- 5 Aralık 2017
- 416
- 183
- 40
- Konu Sahibi songulelif
İstanbul Süleymaniye Kadın Doğum Hastanesi tüp bebek bölümündeki tedavi sürecimi paylaşmak istedim.
- Ağustos 2022 de MHRS den randevu alıp gitmiştim KAN tahlili verdim ,sonra adet olunca direk gidip verdim, ilk kez gidişte randevu gerekse de sonrasında orada barkod alarak süreç ilerliyor. Sonra ekteki evrakları toparlayıp tüm doktorları geztikten sonra kuruldan geçtim ve AMH düşüklüğü 0,19 olması hemde 38 yaşında olmam nedeniyle aşılama yapılmadan direk tüp bebeğe hak kazandım. Kurula 500 küsür ödedim.
- 6 Ekimde raporum çıktı ,doktor ilaçları yazdı ve bulmam için bir kaç gün verdi, bulamazsan mutlaka gel dedi,bazılarını bulamadım ve gittim tekrar.
- Ben endometriosiz hastası olduğum için ( çikolata kisti) öncelikle 3 aylık geçici menapoz iğnesi uygulanacağını ve sonra ilaçlara başlanacağı söylendi. Menaopoz iğnesini (Lucrin) bulamamıştım tek bir eczaneden almam gerektiği içinde baya uğraştım en son Sultangazi de Cebeci Eczanesinde buldum ve aldım. Raporlu Lucrin 300 TL idi toplam 4500 tuttu ilaçlar.
- İğneyi vurulduktan sonra 15 gün sonra regl oldum. Kalan 2.5 ayda aşırı gece terlemesi ve cinsel ilişkide kuruluk ve acı hissettim.
- 18 Ocakta sürem doldu ve adet olmadan gittim doktor direk ilaçlara başlamamı söyledi, kan verdim, 300 Gonalf 150 meriofert ile başladım, hep aynı saate vuruldum iğneyi. Doktorum raporu almadan önce Ayşegül Hanım sonra Gülşah Hanımdı ,ikisi de gayet yardımcıydı hemşirelerde saolsunlar hepsi ilgiliydi ve iğneleri güzelce anlattılar.
- 23 Ocakta kontrolüm vardı, Fehmi Bey vardı doktor olarak kan verip öğlen gel dedi, Estradiol (E2) değerim 55 çıktı, 4 yumurtam gözüküyordu ama içlerinin boş olabileceğini söyledi doktor. İstersem tedaviyi burada sonlandırabileceğimi söyledi. geçen yıl yaptırdığımda da E2 düşükmüş ama o zaman hiç bahsedilmedi bile bu değerden . 3 yumurtamın 1 i döllendi,eskiden kalmada 7 yumurtam vardı onlardan da 1 tane geldi, toplam 2 embriyo kondu ama tutmadı malesef. Baya morelim bozuldu gözlerim dolu dolu çıktım doktordan . Aneztezinin süresi 3 ayda yenilenmesi gerekiyormuş ona gönderdi beni. Sonra Gülşah Hocayı gördüm ona sordum daha erken 10.güne kadar devam et ilaçlara dedi. Bu sürede düşündüm bende ve devam etmeye karar verdim.
- 25 Ocakta tekrar gittim E2 95 olmuş ama istediğimiz gibi değil dedi yine Fehmi Bey, yumurta başına 200 olması gerekiyormuş. İstersen ilaçları harcamayalım, 4 yumurtadan 1 tane ya çıkar ya çıkmaz dedi. Bende Gülşah Hoca 10.gün önemli demişti dedim, iyi bekleyelim o zaman dedi, yarın tekrar gideceğim.