-Rabbim “kulum” desin Peygamberimiz de “kölem” desin bundan büyük bir nimet olmaz. Köleliğe kabul olduğum haberi gelirse siz o zaman bendeki neşeyi görün.
-Ben bir kapının kuluyum o da Allah’ın kapısı…
-Bir kapının kölesiyim o da Hz. Muhammed’in kapısı…
-Alnım Allah’a ait, yanağım peygamberin ayak izinde, dudağım kapısının eşiğinde.
Çocuklarıma vasiyetim bu, torunlarıma vasiyetim bu, Kapı Camii’nin muhterem cemaati kabul ederseniz sizlere vasiyetim bu:
-Eliniz arşa açık, alınınız Allah’ın kapısında, yanağınız Peygamberimizin ayak izinde, dudağınız kapısının eşiğinde olsun…
derdi kendisi..
1925 konya doğumlu olan Tahir Büyükkörükçü,86 yaşında hakkın rahmetine kavuştu. Bugün de sonsuz yolculuğuna uğurlandı kendisi..yeri doldurulamayacak bir insan Allah rahmet eylesin..mekanı cennet olsun..kendisini daha yakından tanımak isteyenler olursa bu akşam saat 21,25 te Kontv de
kendisi hayattayken oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü' nün de katkılarıyla,zaman zaman kendisinin de seyretme imkanı bulduğu, televizyonlarda ilk kez yayınlanacak olan ''Sultan'ül-Vaizin Tahir Büyükkörükçü Hoca Efendi Belgeseli''ni izlemenizi tavsiye ediyorum.