• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suç bende mi anlamadım, tavsiyeler bekliyorum...

Mert_Deniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2012
33
0
36
Van
Tavsiyeleriniz benim için çok önemli.
2 yıl önce evlendim, evlenirken eşim kayınvalidemi yanımıza alacağını söyledi, kesinlikle karşı çıkmadım ancak, ilk evlendiğimizde bunun saçma olduğunu, biraz yalnız vakit geçirmek istediğimi söylememe rağmen (hatta bu konu ile ilgili 1 kaç kez nişan atma durumu yaşandı), eşim evlendiğimiz gibi 1 kaç hafta sonra annecinğini yanımıza getirdi, eyvallah. daha sonra birlikte yaşamaya başladık. elbette ki sorunlar çıktı, ancak sevdiğim için dayandım. eşimin anne ve babası ayrı, biz kısa süre içinde biribirimizi tanıyıp evlendik. aşk evliliği anlayacağınız. ben ise çok küçük yaşta babamı kaybettim, annemle birlikte tutunduk hayata 0'dan. o yüzden annem bir yana dünya bir yana çok çile çekti benim için. temziliklere gider çocuk bakar beni okuttu. elime işimi aldım rabbime bilerce şükür, anneme de borç harç başını sokacağı bir ev aldık. kv 6 ay kadar sonra bir akrabasına gezmeye gitti. bizim kayınpeder vicdanından (ki beni çok severdi) benim bütüm sülalem de kim varsa aramış ve beni rezil etti. güya ben bakmamışım kv'ye, vicdansızmışım, insan değilmişin vs. vs. ve benim annemi de aramış, annem zaten senelerce üzüntü görmüş bir insan ve bu saatten sonra tek dileği beni mutlu görmek, ancak kayınpederin bu tavrına çok sinirlendim, bir daha görüşmedim. ancak ne arayı ne de başkasından göndermek maksatı ile asla kötü bir söz söylemedim. sonrasında 3-4 ay kadar sonra tayinimiz çıktı doğuya, eşim beni götürmek istemedi, 2 ay kadar annemin evinde yaşadım, tabi bu sürede biizm gelnimizde kalmış oğlumuz gitmiş, nerdesin napıyorsun Allah kavuştursun diyen yok. 3 ay sonra eşimin yanına gitmeye karar verdim, ve gittim, terör bölgesinde yaşayanlar bilir alışmak zordur, markete bile 40 kere düşünüp çıkarsınız, ki be nburada çalışıyorum, alışmaya çalışırken eşim ailesini çok destekler, neymiş ben kimseyi aramıyormuşum diyesıkıntılar çıkarttı, kimsenin ağzını kapatmadı, benim karım buraya gelmeden kim aradı, o buraya geldi siz bir ihtiyacın varm ıdiye arayıp sorcaksınız diyemedi, demesinler istemiyorum ancak sıkıntı da çıkartmasınlar, tabi benim annem de salçalar, makarnalar, tarhanalari yufkalar yapıp yapıp gönderir. evimizi kurarken bir Allah'ın kulu sormadı napıyorsunuz diye, hep eşim annem ben. neyse kayınpeder hala aramıyor, tabi oğlunuda aramıyor. kayınvalide herkesi bana karşı doldurmuş, ben hiç kendisini gezmeye götürmemişim, ki onun gidebileceği heryere kendisini götürdüm, ayrıca çalışıyorum kalan kısıtlı vaktimde de sinemaya eğlenmeye fln gittim, en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum. neyse, eşime kendim söledim dedim ki arayalım babanı, neden böle oldu, yapma böle diyelim barışalım dedim, çünkü 17-18 senedir baba yüzü görmedim, o kelime benim için nasıl kıymetli, yllar sonra baba diyecek birini bulmuşum, barışmak istedim, aradım açmadı, açtı yüzüme kapadı, saydı sövdü. neyse 1 gün sonra annem aradı yalnız kaldığı için üzülmüş ağlıyor, kızım çok özledim, vs. vs. annemdir ağladığını duyunca dayanamadım, üzüldüm, ağladım ben de. eşim bir hışımla söylenmezmi, ne arıyor ne moralini bozuyor ne varmış ağlıcak şu bu. annemin üzerinde hakkı olduğuun da her zaman söle, batıdan bişi gelicek olsun kendi annesini aramaz benim annemi arar, ama annem bir araç sanki işlerimizi halletmek için, nasılsın diyeasla aramaz. Ama kendi annesi hep el üstündedir. Ben çok üzülüyorum, anlatamadığım aklıma gelmeyen daha çok şey var, sizce nasıl bir yöntem uygulayayım. napayım, şaşırdım kaldım, annemin ben den başka kimsesi yok, yaşlansa ben bakmak zorundayım ama şimdiden söle yapıyor, aklım karışık.

