Aidin Salih'in Gerçek Tıp adlı kitabından okuyarak öğrendim. Su orucu belirli periyotlarda yapılıyor örn 3 gün 7 gün 10 gün ve 21 gün olarak bu süre içinde sadece şu içiliyor. 3-4 günde sinameki otu İngiliz tuzu kullanarak bağırsak boşaltımı yapılıyor gerekli olursa lavmanda yapılıyor ( ben hiç yapmadım sinameki otu işe yaradı bende) araştırmalarıma göre dünyada en uzun orucu 1996 yılında yapılmış 382 günlük şu orucu ile 125 kilo vermiş tabiki doktor takibi altında ve gerekli vıtamin minarel eşliğinde. Su orucunu ben kilo vermek istediğim için yapıyorum daha önce 3 7 ve 10 günlük yapmıştım evet kilo verdim fakat iki ay önce kaza geçirip ayağımı kırdım yeni alçıdan çıktı ayağım haliyle verdiğim kiloyu geri aldım şimdi tekrar yapıcam su orucu ile otofaji yani iç beslenme oluyor bu süre içinde vücuda yiyecek girmediği için o da ne kadar kötü hücre ve kilo varsa onları yiyor
Aslında bunu vücudun bir savunma mekanızması olarak düşünüyorum ben çok eski zamanlarda kanser vb birçok hastalık yoktu nedeni insanların az beslenmesi olarak düşünüyorum peygamber efendimiz sav sürekli oruç tutarak hem ibadetini yapıyor hem de sağlıkli idi yemekten çok açlık biz insanlar için hayırlı diye düşünüyorum fakat biz yemek konusunda biraz iradesiz davranıp vücudumuza işgence yapıyoruz ben bunu ne yazık ki geç anladım telafi etmeye uğraşıyorum