• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suçsuz yere hapis cezası mı olur?

Cankiiz5o

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
1.444
0
116
Hollanda
Avukatlar sizden yorum istiyorum..

eşim bi arkadaşının işyerine ziyarete gitmiş..orda oturdukları esnada sarhoş birisi gelerek olay çıkarmış,eşim ve iş yeri sahibi sarhoşu dışarı çıkarmak isterken küçük bi arbede yaşanmış,adam düşmüş ve yaralanmış,karakola gidip şikayetçi olmuş,dr raporunda ise yüzde sabit iz kalacak şekilde yara diye rapor almış..adam akşam tekrar işyerine gelipcamları kırmış,olaydan sonra eşimle arkadaşıda
karakola gitmişler ve karşılıklı şikayetçi olmuşlar.Mahkeme açılmış ve geçen ayki mahkemede karşı tarafla anlaşarak karşılıklı şikayetlerini almışlar..mahkeme kapanmış ve tekrar kamu dava açmış.. kamu davasında eşime 2 yıl 6 ay hapis cezası gelmiş ,arkadaşına ise 3 yıl hapis cezası gelmiş.. karşı tarafa hiç bi ceza gelmemiş ve karara bağlanmış. dün eşim cezayı temyiz etti.

temyiz dilekçesi ise şöyle :

usul ve yasaya aykırı kararın bozulması talebidir.
1-yargılamaya konu olayın meydana geliş şeklini izah edecek olursam;olay günü arkadaşımın ceptelefonu dükkanında otoruyor idik. xxx isimli şahıs alkollü vaziyette dükkana geldi.kontor almak istedi arkadaşım ise kontor olmadığını söyledi ancak şahıs sandalyaye oturup konturu vermesi için ısrar etti.işyer sahibi şahsın dükkanı terketmesi için uyardı
şahıs ağız munakaşasına girerek sürekli elini beline atıp tehdit savuruyordu,o esnada bize saldırdı,küçük bi arbede yaşandı ve düşerek yaralandı,kesinlikle suç işleme kastı ile hareket etmedim,kendisine vurmadım,dosya kapsamında dinlenen şahitler şahsın aşırı alkollü olduğunu beyan etmişlerdir..

2-benin şahsa vurduğuma dair somut bir delil olmamasına rağmen soyut iddialar ile hakkımda ceza tayin edilmiştir..şahsın şikayetçi olmadığını ve kırdığı camların parasını ödediğini beyan ederek kendi suçluluğunu da ikrar etmiştir

3-herhangi bir sabıkam yoktur,hakkımda verilen ceza haksız ve yersizdir.öncelikle beratim yönünde karar verilmesi için dosyanın bozulmasını ,aksi halde lehime olan hükümlerin uygulanarak cezanın ertelenmesini veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması yönünde karar verilmesi için dosyanın bozulmasını yüksek yargıtaydan talep etmek zaruri olmuştur..gereğini saygılarımla arz ederim

Avukatlar ve arkadaslar sizce sonuc ne olur?

Son düzenleme:
Bir yanlışınız olmalı şikayetlerini geri aldıysalar birdaha şikayet hakları olmaz, şikayete bağlı suçlarda da şikayet olmadan kamu davası açılmaz, demekki karşı taraf şikayetten feragat etmemiş

evet şikayetçi değillermiş,bugün nişanlım karşı tarafla görüşmüş,karşı taraf bi dilekçe yazmış olaydan kendisinin herhangi bi zarar görmediğini,vücudunda iz kalmadığını,şikayetçi olmadığını,nişanlım ve arkadaşının 3 yıl ceza aldığını duyunca vicdan azabı çektiği için bu dilekçeyi yazdığını ve kararın usule aykırı olduğunu belirtmiş ve imzalamış..yarın sabah mahkeme kalemine verecekler.. acaba karara bağlanmış bi dosyada karşı tarafın dilekçesi dikkate alınırmı yada kabuul edilirmi,bu arada yarın temyiz için son gün,nişanlım temyiz dilekçesini verdi fakat yarın ek bi dilekçe daha verecekmiş,karşı tarafın dilekçesinden bi örneğide ek temyiz dilekçesine iliştirecekmiş.. inş. faydası olur.. bi bilgisi olan yada fikri olan cvp verirse sevinirim..

şu kişi hakkındaki şikayetimden feragat ediyorum diye dilekçe verilirse, karara bağlanmış, hatta infaz ediliyor bile olsa, dava ve ceza düşer.usule aykırı yargılama yapılmıştır bunlara gerek yok, doğru yapılmış dahi olsa, şikayeti geri alması yeterli, tabi bu bahsettiğim şikayete bağlı suçlarda geçerli, işlenen suç şikayete bağlı değilse bu durumda mağdurun şikayetini geri almasının anlamı olmaz.Yaralama şikayete bağlıdır, ama şikayet gri alındı gene de ceza çıkmış diyosanız suçun niteliği farklı olabilir..

Back