hayır terör bölgesi olduğu için gelmek istemedi

ama eşin götürmek istemediği halde seni sen gittin, neden ,eşini çok sevdiğin için çünkü siz evlendiniz aile oldunuz,ama nedense anne babalar çocuklarının evlendiğini bir türlü kabul edemiyorlar,annenin sana daha çok ihitiyacı varken sen ve eşin anneni aile konularına sadece işiniz düştüğünde dahil ediyorsunuz eşiniz neyin savunmasını yapıyor.annesidir savunur buna kimse birşey demiyor ama aile olduğunuzun farkına varıp bir arada bile oturmaya razı olması da çok doğru değil maddi imkanı yoksa ona bişey diyemem,anladığım kadaryla eşin de aile olduğunuzun farkında değil daha yeni evlisiniz,aileleri çok fazla hayatınıza katmamaya çalışıp saygıyıda bozmamanız gerekiyor her iki tarafada zamanla düzene girer canım

Son düzenleme:
Konu maddi durum değil, şu anda ne için gelmiyor peki? kendini idare edebiliyor. ve üstüne günümüzün mahvolduğunu faln söyledi. annesi benim bütüm cicim aylarımı yaşamama izin vermedi, ben bunu bile söylemedim, üzülmesin sıkıntıya girmesin diye, ama ben şunu beklerdim, üzülme canım bir de ben arar konuşurum, ize gidersin bir ara vs vs, ya yağmasan da es gürle bi. yalnız değiliz diyim, arkamda dağ gibi kocam var diyim

evlenmeden önce istemem deseydin keşke, adam getiricem demiş ve getirmiş ayrıca kayınpeder kendisi çok iyi insansa karısına kendi sahip çıksın, şu an yanınızda değilse demek ki kalacak yeri var baktıracak kimsesi var, eşinde nankörün teki, burda bize tane tane anlattığın gibi eşinede anlat, ben anneme hasretimden ağlıyamıcam mı de, benim moralimi asıl sen bozuyosun ailen bozuyo de, ben de Batmandayım bu arada sen nerdesin

Evlenmeden önce çok söyledim canım istemediğimi, hatta nakti yardım yapmayı da kabul ettim, bira zcicim aylarımız geçsin, ben olgunlaşıyım evlat sahibş olayım gelsin, başımın üstünde yeri avar ama biraz yalnız vakit geçirelim dedim. düğün olana kadar böleydi. düğünde ne oldu bitti bilmiyorum fikir değişti.
Hakakri'deyim ben.

sen fazla fedekarlık yapmışsın erkek milleti kıymet bilmez canım en baştan beraber oturmak istemiyorum diyecektin kabul ettin cicim aylarında kaynana ile oturdun yine kötü oldun kimse iyilikten anlamıyor kocan da anlamamış.annene gereken saygıyı göstermiyor sen yinede sakin ol hissettiklerini güzel bir dille eşine anlat zamanla anneni daha çok benimseyecektir seni de anlayacaktır diye umuyorum:31:

aramazlarsa aramasınlar sen niye düşünüyorsunki eşin düşünsün ,senin annen aramıyor mu o yeter sana,benim eşim askerdeyken 18 ay boyunca bir kez telefon açmadığı gibi adamın yemin törenine bile gitmedi kv dem.beraber oturuyorduk üstüne birde arayabilsin eşim diye telefon bağlattım ,kv elinin altında telefon arayamazmıydı ,işlerine gelince karışıp işlerine gelmeyince aramasın .

Her şey yolunda olsun istiyorum, kırılmayalım üzülmeyelim, dönüşü olamayacak hatalar yapmayalım, 2 gün sonra birbirimize bakacak yüzümüz olsun istiyorum, herşeye rağmen kayınvalidemi arıyorum ediyorum ama yok eşim benim ailemi görmezden geliyor.

Saflık mı ediyorum, dürüst mü davranıyorum bilmiyorum, kimseye anlatamıyorum, yakın arkadaşım yok yanımda, telefonla kimseye anlatılmıyor, anneme anlatmam imkansız, zaten buradayızdiye yüreği ağızında.

çok çok afedersiniz ama deveye diken derler ya iyillikten her zaman maraz doğar.bence siz çok iyi davranıyorsunuz bu kadar abartmayın.hak edene hak ettiğini verin ve hayır demeyi öğrenin.yok karşımdaki üzülür,kırılır diye davranırsak ömrümüz böyle harcanmış bitiş gibi gider sonra da i,ş işten geçmiştir.kimseyi değil kendinizi mutlu edin ve bu bakış açısıyla eşinizi....

Back