Maske Tarifleri * Suna Dumankaya'dan; Hergün 1 Yeni Tarif.... *

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

minikcadi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
558
4
118
32
Samsun
Vodafonun bir servisine üyeyim kızlar,Suna Dumanyakadan cilt bakım maskeleri, tonikleri kremleri vs.. hergün sms olarak telefonuma geliyo. Bende bunları sizinle bu konu üzerinden paylaşacağım.... bir nemlendirici tarifiyle başlıyorum
:34:

HASSAS ciltler için NEMLENDİRİCİ tarifi ;
2corba kaşığı badem yağı
1tatlı kaşığı beyaz balmumu(aktarlardan edinebilirsiniz)
2corba kasığı gül suyu
*badem yağını ısıtın ve balmumunu içinde benmari usulu eritin. Aynı zamanda gül suyunu da ısıtın ve içerisine hazırlanan diğer malzemeleri koyup karıştırın.
Cam kavanozda saklayabilirsiniz.

güzel birşeye benziyor. ayy zaten bayılıyorum o kadının tarfilerine. ama ne sıklıkta sürülüyor acaba bu? gece kremi gibi falan mı acaba?

güzel birşeye benziyor. ayy zaten bayılıyorum o kadının tarfilerine. ama ne sıklıkta sürülüyor acaba bu? gece kremi gibi falan mı acaba?

Canım normal nemlendirici gibi kullanıyosun.yüz temizliğinden sonra.bende böyle doğal tarifleri cok severim,sonucta kimyasal birleşenler yok içinde ve sürdüğün şeyin ne olduğunu biliyosun.
Faydalı olur umarım .

Cilde parlaklık ve canlılık katan maske ;

1salatalık
1yemek kasığı süt tozu
1tatlı kasığı bal
3damla nane yağı

*salatalığı rendeleyip suyunu cıkarın .suyuna süt sozu bal ve nane yağını ekleyip yüzünüzde 20 dk bekletip yıkayın.
Tüm cilt tipleri için uygundur .

Normal-karma cilde kivili maske ;

1adet kivi
1tatlı kasığı bal
1tatlı kasığı yulaf unu
1cay kasığı bugday yağı

*kiviyyi soyup blenderdan geçiriyoruz ,diğer malzemelerle karıştırıp yüzümüze sürüyoruz.20dk bekletip yıkıyoruz...

Lekeler için pratik çözüm ;

*yaz mevsiminde taze elma suyu , kış mevsiminde elma sirkesini gece cildinize sürerek lekelerden kurtulabilirsiniz

Çiller ve Lekeler icin maske tarifi ;

1kahve fincanı arpa
500gr su
1cay kasığı biberiye yağı
*arpayı suda kaynatıp biberiye yağını katın . 20 dk yüzünüzde bekletip yıkayın.

Anti Aging ve besleyici özelliği olan maske ;

1tatlı kaşığı süt kaymağı
1tatlı kasığı soya nişastası
1cay kasığı bal

*malzemeleri karıştırıp cildinize sürerek 20 dk bekletin.

Keten Tohumu maskesi ; sivilce ve izlerin giderilmesinde kullanılır.

1kahve fincanı keten tohumu
1bardak su
1tatlı kasığı polen (aktardan temin edebilirsinz)
1tatlı kasığı zeytinyağı

*keten tohumunu suda pişirin,jöle kıvamını alınca diğer malzemelerle karıştırıp yüzünüze gazlı bez örterek bu maskeyi uygulayın. 20dk sonra yıkayın.​

Buharlı bakım ;

3 adet taze gül yaprağı
1tencere su

*gül yapraklarını suda kaynatıp daha sonra budarını yüzünüze havlu örterek tutabilirsiniz.
gözeneklerinizin temizlenmesi cildin nemlenmesi ve tazelenmesi için ideal bir bakımdır.​

sivilce ve aknelere pratik çözüm

1 çay kaşığı kaliteli yulaf unu
1 kapsül antibiyotik tozu
1 çay kaşığı oksijenli su
yapılışı : Malzemeleri bir kase içersinde karıştırıp . Yüzünüze uygulayın 20 dk bekletip daha sonra yıkayınız .bu işlem 5 gün arka arkaya yapıldıgında akne ve sivilcelerinizi kurutarak yok edicektir.

Saclardaki kepeğe çözüm ;
2corba kaşığı toz hardal
1corba kaşığı elma sirkesi
2corba kaşığı biberiye cayı kullanılır.

malzemeleri karıstırıp boza kıvamına getirin, sac diplerinize sürüp 15 dk bekledikten sonra yıkayın.

