• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suni Sancı İle DOĞUM ACİL BİLGİ BİRİ YARDIMCI OLABİLİR Mİ??

Evet doktorda onu söyledi bana riske girmemek daha iyi diye tabi istemsizce korku endişe oluyor zaten bugünde çıkmadım sabah hepsi netleşicek açıkcası diğer kızların da dediği gibi bende 2. Bi doktordan görüş almak isterdim ama geçen haftada bundan yatırdılar evet tahliller temiz bir risk yok evde ara ara çıkıyor ama korktum o yüzden doktoru dinlemiş oldum bakalım rabbim sağlıkla bebeğimi kucağıma almayı nasip etsin. Sizin tecrübeniz var mı acaba yada çevreniz de
Var, 34. Haftada baska sikayetle acile gidip yuksek tansiyon sebebiyle acil sezaryene alinmak istendim. Acil doktorumu kendi kadin dogumcum arayip kardiyolog takipli oldugumu, risk olmadigini ve bebegi almamasi gerektigini soylemisti. Acil doktoru da yanimda “bu anne olurse sizin yuzunuzden olur haberiniz olsun” demisti sagolsun.

Bir de yakin arkadasimİn 35. Haftada acil sezaryenle alindi bebegi, yuksek tansiyon sebebiyle. Hani butun doktorlar o kadar acil mudahale etmek istiyor ki tansiyon sorununda, sezaryene aliyorlar. Sizin bu rahatliginiz nerden geliyor onu hic anlayamadim, gercekten riskli cunku

Evet haklısın sonuçta doktor yani göz göre göre de riskli bi duruma sokmaz diye düşünüyorum. Ya tansiyon olunca mesela sezeryanda riskli diyorlar genel anestezi almaman gerek diye hangisi sağlıklı olucaksa o olsun tabi ki bakalım doktora bağlı yarın ola hayrola
Bence de yarın konuş dr la kafandaki soru işaretlerini söyle en hayırlısı neyse o oldun sağlıkla al kucağına

Benim tanıdığımın başına gelenler çok kötü, anneyi güç bela 1 hafta yoğunbakımdan sonra hayata döndürdüler.
Bebek ise maalesef…
Ve bunlar geliyorum demiyor 15 dk içinde gerçekleşiyor.

Yüksek tansiyon dediğiniz anda işin rengi değişir, 36+6 olduğu an müdahale etmeye çalışırlar en acilinden.

Benim tanıdığımın başına gelenler çok kötü, anneyi güç bela 1 hafta yoğunbakımdan sonra hayata döndürdüler.
Bebek ise maalesef…
Ve bunlar geliyorum demiyor 15 dk içinde gerçekleşiyor.

Yüksek tansiyon dediğiniz anda işin rengi değişir, 36+6 olduğu an müdahale etmeye çalışırlar en acilinden.
Bazi seyler insanlara saka geliyor yaa

Var, 34. Haftada baska sikayetle acile gidip yuksek tansiyon sebebiyle acil sezaryene alinmak istendim. Acil doktorumu kendi kadin dogumcum arayip kardiyolog takipli oldugumu, risk olmadigini ve bebegi almamasi gerektigini soylemisti. Acil doktoru da yanimda “bu anne olurse sizin yuzunuzden olur haberiniz olsun” demisti sagolsun.

Bir de yakin arkadasimİn 35. Haftada acil sezaryenle alindi bebegi, yuksek tansiyon sebebiyle. Hani butun doktorlar o kadar acil mudahale etmek istiyor ki tansiyon sorununda, sezaryene aliyorlar. Sizin bu rahatliginiz nerden geliyor onu hic anlayamadim, gercekten riskli cunku
İyi de ben

