska bir yok yoksa da...

Öte yandan bu ilk gebeliğim, suni sancı ile doğum daha doğrusu düşük yapmaktan da çok çok korkuyorum. Aranızda suni sancıyla gebeliğini sonlandıranlar var mı? Varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Neler yaşayacağını bilmemek insana daha çok korku ve stres veriyor...

CANIM ÖYLE benzer şeyler yaşamışızki 2 ay önce yaşadım.. Bebeğimin 14 haftalıkken beyninde kist tespit edildi birsürü dr ye gittim hepsi doğunca boynunda aşağısını oynatamaz dedi cvs yapıldı o olumluydu ama sonuç nafile ... doktorların kararıyla suni sancıyla düşük yapıldı acılı çok acılıydı ama en sağlıklısı normal doğummuş tabi bu şekilde yani, sonraki hamilelikler için o acıya katlandım dayanması çok zordu geçecek canım bol bol dua et...

CANIM ÖYLE benzer şeyler yaşamışızki 2 ay önce yaşadım.. Bebeğimin 14 haftalıkken beyninde kist tespit edildi birsürü dr ye gittim hepsi doğunca boynunda aşağısını oynatamaz dedi cvs yapıldı o olumluydu ama sonuç nafile ... doktorların kararıyla suni sancıyla düşük yapıldı acılı çok acılıydı ama en sağlıklısı normal doğummuş tabi bu şekilde yani, sonraki hamilelikler için o acıya katlandım dayanması çok zordu geçecek canım bol bol dua et...
Çok çok geçmiş olsun... İnsan kendi başına gelmez sanıyor ama işte her şey insan için...
Mesela ben... Hep duyuyoruz düşük haberlerini ama ben sağlıklıyım, eşim sağlıklı, ailelerde daha önce hiç bilinen bir genetik hastalık, yaşanılan düşük yok, e akraba da değiliz...Üstelik hamileliğimin en başından itibaren migren krizlerimde dahi doktorlar kullanabilirsin dediği halde ağrı kesici bile kullanmadım, çiğ et sayılır diye salam bile yemedim ben...İçki ya da sigara derseniz o da yok.
Tüm bunlara güvenerek başıma gelmez böyle bir şey diye düşünüyordum... Hele bir de ilk üç ay geçince derin bir nefes aldım, çünkü düşük tehlikesi en çok bu ilk üç ayda yaşanırdı... 3. ayımızı atlatınca eşimle dostlarımızla, tanıdıklarımızla paylaşmaya başladık bebek beklediğimizi, bebek arabalarını incelemeye başladık internet üzerinden...Her gün gebelik takviminden bugün bebeğimin neresi oluşuyor diye bakıyordum.. Her şey çok güzel gidiyordu...Rüya gibi... Sevdiğim adamla benim bir parçam içimde büyüyordu, sağlıklıydı...
Ta ki 14. hafta kontrolüne kadar... Sonrasını biliyorsunuz... Şimdi pazartesiyi bekliyoruz... Pazartesi günü tekrar kontrol edilicek ve amniyo sıvısı hala aynı durumdaysa, herhangi bir gelişme yoksa...
Gücüm yok, cümleyi tamamlayabilecek kadar bile yok.

Merhaba... Öncelikle lütfen kötü sonu düşünmeyin.. Hiç bir zaman ümidinizi yitirmeyin. Rabbim bebeğinize sağlık versin..Dualarınızı asla eksik etmeyin.. Yaşadıklarınız duyduklarınız kolay şeyler değil ama güçlü olmanız lazım.. haftalarımız çok yakın bu yüzden yazdıklarınızdan çok etkilendim.. inşallah pazartesi gününe kadar her şey yoluna girer ve bebeğiniz sizinle kalır :KK68:

