Gebeliğe Hazırlık Submüköz miyom

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

bilgilarus

Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2023
138
124
23
30
Arkadaşlar 2 aydır korunmuyoruz kontrole gittiğimde doktor 1.4 cm kadarlık bir submüköz miyomum olduğunu söyledi tam görselini attığım yerde. Bu yerde yerleşim gösteren miyomu olan arkadaşlarından hamile kalan var mı?

Eklentiler

• IMG_20231128_081821.jpg
    46,2 KB · Görüntüleme: 52
merhaba ayni durum ben de de var, zaman gecmis ama ne durumdasınız hamile kaldinizmi, ameliyat oldunuz mu
Benimde rahim içi submüköz 3 cm miyomum var 1 buçuk yıldır deniyorum olmuyor en son gittiğim doktor hamile kalma şansın %40 dedi son çare ameliyat dedi ama korkuyorum sizin kaç cm miyomunuz var ve ne kadar süredir deniyorsunuz

Sizinkinin boyutu çok küçükmüş benim 3-4 cm boyutunda daha çok yer kaplıyor bu yüzden etkiliyor siz nasıl hamile kaldınız ekstra bir şey yaptınız mı ya da ameliyat oldunuz mu

1 yıl önce düşük yaptım 6 haftalık. 1,5 cm polip ve 3 cm submukoz miyom var dendi. Polip alındı miyom zor amelşyat risk alma dediler 1 yıl denersin dedi. 1 yıl oldu miyom aynı duruo hamileleik hala yok. Gelevek ay aşılama deneyip sonra olmazsa ameliyat olcam sanırım. 2 yıldır upraşıyorum gebelik için. Başka sorun bulamıolar

Miyomlarımızın boyutu aynı benimde 3-4 cm arasında ben anlamıyorum bir sürü doktora gittim bazı doktorlar hamileliğe engel değil diyor bazısı da imkansız submüköz miyomla hamile kalamazsın diyor sizin düşük yapmanıza sebep neydi bende çok yoruldum artık miyom sebep diyorlar benimde başka hiçbir sorunum yok ama ameliyat olmaktanda korkuyorum

1,5 cm polip yapmıştır belki denildi. Küçük olmasona rağmen aldırdım. Genetik testleri hepsi trmiz çıktı. Şimdi de miyom demekki etkiliyo diolar. Farklı doktorlara atıyorum sonucu hepsi farklı şeyler sölüo. Stres yaıyoruz doğal olarak zaten bu stresle de nasıl tutcak bilmiyorum. Cidden kafam karışık ve yorucu süreç

Benim sol tarafda rahim içine doğru 1,5 cm uzanmış. Cidden bu kadarcık şey etkiliomu yani. Millet kaç cm le hamile kalmış

Merhabalar benimde 3 aylık düşük oldu miyom vardı bekarken evlendim hamile kaldım gebelik ile 3.5 cm oldu sonra 4.5 oldu sonra şuan 7.5 da bir an da hızlıca nedensiz büyüdü 16 ekim düşük yaptım 3 ay olcak bu ay doktor gittim hatta 4.5 hekim gezdim 2 Şi ameliyat 3 kişi ameliyat siz miyomlarim rahim dışı zararı olmaz gebeliğe dedi fakat İstanbul'da devlette başka hekime gittim oda ayrıca polip gördü bu ay histereskopi planlandı ameliyat olcak onları temizleyecekler derken plan yapılırken kan testlerim de alındı o sırada amh testi de istenildi amh 0.28. Çıktı. Histereskopi sonrası tüp bebeğe geçiş yapalım dediler çünkü gebe kalmayı beklersen amh iyice düşebilir dediler Allah isteyen herkese evlat nasip etsin hayırlısını size de bana da rabbim kimseye aratmasın

benimde kafam çok karışık bu konuyu açan arkadaş şuan hamile anladığım kadarıyla ama ameliyat olup aldırdı mı çok merak ediyorum eğer aldırmadıysa submüköz miyomla hamile kalınabilir

Düşük sebebi sizde miyommuydu aslında başlangıçta boyutu çok küçükmüş keşke benim miyomumda 1 cm olsa ama daha büyük benim birde sizin rahim içinde olmamasına rağmen etkiliyor mu ben rahim içindekiler hamileliği etkiliyor diye biliyordum rahim dışında olunca hamile kalmak ve doğum daha kolay diye okumuştum

Rahim.disinda üst kısımda baskı yapabilir dediler ya miyom kaynaklı ya kan pıhtılaşma vardır dediler bu arada genetik testlerim.yaoildi kan pıhtılaşma da çıktı bende ama doktor dediki ikiside pozitif olduğu için miyom ve pıhtılaşma hangisinden düştüğü net söylenemez dedi miyom ameliyatda alincak mi ona birşey demedi anlayamadım ama polipler alınacak inşallah bu ay histereskopi ile regl olmayı bekliyorum ve sonra bitince regl bittiği günden itibaren ilk 7 gün içinde ameliyat olmam gerekirmiş ona göre gün verecekler

İnşallah polipleriniz alındıktan sonra hamile kalırsınız miyomla alakası yoktur inşallah çünkü sizin miyom rahim dışında zararı yok diye biliyorum en tehlikeli miyom rahim içindeki miyom diye biliyorum ben benimkisi rahim içinde submüköz miyom yani bebeğin tutanacağı yere yakın o yüzden hiç hamile kalamadım zaten gittiğim doktorlardan 2 tanesi hamile kalsan bile düşer çünkü bebekle miyom yanyana olucak miyom bebeğe baskı yapıcak falan demişlerdi Allah ikimize yakın zamanda birer sağlıklı bebiş nasip etsin inşallah bu duyguyu yaşayamamak çok zor çok yoruldum kimisi doğuru çöpe atar bebeğini onlara hemen hamile kalıp nasip ediyor Allah diyorum bana niye nasip etmiyor

İmtihan bunlar Allah büyük geciktiriyor ise güzelleştirir sen merak etme zamanı var anne olcaz inşallah Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah bu arada sen nerde yasiyorsun bir doktora çık sen ameliyat ol myom rahim.icinde sıkıntı ve hamile kalma zor kalsam düşük olur gebelik boş kimyasal olur ihtimalleri çok yüksek risk yaş da gecmeden bu işe odaklan muhakak ben 33 yaşında İstanbul'da yaşıyorum İstanbul da devlet hastanesi Zeynep Kamil de tedaviye başladım bu ay Ameliyat orda olcam

Geçmiş olsn

Açık ameliyat diyorlar benim miyom türü için, size ne ömerildi. Karından girilclcek benim

Açık ameliyat diyorlar benim miyom türü için, size ne ömerildi. Karından girilclcek benim
Bana vajinal giriş dediler polip.alacaz dediler ama ameliyat kağıdında adenamiyozis miyom diyor onu da alacak mı anlamadım ogrencem bu ay vajinal ameliyat Olcan dediler ama Altan giriş yapacaz dediler genel anestezi ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…