- Konu Sahibi ArvenAnnJezebel
-
Geçmiş olsun canım,ultrason sonucunda guatrda kitle çıkmış o şişlik guatrda olabilir,aynanın karşısına geç boğazına bir bak yutkunurken o şişlik belli olur zaten bende tiroit hastasıyım boğazımda şişkinlik mevcut yutkunurken belli oluyor,ama bende kitle yok çok şükür sende bir dahiliye doktoruna git.
çok çok saol canım bende guatr a yormak istemıyorum çünkü bu bezen baya bir üst tarafta guatr kitlesi boynumdaydı
bende faranjit yada dişimdeki iltihaptandır diyorum daha öncede böyle birşey yaşamış bayanın bir topiğini okudum burda 3 günde geçmiş onunda biraz rahatladım
canım hemen kötü şeyler düşünme.
bende de bu sorunlar oluyor fazlasıyla.biraz tedavi edince geciyor.zaten normal günlerde de o kısma donkunduğumda kitle gibi birşey hisediyorum ama hiç kötü şey düşünmedim onunla ilgili.şimdi benim kafamda karıştı yaa.:18::18:
belkı nekahat donemı degısır bılemıycem ama herkeste aynı surede olmayabılır yanı vucut dırenclıdır 3 gunde gecer zayıftır antıbıyotık teddavısı ıle gecer bı gorun doktora hem ıcın rahat eder hemde onemlı bıseyse ılerlemeden onlenmıs olur.
merhaba kızlar bugun farkettiğim birşey sonucu aşırı panik oldum belki yaşayanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim.bademcik çenenin altında beze yaparmı yada diş iltihabı ? acaba diyorum bademciklerimmi şişti yada sol alt kök dişimde iltihap var biraz omu yaptı ?
bir kaç gündür sabahları kalktığımda boğazımda yanma oluyordu yutkunma problemi falan ama kahvaltıdan sonra geçiyor genelde
bu akşam çenemin sol altında bir beze farkettim bastırınca acıyor yutkunurken dahada belirtiyor kendini dışardan belli olmuyor elleyip bastırınca hissedilen bir şişlik aşırı panik oldum korkuyorum yaklaşık 2 ay öncede rutin guatr kontrolü yaptırmıştım ultrasonda 2mm lik kitle tespit edildi doktorum muhim değil ama 6 ayda bir kontrol ettirmelisin büyürse kontrolümüz altında olur demişti...
doktora şu sıra gitmem mümkün değil en azından pazartesiye kadar... benimle aynı durumu yaşamış olanlar varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim bayanlar...
canım kıtle tespıt edlmesınden dolayı farklı olablır ama aynısı bendede var 2 sene önce farkettım ama gıtmedım yanı bn zaten korkmuyodmda annem doktora sormustu normal bişi o genelde asagı dogru bakarken dokundugnda herkeste cıkabılecegını soylemıstıı ınsallah kotu bıseyın yoktrr :/
amın ınsallah allah korusun canım ya :S korkuom zaten bendeki bastırınca acıyor öylelıkle farkettım zaten ben aklıma kötü bişi getirmemeye calısıomm yınede :/
Ben de aynı durumu iki-üç ay önce yaşadım. Aynı şekilde çene altındaydı benimki de.
Senin gibi korkmuştum, direkt kulak burun boğaz bölümüne çıktım.
Doktor; yağ bezesi olduğunu ve korkulacak bişey olmadığını söyleyip ilaç bile vermeden yollamıştı beni.
Benim içim rahatlamıştı seninki şu an nasıldır bilmem... :)
Ama bana hiç acı filan vermiyor, arada geçiyor zaten arada tekrar beliriyor, korkulacak bişey olmadığının garantisini verebilirim...
Geçmiş olsun :)
merhaba kızlar bugun farkettiğim birşey sonucu aşırı panik oldum belki yaşayanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim.bademcik çenenin altında beze yaparmı yada diş iltihabı ? acaba diyorum bademciklerimmi şişti yada sol alt kök dişimde iltihap var biraz omu yaptı ?
bir kaç gündür sabahları kalktığımda boğazımda yanma oluyordu yutkunma problemi falan ama kahvaltıdan sonra geçiyor genelde
bu akşam çenemin sol altında bir beze farkettim bastırınca acıyor yutkunurken dahada belirtiyor kendini dışardan belli olmuyor elleyip bastırınca hissedilen bir şişlik aşırı panik oldum korkuyorum yaklaşık 2 ay öncede rutin guatr kontrolü yaptırmıştım ultrasonda 2mm lik kitle tespit edildi doktorum muhim değil ama 6 ayda bir kontrol ettirmelisin büyürse kontrolümüz altında olur demişti...
doktora şu sıra gitmem mümkün değil en azından pazartesiye kadar... benimle aynı durumu yaşamış olanlar varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim bayanlar...[/QU
benim geçen sene elime gelen bir beze vardı ve bastırdığımda ağrıyodu boğazlarım sık sık şişer faranjitim var birde bende çok korktum anında hastaneye gittim doktor lenf bezlerimin şiştiğini önemsiz bişey olduğunu söyledi ağrıması iyiye işaretmiş ağrımasa sorun olabilir seninkide ağrıyomuş belki böyle birşeydir hemen telaşa kapılma ve internette araştırma yapma sakın
korkulacak bir şey olmadığını düşünüyorum, grip falan olduktan sonra lenflerde şişlik bir süre kalıyor. bende de öyle oldu ve geçti. ama yine de için rahat olsun diye doktora git. geçmiş olsun.
guatr hakkında bilgim yok ama boğazla diş birbirini etkiliyo ne zaman boğazım sisse disim de ağırıyo içini rahat tut Inş önemli bişey yoktur
bende de oldu aynı şekilde top gibi bişeydi sonradan geçti, hastalığın üzerine gittikçe "ah vah noldu ben hasta oldum ay cok korktum" dedikçe hastalığın dahada artacağını düşünürüm, içimizi ferah tutmamız gerek ...
doktora şu sıra gitmem mümkün değil en azından pazartesiye kadar... benimle aynı durumu yaşamış olanlar varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim bayanlar...[/QU
benim geçen sene elime gelen bir beze vardı ve bastırdığımda ağrıyodu boğazlarım sık sık şişer faranjitim var birde bende çok korktum anında hastaneye gittim doktor lenf bezlerimin şiştiğini önemsiz bişey olduğunu söyledi ağrıması iyiye işaretmiş ağrımasa sorun olabilir seninkide ağrıyomuş belki böyle birşeydir hemen telaşa kapılma ve internette araştırma yapma sakın
evet kesinlikle dokununca ağrıyor çenemi hareket ettirince de ağrıyor bugun 3. gün pazartesi olsun hemen dr a gidicem
boğazım yanıyor zaten hele sabahları konuşamıyorum yutkunamıyorum sanırım iltihapla alakalı çokteşekkür ederim ilgin için ve şu kesinlikle doğru internetten bakınca insan dahada dehşete düşüyor
doktora şu sıra gitmem mümkün değil en azından pazartesiye kadar... benimle aynı durumu yaşamış olanlar varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim bayanlar...
canım bende var böyle bişey 4 sene önce oluştu ilk oluştuğu zamanlarda ilk gittiğim doktor kas birikmesi demişti stresten olabilirmiş bi süre sonra gecer demişti ama gecmedi gecen yıl yine doktora gittim o doktor da tükürük bezine bağlı birşey olduğunu çok su içmem gerektiğini söyledi yani neyle alakalı olduğunu ben de anlamış değilim ama 4 senedir var olan bir şey ve henüz beni öldürmedi korkma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?