Mutfak Püf Noktaları sulu yemek tarifleri lazımm

klik

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
1.106
1
43
sebzeli yada etli sulu yemek tarflerinizee ihityacım var.

ilk aklıma gelen sulu köfe oldu istediğin yemeği söylersen bildiğim bir şeyse onuda yazarım
hep göz kararı yaptığım için ölçüm yok bazen 250 gr kıymadan bazen yarım kilodan yapıyorum
kıymanın içine bir tane soğanı rendele yıkadığın ince bulguru (pirinçlede olur)
tuz karabiber kimyon ekle iyice yoğur küçük küçük yuvarla bir tepsinin içine
un koy köfteleri buradaki una bula tencerenin içinde salçayı az yağla kavur
üzerine su ekle kaynayınca köfteleri at ködfteler pişince yemeğin hazır istersen küçük küçük doğranmış patates ve havuçta ekleyebilirsin köfteleri haşlarken

tüm yemeklerin yapılış tarzı aynıdır zaten soğanı kavurup salçayı ilave edip birazda salçayla kavurup kullanılacak hazırlanmış sebzeleri koyarsın biraz daha birlikte kavurup üzerine sıcak suyunu tuzu nu baharatını ilave edersin...

mesela patlıcan yemeği,mesela bezelye yemeği,mesela sulu tavuklu patates yemeği,mesela bamya yemeği bunların hepsi aynımı yapılıyor.

bamyayı ben bol domatesli yapıyorum hiç karıştırmıyorum uzamaması için
anlatayım ; bamyaları derya baykalın programında öğrendiğim gibi ayıklamadan önce
yıkıyorum kuruduktan sonra ayıklıyorum tencereye soğanı doğruyorum birkaç diş sarımsak
doğruyorum 6-7 tane domates doğruyorum bamyaları ekliyorum bir limon suyu gezdiriyorum
tuzunu ilave edip biraz üzerinde yağ gezdirip ocağa koymadan karıştırıyorum sonra ocağa koyup hiç k
karıştırmadan pişiriyorum biraz su ekleyip karıştırma ihtiyacı duyarsam tencereyi kulplarında tutup
sallıyorum eğer istersen soğanı kavurup domatesleri biraz öldürüp o şekildede yapabilirsin
ben çiğden yaptığım için kendi yaptığım şeklini yazdım patlıcanıda bu şekilde bol domatesli sarımsaklı zeytinyağlı yapabilirsin

mesela patlıcan yemeği,mesela bezelye yemeği,mesela sulu tavuklu patates yemeği,mesela bamya yemeği bunların hepsi aynımı yapılıyor.

bamya hariç diğerleri üsttee anlattığım şekilde yapılıyor,bamyayıda annemden öğrendiğimşekilde yapıyorum temizleyip yıkayıp süzdürürüm daha sonra biraz yağ ile uzaması ğidene kadar ocağın üzerinde kavururum,kavrulan bamyaları bi kenara ayırıp tenceredekalan yağın içinde soğan kıyma domates salçayı kavururm kıvama gelincede bamyaları ilave edip sıcak suyunu koyup pişiririm kesinlikle limon vs kullanmam hiç te uzama olmaz bamyalarda kavrularak yapıldığı için....

X