aynen canım maşan benimkinden ben oyüzden maşayı bol tutuyorum ozaman doğal duruyor elinin alışmasıda gerek canım ben basamak basamak anlatayım..
1.saçlar bi güzel taranır ve tutan tutan ayrılır tokayla tutturulur.(tutamlar ne cok ince ne cok kalın orta olmalı)
2.tutam tutam ayrılan saça maşa sürmeden önce sprey ya da jöle tercihinize kalmış canlarım saçınıza sürün cok az bi şekilde yapış yapış olmayacak sekilde.
3.maşayı saçınızın ucundan tutturun ve maşayı sacınıza paralel değil dik olacak konuma getirin ki buklalaer yan yan durmasın aşşağı dogru doğal dursun.
4.maşayı içe dogru değil dışa dogru sarmaya baslayın yoksa garip duruyor tecrübeyle sabit.sengözlerimebaksanab
5.en sonunda saçlar öne arkaya atın bukleleri bozmayın elllerinizle ya da tarakla.
6.ayna da ne kadar güzel göründügünüze bakın..
Sevgiler canlarım..a.s.yerimseniben
Bıkmadan usanmadan bize yardım eden fairylike arkadaşımızı kutlar ve bu kupayı vermeyi bir gurur bilirim :hooray: (ehem ehemm rep vermeye uğraştım beceremedim de a.s.)
rica ederim tatlılarım benimŞeniz yardımcı olabilmişim ya gerisinin önemi yok..yerimseniben
Canım ben maşayı da saçın dibinden başlayarak sarıyorum. Uçlardan başlayınce hiç güzel olmamıştı benim. Ama bakıyorum herkes uçlardan başlıyor sarmaya:uhm: Of zaten onu da senin yardımlarınla zorla becerebilmiştim.kaydirigubbakcemile2
Ben de yeni almıştım maşamı. Okulun ilk günü heves ettim yapayım saçlarımı değişiklik olsun diye. Tam yarısını bitirdim, güzel oldu derken paattt diye bir ses.:1shok:
Maşa elimde patladı. Tabi benim de ödüm patladı. Sigortayı attırdı. Çok korkmuştum sabah sabahklava: Cesaret edemedim tekrar çalıştırmaya. Vaktim de kalmadı. Sonra senin düzleştiriciyle yaptığın aklıma geldi. Deneyeyim dedim ama nerdee... Beceremedim ben de babyliss var ama yapamadım onunla. Kaldı 20 dakikam saçımı nasıl yıkayıp, kurutup çıktığımı hatırlamıyorum...:roflol:
sevgili fairylike..
mademki maşanın pirisin bende sana bi sormadan edemiycem:)
ben aslında şey istiyorum böyle dediğin gibi ne çok kalın ne çok ince orta tutamlarla alıp ama çok kıvırcık olmayacak şekilde istiyorum maşalar sonuçta kendi çapları kadar bukleler yapıyorlar ve o bukleler sık oluyo.. dediğim gibi daha salık bir dalga için ne yapmak lazım??
bir soru daha: ben şöyle dalga seviyorum dipler düz başlar 3-4 cm sora dalgalanır sonra yavaş yavaş uçlara doğru daha kıvırcıklaşır.. ben öyle istiyorum hatta resmi bulsam göstericem sanırım levi's ın resimlerinden birindeydi (bilen koyarsa çok sevinirim)4 kişi vardı böyle orda bi kız vardı kalın kaşlı gözleri siyah kalem çekili.. o kızınki gibi istiyorum saçlarımı.. nasıl olur öyle bi fikri olan varmı?
aslında maşayı sarmaya dip tarafdan da başlanabilir.. öyle daha güzel oluyor ben bir kere denemiştim... maşayı saçınızın dibindutarak başlıyorsunuz, aşağı doğru sarıyorsunuz, sonra kuaförlerde satılan demir penslerden aldım ben içinden 50 tane falan çıkıyor... onlarla da saçlarınızın buklelerini bir müddet tutturduktan sonra, son derece kalıcı bukleleriniz oluyor..
hahaytt güldürdün beni canım yaakaydirigubbakcemile3 aman tekrar calıştırma ya garantiye ver garantisi bittiyse dogruuu cöpe canından olma tatlım sonra..kaydirigubbakcemile tam patlar Allahh korusunn calıştırma yahu korktumm aaa..yasakkelime elin alışınca patır patır yaparsın sen sıkma canını basta beni görseydiniz gülmekten ölürdünüz ..sırnaşık şey
Hahh beni anlayan biri çıktı:lepi:
Canım ben de ilk maşa aldığımda uçtan başlıyordum sarmaya satan kız öyle demişti ama hiç güzel olmuyordu dalgaları buruşuk bişi oluyordu.
Daha sonra dipten denedim ve çok tatlı ve doğal durdu dalgalarım...a.s
şu anda saçları maşalı ve kabarık biri olarak yorumda buluniciim izninizle. peki ben napıym saçlarım öyle kabarık öyle karışık dalgalı ki hayatımın hiç bi döneminde yıka çık yapabildiğimi hatırlamam. duş aldım akşam dedim ki örer yatarım kabarmaz sabaha öyle, sonrada yukardan toplayıverrim topz gibi dedim tam saçımı taraken dolapta maşam gözüme çarptı ayol her türlü dağınık olcak hiç diilse bi deneyim dedim. aldım masayı elime önce toplayarak yapıym dedim olmadı saçlarım çok yap yap bitmedi gözümde büyüdü. sonra dedim ki aralara yapıym nası olsa sabaha bişey kalmaz. yaparken yaparken tutam tutam aralarda maşasız olanlar gözüme çarptı böylece bi yarı saç bitti sonra baktım böyle güzel duruyo derken hepsini yapıverdim. ama benim derdim öyle mükemmel bukle olsun değil dağınık olabilir bukle ama hepsi aynı yöne olsun istiyorum ona da biraz uğraşırsam olur heralde.şimdi kabarık saçlarım ama tel tel kabarık değil saçım çok olduğundan kabarık duruyo yoksa dağınık bi kabarık değil sabaha nolur bilemiyorum:):):)
tatlım salık bi dalga için anlattım maşa yapmadaki basamakları yani sıkı olmasın bol tut maşayı ve öyle bekle olurmu tatlım anlattıım seyleri birebir uygularsan istedigini elde edersin.diğerinide anladım ama anlatması cok zor burdan diplere kadar değil yarısına kadar sar sonra sarılan yerlerin yarısı ellerinle aç uçlarına bol jöle sür daha sıkı buklelerin olur tatlım dene bi olmayan yerleri birlikte cözelim yerimseniben
canım cevabın için teşekkür ederek bişey daha sorucam:)
ben öyle dalga yapmak istiyorum ama jöleyle falan yaparsam kaskatı olucak ben doğal kendi saçın yumuşaklığında sabitleyiciyle yapsam da aynı şey olurmu mesela burada söylemişlerdi bana schwarzkopf un taft saç spreyinin grisi saçı katılaştırmadan sabitliyor demişlerdi onu kullansam nasıl olur bukleleri istediğim gibi koruyabilirmiyim ne dersin?
bu arada gece yattığımızda buklelerin bozulmaması için yapabileceğimiz bişey varmı??:sm_confused:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?