Herkese merhaba,

Canım öncelikle çok gecmiş olsun, seni çok iyi anlayan biri olarak özetle yaşadığımdan bahsedip seni rahatlatmak isterim, bende 2 ay önce 8 haftalık bebeğimi kalbi durdugu için zorunlu kürtajla aldırmak zorunda kaldım, tabi öncesinde doktorum rahmin taş gibidir önce yumusaması için alttan ilac vericez dedi ve öylede oldu, bunun yanında hem ağızdan hap, hemde damardan suni sancı verildi, suni sancı serum yarılanınca hafif kasık agrısı seklinde başlıyor (bende öyle oldu kimisi çok sancı çekiyormuş) daha sonra ebe gelip alttan rahim agzına kadar elini soktup kontrol etti, buda olması gereken bir işlemmiş yumuşayıp yumuşamadığını böyle anlıyorlarmış, kanamamın başlamasıyla hemen kürtaja alındım genel anesteziyle birsey anlamıyorsun ztn ama doğum seklinde yaparsan nasıl olur bilmiorum ama parca kalma ihtimaline karsı kürtaj yapıyor doktorlar, korkucak bişey yok doğumu göze alıp hamile kalabilio bir anne adayı o yüzden bu yaşayacakların inan vız gelicek sana ilerde, ama ilk günler psikolojisi allak bullak oluyor insanın ağlama krizleri vs vs ama zaman gectkce alışıyorsun, Rabbim daha beterinden saklasın moralini herşeye hazırlıklı olacak sekilde yüksek tutmaya çalış... Allahım yardımcın olsun... Allahım isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın sorunsuz,sağlıklı bir şekilde bebeklerine kavustursun inşallah..

Kötü düşünme iyi olsun Allah dualarını kabul eder inş. 10. haftayı geçtiği için kürtaj yasak, Normalde doktor raporuyla kürtaj serbest ancak şuanki uygulanan politikalardan olsa gerek doktorlar kürtaja herhangi bir anomali olsa da yaklaşmıyor özellikle devlet hastanelerinde. Normal doğum şeklinde ancak doktorum en sağlıklısının bu olduğunu söyledi sonraki gebelikler için. İnşaal bebeğin sağ salim dünyaya gelir canım

Canım öncelikle çok gecmiş olsun, seni çok iyi anlayan biri olarak özetle yaşadığımdan bahsedip seni rahatlatmak isterim, bende 2 ay önce 8 haftalık bebeğimi kalbi durdugu için zorunlu kürtajla aldırmak zorunda kaldım, tabi öncesinde doktorum rahmin taş gibidir önce yumusaması için alttan ilac vericez dedi ve öylede oldu, bunun yanında hem ağızdan hap, hemde damardan suni sancı verildi, suni sancı serum yarılanınca hafif kasık agrısı seklinde başlıyor (bende öyle oldu kimisi çok sancı çekiyormuş) daha sonra ebe gelip alttan rahim agzına kadar elini soktup kontrol etti, buda olması gereken bir işlemmiş yumuşayıp yumuşamadığını böyle anlıyorlarmış, kanamamın başlamasıyla hemen kürtaja alındım genel anesteziyle birsey anlamıyorsun ztn ama doğum seklinde yaparsan nasıl olur bilmiorum ama parca kalma ihtimaline karsı kürtaj yapıyor doktorlar, korkucak bişey yok doğumu göze alıp hamile kalabilio bir anne adayı o yüzden bu yaşayacakların inan vız gelicek sana ilerde, ama ilk günler psikolojisi allak bullak oluyor insanın ağlama krizleri vs vs ama zaman gectkce alışıyorsun, Rabbim daha beterinden saklasın moralini herşeye hazırlıklı olacak sekilde yüksek tutmaya çalış... Allahım yardımcın olsun... Allahım isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın sorunsuz,sağlıklı bir şekilde bebeklerine kavustursun inşallah..
Size de cok cok gecmiş olsun. Boyle ayrıntılı yazdıgınız için çok teşekkür ederim. İnsan gerçekten bilmediği şeyden çok korkuyor. En azından ben öyleyim.
Sizin meleğiniz henüz çok küçükmüş. Ama çok çok zor...Küçük büyük farketmiyor.
İşin kürtaj kısmından çok normal doğum kısmı, her kasılmada bebeğimin benden koparıldığını hissetmek korkutuyor beni. Hiç ama hiç olmasını istemediğim bir şeyin, bebeğimin benden, karnımdan öleceğini bile bile koparılmasının gerçekleşmesi için çaba harcamam gerektiğini bilmek beni korkutuyor.
Allah'ım bana ve benim durumumda olanlara güç versin...