Güzellik uzmanları tarafından hep vurgulanan bir bakım maskesi olan maya maskesi cilde çok faydalı. Suna Dumankaya maya maskesinin ergenlik sivilcelerine de çok iyi geleceğini söylüyor. Pürüzsüz, parlak ve güzel bir cilt için maya maskesini denemenizi tavsiye ederiz. Maya maskesi nasıl güzellik veriyor derseniz. Poğaçalarımızı yaparken hamuru kabartan maya, cildimizde de derinlemesine bir kabarma ve temizlenme sağlıyor. Yüzümüzdeki gözeneklerin açılıp cildimizin nefes almasını sağlayan maya cilde canlılık getiriyor.

Maya Maskesi Tarifi:

Malzemeler:

* 2 çorba kaşığı yaş maya,
* 1 çorba kaşığı ılık su.

Yaş maya ile ılık suyu karıştırın. Krem kıvamına gelince, göz ve dudak çevresi hariç cildinize uygulayın. 10 dakika sonra kuruyan maskenin fazlasını, nemli bir pamuk yardımı ile temizleyin. Ardından önce ılık su ile, sonra da soğuk su ile durulayın. Havlu ile tampon yaparak kurulayın. Cildi kuru olanlar, sadece ılık su ile durulamalıdırlar.Maya maskesini haftada bir yada iki kez uygulayabilirsiniz.

Ciltte oluşan sivilceler ve sonrası yüzümüzde kalan sivilce izleri güzelliğimizi bozan sinir bozucu cilt lekelerinden nasıl kurtulabiliriz. Sivilce izleri için güzellik uzmanı Suna Dumankaya bakla maskesi öneriyor. Yüzümüzdeki sivilce izleri için tamamen doüal bu maske ile pürüzsüz ve parlak bir cilde kavuşabiliriz.

Sivilce İzlerine Bakla Maskesi Tarifi:

1 çay bardağı taze bakla içi,
1 çorba kaşığı badem yağı.

1 çay bardağı taze bakla içini haşladıktan sonra robotta ezin, 1 çorba kaşığı badem yağını haşlanmış baklanın üstüne döküp karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı sivilce izlerinin üzerine sürüp 20 dakika kadar bekleyin. 20 dakika sonra bakla maskesi sürdüğünüz bölgeyi ılık suyla yıkayıp temizleyin. Bakla maskesini haftada 1 kez uygularsanız 4 haftalık bir süreç sonra sivilce izlerinden eser kalmayacaktır.

denemeyi düşünüyorum sahsen :)

Kuru ciltlere bal ve yumurta maskesi
Zenginleştirici maddelerle cildi besler ve özellikle kuru ciltleri nemlendirir. Cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir. Cilt için soğuk kış mevsiminde gerekli olan nemi sağlar. Hazırlaması çok kolay olan bu karışım aynı zamanda mutfağınızda bulunan malzemelerle oldukça ucuza mal olur.

Malzemeler:
1 çay kaşığı nemlendirici krem

1 yumurta

1 yemek kaşığı badem yağı

1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı: Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın. Yumurtanın sarısına damlalar halinde badem yağını ekleyerek karıştırın. Ardından yavaşça nemlendirici kremi ve balı ilave edin.

Yumurta beyazını da ayrı bir kapta hafifçe çırpın ve yumurta sarısını karşıma ekleyip tümünü cilde sürülebilecek kıvama gelene kadar karıştırın.

Kullanımı: Karışımı, genişçe bir fırça veya pamukla yüz ve boyun bölgesine sürün ve en az yarım saat etkisini göstermesini bekleyin. Ardından ılık suyla cildinizi arındırın.

Geçmeyen sivilce izleri için doğal maske:
Bir yumurtanın akı ile bir çay kaşığı limon suyunu, bir çay kaşığı bal ve iki yemek kaşığı pastane mayasını karıştırın. 20 dakika cildinizde beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

Vucut kremi tarifi ;

yarım limon suyu
1corba kasığı elma sirkesi
10 damla nane yağı

malzemeleri karıstırarak günlük hayatta kullandığnz vucut kremine karıstırarak kullanınız.
faydası ; düzenli kullanımda yağ yakıcı ve sıkılaştırıcı özelliğe sahiptir .

Suna dumankaya dan Selülit çayı

papatya
rezene
anason
sinameki
biberiye
funda yaprağı
kuşburnu
50 şer gr alıp karıştırıyoruz. hergün bir tutamını yarım litre suda 15 dakika kaynatıp günde bir bardak tok içiyoruz.

Bir kaseye 1 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı kabartma tozu koyup karıştırın. Hassas olmayan ciltler için çok güzel bir leke gidericidir.

canım ne güzel tarifler yazmışsın ben de denemeyi düşünüyorum sivilce izleri için paylaştıklarını bıkmadan her gün yazmışsın teşekkür ederim kendi adıma...

canım ne güzel tarifler yazmışsın ben de denemeyi düşünüyorum sivilce izleri için paylaştıklarını bıkmadan her gün yazmışsın teşekkür ederim kendi adıma...

ben zaman ayırıp yazıyosam sizde zaman ayırıp okuyosunuz,bu yüzden bende tesekkür ediyorum canımm :)
:54:

Back
X