• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sultan'ül-Vaizin Tahir Büyükkörükçü Hoca Efendi Belgeseli Kontv

semuxsx

Güle Aşık Bülbül
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
51
Puanlar
98
Yer
Diğer
175641_tahir-buyukkorukcu.jpg

-Rabbim “kulum” desin Peygamberimiz de “kölem” desin bundan büyük bir nimet olmaz. Köleliğe kabul olduğum haberi gelirse siz o zaman bendeki neşeyi görün.

-Ben bir kapının kuluyum o da Allah’ın kapısı…

-Bir kapının kölesiyim o da Hz. Muhammed’in kapısı…

-Alnım Allah’a ait, yanağım peygamberin ayak izinde, dudağım kapısının eşiğinde.

Çocuklarıma vasiyetim bu, torunlarıma vasiyetim bu, Kapı Camii’nin muhterem cemaati kabul ederseniz sizlere vasiyetim bu:

-Eliniz arşa açık, alınınız Allah’ın kapısında, yanağınız Peygamberimizin ayak izinde, dudağınız kapısının eşiğinde olsun…
derdi kendisi..

1925 konya doğumlu olan Tahir Büyükkörükçü,86 yaşında hakkın rahmetine kavuştu. Bugün de sonsuz yolculuğuna uğurlandı kendisi..yeri doldurulamayacak bir insan Allah rahmet eylesin..mekanı cennet olsun..kendisini daha yakından tanımak isteyenler olursa bu akşam saat 21,25 te Kontv de
kendisi hayattayken oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü' nün de katkılarıyla,zaman zaman kendisinin de seyretme imkanı bulduğu, televizyonlarda ilk kez yayınlanacak olan ''Sultan'ül-Vaizin Tahir Büyükkörükçü Hoca Efendi Belgeseli''ni izlemenizi tavsiye ediyorum.

allah mekanını cennet etsin
şuan okudum haberi ve çok üzüldüm keşke bizlerde onun gibi biri olabilsek
lalegül fm'den sohbetlerine rastlamıştım ve okadar içten okadar samimiydiki sohbetlerini dinlerken başka bir haz alıyordum ondan şuan sanki bir yakınımı kaybetmiş gibiyim
söyliycek daha fazla söz bulamıyorum:(

Allah c.c. rahmet eylesin..Dostuna kavuştu..Onun için söylenecek çok söz var da ben anlatmaya layık değilim..

allahım mekanını cennet eylesin bizide ona komşu eylesin inşallah kendisi görümcemin kocasının dedsi olur...

''Alimin ölümü alemin ölümü'' der büyükler..büyük bir yıldız kaydı bu fani dünya'dan sonsuzluğa..O aşıktı maşukuna rabbine kavuştu.. vuslata erdi..bu dünya denilen fani mekanda maddi bedeni artık yok olsa bile, geride bıraktığı kasetleri, sohbetleri onu hep yaşatacak..tüm Türkiye gibi Dünya'nın dört bir yanında, kendisinin ifadesiyle; atının ayak izleri var ve bu izi takip edenler onu hep yaşatacak..kendisi bir sohbetinde ben bu dünyadan ayrılacağım ama ölmeyeceğim çünkü;geride bıraktığım kasetlerim var ve onları seyrettikçe dinledikçe bir kalp huzur buldukça ve iyi amel işlendikçe bu ameller benim kabrime bir nur olarak gelecek demişti..Allah mekanını cennet etsin,segili peygamberimize o çok sevdiği kapısında kölesi olmayı arzu ettiği, yanağım peygamberimizin ayak izinde,dudağım kapısının eşiğinde diyen muhterem hocamızı cennetinde peygamberimize komşu eylesin amin..
bizleride o günde o sonsuz hayatta peygamberimizin cemalini görenlerden ona komşu olanlardan olmayı cenabı hak nasip eylesin..

sevgili hocamızın en büyük sevinci mutluluğu geride; kendisinin devrettiği bayrağı en iyi şekilde taşıyacak ve geride kalan biz insanlara her zaman babasının izinde gidecek, yol gösterecek hayırlı bir evlat olan Abdurrahman Büyükkörükçü gibi bir evlat bırakmış olması en büyük servet en büyük hazinesi ve amel defterinin hiç kapanmayacak olması böylesi bir evlat yetiştirmiş olması..Allah bizlere de onun gibi bir hayat yaşamayı nasip etsin inşaallah.

:19:rabbim mekanını cennet bizide ona komşu eylesin .:19:

[youtube]wwnDyT8iOFQ&feature=related[/youtube]

ALLAH c.c rahmet eylesin.kabrini cennet bahçesi eylesin.onların yolunda gitmeyi nasip etsin bizlere...

[URL="][dailymotion]video/xhef0q_tahir-buyukkorukcu-belgeseli-1_shortfilms#from=embed[/dailymotion][/URL]

[dailymotion]/video/xhef11_tahir-buyukkorukcu-belgeseli-2_shortfilms#from=embed[/dailymotion]

[dailymotion]video/xhef12_tahir-buyukkorukcu-belgeseli-3_shortfilms#from=embed[/dailymotion]

[dailymotion]video/xhef18_tahir-buyukkorukcu-belgeseli-4_shortfilms#from=embed[/dailymotion]

paylaşım için Allah razı olsun.oğluydu galiba sabah namazını kılarken secdede ruhunu teslim etmiş demişti. Allah hepimize öyle bir ölümü nasip nasip etsin.Allah mekanını cennet etsin

paylaşım için Allah razı olsun.oğluydu galiba sabah namazını kılarken secdede ruhunu teslim etmiş demişti. Allah hepimize öyle bir ölümü nasip nasip etsin.Allah mekanını cennet etsin
Allah sizden de razı olsun :):71:

137ab.jpg

seyretmek isteyenler için;
Tahir Büyükkörükçü Hoca Efendi anlaşılır bir üslup ve
akıcı anlatımla gönül dünyamızı aydınlatmaya,
huzur veren nasihatleriyle gerçek mutluluğu
nasıl yaşayacağımızı aktarmaya devam ediyor.
Tahir Büyükkörükçü Hoca Efendi'nin Sohbetleri
Hafta İçi Hergün saat 10:00'da Kontv’de.

Back