Şimdi yazacaklarımı, benzer şeyler yaşayan biri olur da bilgi ararsa diye yazıyorum. Çünkü ben 16 haftalık gebeliğimin sonlandırılması gerektiğini doktorlardan duyduğumda çok araştırdım fakat bu prosedürün tam olarak nasıl işlediğini bulamadım.
Dün sabah dokuz gibi kontrolüm vardı. İki profesör beraber baktılar. Bebeğin amniyon sıvısı iyice azalmış, sadece 1.4 cm, o da ayak bölgesinde kalmıştı. Ayrıca büyümesi de durmuştu. Geçen haftaya göre meredeyse büyümemişti. Terminasyon dediler. Hatta doktorlardam biri öz kızım olsaydın da hiç tereddütsüz bu gebelik sonlandırılmalı derdim, en ufak bir soru işareti yok. Dedi.
Daha sonraki gebeliklere yol göstermesi açısından amniyosentez yapalım dediler. Normalde çok kolay olan bu işlem benim amniyo sıvısının neredeyse yok denilecek kadar az olması nedeniyle biraz sıkıntılı oldu.( Gebeliği sonlandırma kararı alınan arkadaslar mutlaka öncesinde amniyosentez,CVS, kordosentez testlerinden birini yaptırın. Sonraki gebelikleriniz için yol göstermesi açısından. )Yeterli miktarı çekene kadar bayağı uğraştılar. Zaten sıvı alındıktan hemen sonra, terminasyon gerek sesleri arasında gözlerim karardı, ufak bir baygınlık geçirdim.

Sonra yatış işlemim yapıldı. Odada kocam, ben, annem vardık. Saat 12:20 de iki tane dil altında eritmek üzere suni sancı hapı verildi. İşlem ne kadar sürecek dediğimde " kişiden kişiye değişiyor." dendi. Kimi insanda 3 saat kimisinde 3 gün. Tamamen kişiye bağlı... İlk hapları almamdan 3 saat sonra tekrar iki tane hap verdiler. Bu arada en ufak bir sıkıntım yoktu, psikolojik olanların dışında. İkinci haplardan sonra bir titreme ve çok çok hafif sancı geldi. 6:20 de üçüncü kere suni sancı haplarını aldım. Bu arada bu doğum ya günlerce sürerse diye sıkıntıya girmiştim. İshalim başladı, hapların yan etkisiymiş. Saat 20:30 civari sanki ishal ağrısı gibi bir ağrı girmeye başladı kasıklarıma. Ayağa kalkıp yürüyerek ve her sancı geldiğinde derin bir nefes alıp sonra kesik kesik o nefesi vererek biraz zaman geçirdim. Bana çok şiddetli ağrı olacak, dayanamayacak gibi olunca haber ver, doğumhaneye indirelim demişlerdi. Ağrım biraz artınca Eşim hemşirelere haber verdi. Ama öyle dayanılmaz bir ağrı değildi. Tam olarak regli öncesi ağrısının biraz şiddetlisi gibiydi. Devamını doğumhanede takip edelim dediler 21:00 da dördüncü doz ilaçları aldım. Doktor vajinadan muayene yaptı ve rahim ağzı iyice açılmış. Bebek her an gelebilir dedi. Ağrı kesici yapmak istediler. Ağrım yok diye istemedim ama ısrarla yaptılar. Saat 23:00 a doğru inanılmaz çişim gelmiş gibi hissettim. Ördek getirdiler. Çişimi yaparken bebeğim balık gibi kaydı ördeğin içine. Kesesi delinmemişti bile. O kadar kolay çıktı ki... Ordaki hemşireler de şaşırdı sanırım. Sonra doktor beni makasa oturttu, sonrasında yoğun kanamam olmasın diye, rahimdeki pıhtıları temizledi. Bebek eşiyle çıktığından kürtaja gerek yok dendi. Bir gece gözlem altında tutmak istediler.

İnşallah birazdan taburcu olacağım.

Çok çok geçmiş olsun canım. Sağlıklı gebeliklerin olur bi çok yavrun olur inşaallah. Herşeyin sonu değil. Kalbi attığı için sana şefaatçide olur o ahirette. Üzme kendini psikolojik olarak toparlanmaya bak.

allah sabır versin arkadaşım , metanetli ol... herşey Allahtan geliyor ama gerçekten problemli bir çocuk annesi olmak, hem fiziksel, hem manevi hem de maddi anlamda aileyi yıpratıyor. hayırlısı ne ise o olsun... bundan snra umarım bu tarz bir sorun yaşamazsın