iyi de ben rahat değilim ki zaten yaşamış biri varmı diye soruyorum zaten ki stresliyim kötüyüm endişe ve korku var dedim zaten ki 3 gündür hastanede zaten müşade altındayım sürekli tansiyon ölçümü yapılıyor burda nst bağlanıyor yani benim yapman gereken anca doktoru bekleyip cevap almak bu yoksa siz mesajda yazdığımı duygusuz olarak görüyorsunuz ama zaten hiç rahat değilim bizzat yüzümü görmüyorsunuz zaten riskli olduğunu söyledikleri ve zaten yüksek tansiyonun bilincinde olduğum için geçen hatifta bu hafta yattım hep hastane de. Sadece suni sancı vericez öyle normal yapıcaz dediklerinde hani daha önce yaşamış biri varmı stres korku en azından böyle girmek istemediğim için sormak istedim sonuçta kadın kadını anlamalı yermemeli

Sizin tecrübeniz veya bilginiz var mı acaba herkes dinle sakın çıkma dedi bekliyorum sabah bakalım kesin bir şey söylücek doktor büyük ihtimal doğum dedi istemsiz stres yapıyorum o yüzden bakalım rabbim sağlıcakla tüm gebelere bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin mesajları gören tüm hamileler dua etsin🤲🏻
Benim değil ama görümcemin başına geldi. Daha erken başladı onda problemler 36da sezaryen oldu.

İyi de ben

iyi de ben rahat değilim ki zaten yaşamış biri varmı diye soruyorum zaten ki stresliyim kötüyüm endişe ve korku var dedim zaten ki 3 gündür hastanede zaten müşade altındayım sürekli tansiyon ölçümü yapılıyor burda nst bağlanıyor yani benim yapman gereken anca doktoru bekleyip cevap almak bu yoksa siz mesajda yazdığımı duygusuz olarak görüyorsunuz ama zaten hiç rahat değilim bizzat yüzümü görmüyorsunuz zaten riskli olduğunu söyledikleri ve zaten yüksek tansiyonun bilincinde olduğum için geçen hatifta bu hafta yattım hep hastane de. Sadece suni sancı vericez öyle normal yapıcaz dediklerinde hani daha önce yaşamış biri varmı stres korku en azından böyle girmek istemediğim için sormak istedim sonuçta kadın kadını anlamalı yermemeli
Doktor dogum yaptirmak istiyor, siz neredeyse hastaneden cikmayi dusunuyorsunuz. Cik bir sey olmaz dese burda cogunluk, belki cikacaksiniz

Doktorunu dinle ona güven, bu senin stresini azaltacak tansiyonunu daha fazla yükselmesini engelleyecek. Yerinde olsam dogum bir an önce olsun isterdim ben, tansiyon işi sıkıntı. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini

Doktor dogum yaptirmak istiyor, siz neredeyse hastaneden cikmayi dusunuyorsunuz. Cik bir sey olmaz dese burda cogunluk, belki cikacaksiniz
Hayır tabi ki burdaki insanların lafına bakıcak değilim zaten tecrübem olmdığından ki illk gebeliğim olduğundan haliyle böyle durum yaşayıp nasıl olduğunu sormak istedim çünkğ heycanlı korkulu ve endişeliydim . Çıkma gibi bi niyetim zaten yoktu he ama doktorumun iletişim nosu olsa arardım danışırdm ama yine çıkmazdım ki doğum dediğiniz de suni sancı fitil ile oldu zaten yani kendi gelişen bi doğum değildi mesela evet sıkıntılı olduğu için yapıldı zaten ben itiraz bile etmedim tecrübesi olan yada yaşamış biri varmı diye korkumu hafiftletmek istemiştim ama köstek oldunuz . Ki sizde kadınsınız. Gerçekten kadın kadının düşmanı bilip bilmeden yazmak çok basit BU ARADA ÇIKMADIM VE ÇOK ŞÜKÜR DOĞUMUMU YAPTIM.

Doktorunu dinle ona güven, bu senin stresini azaltacak tansiyonunu daha fazla yükselmesini engelleyecek. Yerinde olsam dogum bir an önce olsun isterdim ben, tansiyon işi sıkıntı. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini
Amin çok teşekkür ederim öyle de gerçekleşti çok şükür 🤲🏻

Back
X