Sonra yatış işlemim yapıldı. Odada kocam, ben, annem vardık. Saat 12:20 de iki tane dil altında eritmek üzere suni sancı hapı verildi. İşlem ne kadar sürecek dediğimde " kişiden kişiye değişiyor." dendi. Kimi insanda 3 saat kimisinde 3 gün. Tamamen kişiye bağlı... İlk hapları almamdan 3 saat sonra tekrar iki tane hap verdiler. Bu arada en ufak bir sıkıntım yoktu, psikolojik olanların dışında. İkinci haplardan sonra bir titreme ve çok çok hafif sancı geldi. 6:20 de üçüncü kere suni sancı haplarını aldım. Bu arada bu doğum ya günlerce sürerse diye sıkıntıya girmiştim. İshalim başladı, hapların yan etkisiymiş. Saat 20:30 civari sanki ishal ağrısı gibi bir ağrı girmeye başladı kasıklarıma. Ayağa kalkıp yürüyerek ve her sancı geldiğinde derin bir nefes alıp sonra kesik kesik o nefesi vererek biraz zaman geçirdim. Bana çok şiddetli ağrı olacak, dayanamayacak gibi olunca haber ver, doğumhaneye indirelim demişlerdi. Ağrım biraz artınca Eşim hemşirelere haber verdi. Ama öyle dayanılmaz bir ağrı değildi. Tam olarak regli öncesi ağrısının biraz şiddetlisi gibiydi. Devamını doğumhanede takip edelim dediler 21:00 da dördüncü doz ilaçları aldım. Doktor vajinadan muayene yaptı ve rahim ağzı iyice açılmış. Bebek her an gelebilir dedi. Ağrı kesici yapmak istediler. Ağrım yok diye istemedim ama ısrarla yaptılar. Saat 23:00 a doğru inanılmaz çişim gelmiş gibi hissettim. Ördek getirdiler. Çişimi yaparken bebeğim balık gibi kaydı ördeğin içine. Kesesi delinmemişti bile. O kadar kolay çıktı ki... Ordaki hemşireler de şaşırdı sanırım. Sonra doktor beni makasa oturttu, sonrasında yoğun kanamam olmasın diye, rahimdeki pıhtıları temizledi. Bebek eşiyle çıktığından kürtaja gerek yok dendi. Bir gece gözlem altında tutmak istediler.

İnşallah birazdan taburcu olacağım.
Merhaba bende aynı durumu tam 2 hafta önce yaşadım 24 haftalık gebeliğim sonlandırıldı 34 saat sürdü doğumum çok acılar çektim hem psikolojik hemde fizyolojik ve bebeğimi kızımı aklımdan atamıyorum beynim sürekli onu düşünüyor kafayı yicek gibiyim canım senin durumun nasıl atlattınmı bian evel yeniden hamile kalmam istiyorum

Merhaba bende aynı durumu tam 2 hafta önce yaşadım 24 haftalık gebeliğim sonlandırıldı 34 saat sürdü doğumum çok acılar çektim hem psikolojik hemde fizyolojik ve bebeğimi kızımı aklımdan atamıyorum beynim sürekli onu düşünüyor kafayı yicek gibiyim canım senin durumun nasıl atlattınmı bian evel yeniden hamile kalmam istiyorum
canm cok geçmiş olsun Allahım birdaha yaşatmasın bebeğin erken doğum yüzündenmi alındı neden sonlandırıldı gebeliğin canım eğer özel değilse sebebi paylaşabilirmisin...

Benimde gebeligim 23.haftalikken langer giedion sendromu yüzünden sonlandirildi. 2 bucuk ay oluyo. Hamd olsun dogumum kolaydı. Fizyolojik acim olmadi :( doktor 6 ay korun dedi. Ama ben dün korunmayi bıraktım artik tamamen rabbime kalmis bisey :(

canm cok geçmiş olsun Allahım birdaha yaşatmasın bebeğin erken doğum yüzündenmi alındı neden sonlandırıldı gebeliğin canım eğer özel değilse sebebi paylaşabilirmisin...
Bebeğimin kalp kapakççıkları gelişmemiş iki büyük delikk vardı kalpten akciğere giden damar gelişmemiş kalp kan pompalayamıyordu mideside ters taraftaydı bebeğimin

Benimde gebeligim 23.haftalikken langer giedion sendromu yüzünden sonlandirildi. 2 bucuk ay oluyo. Hamd olsun dogumum kolaydı. Fizyolojik acim olmadi :KK43: doktor 6 ay korun dedi. Ama ben dün korunmayi bıraktım artik tamamen rabbime kalmis bisey :KK43:
Ben de bi an önce bebeğimi kucağıma almak istiyoum onu alana kadar bu acım hafiflemicekmiş gibi geliyo ne kadar zaman sonra korummayı bırakmış oldun canım ben şu lohusalık dönemini atlatiyom ilk adetimden sonra folik asite başlıcamm korunmayıda bırakmak istiyoum

Back
X