Saç Şekillendiriciler Şu maşayı bi beceremedim gitti

minnick

rütbesizim benn...
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2007
322
2
96
İngiltere
Kızlar ya ne güzel maşa aldım kendime bybliss 25 mm. Çok güzel bukleler yapıyo aslında ama ben bi türlü beceremiyorum yaa. Dün akşam denedim mesela hatta burda okumuştum önce jöleleyip sonra maşa yapın diye. Öle denedim ama yine olmadı. Bütün saçım birbirine girdi valla kabardı. Sabahın köründe yatıştırana kadar akla karayı seçtim valla.Ben neden beceremiyorum bunu yaa.Yapan bilen biri lütfen anlatsın banada.Yoksa kullanamayacağım bi türlü.:bbo:

haklısın cnm benim evde var kayınvalidem çokkk önceden almış eski bir şey ama çalışıyor yapayım diyorum ama görüntü o kadar garip oluyor ki şu dogal duran buklelerden yapamıyorum niye yapan yapan biri anlatsın adam akıllı..benim saç çok zaten aralarına yapayım diyorum düzleştirici kullanmak istemiyorum ama saçım dogal düzgün durmuyor berbat görünüyor.. sürekli toplanmıyor jölede sık olmuyor off ya uzasalar bıraz daha hiç degilse arada topuz falan yaparım beceremiyorum saçım katlı maalesef..

haklısın cnm benim evde var kayınvalidem çokkk önceden almış eski bir şey ama çalışıyor yapayım diyorum ama görüntü o kadar garip oluyor ki şu dogal duran buklelerden yapamıyorum niye yapan yapan biri anlatsın adam akıllı..benim saç çok zaten aralarına yapayım diyorum düzleştirici kullanmak istemiyorum ama saçım dogal düzgün durmuyor berbat görünüyor.. sürekli toplanmıyor jölede sık olmuyor off ya uzasalar bıraz daha hiç degilse arada topuz falan yaparım beceremiyorum saçım katlı maalesef..

Evet canım bende o doğal dalgaları yapamıyorum. Sabah işe yetişmem lazım saçlar papaz gibi oldu.İki saat yatıştırmaya uğraştım en sonunda topuz yapıp geldim işe.Uğraştığım ve saçımın yıprandığıyla kaldım işte.Hadi kızlar biriniz anlatın lütfen.

kızlar bakın simdi maşayı sacın ucundan tutturun sonra içe dogru değil dışa dogru sarın ve sararken yan degil maşa dik olsun sonra bekletin ve maşanın agzını hafif acıp aşşağı dogru cekin cok süper olucak emin olun maşanın da ustasıyımdır övünmek gibi olmasın..şakkıdı buranın maşası ve düzleştiricileri benden sorulur hahayttkaydirigubbakcemile3 işin şakası bir yana deneyin ve haber verin merak ettirmeyin beni tamam canlarım..yerimseniben

kızlar bakın simdi maşayı sacın ucundan tutturun sonra içe dogru değil dışa dogru sarın ve sararken yan degil maşa dik olsun sonra bekletin ve maşanın agzını hafif acıp aşşağı dogru cekin cok süper olucak emin olun maşanın da ustasıyımdır övünmek gibi olmasın..şakkıdı buranın maşası ve düzleştiricileri benden sorulur hahayttkaydirigubbakcemile3 işin şakası bir yana deneyin ve haber verin merak ettirmeyin beni tamam canlarım..yerimseniben
Canımcım bahsettiğin maşa eski tip maşalardan değil mi? Senin kullandığın maşanın markası ne söyleyebilir misin? Zira annemden kalan var bir tane o da çabuk ısınıyor ve yakıyor hem saçı hem elini insanın Benimde saçım düz ve uzun olunca ne uğraşacak gücüm ne de tamamını bitirecek takatim kalıyor. Ama çoook hoşuma gidiyor şöyle doğal dalgalı saçlarfisfisfis

Ahhh canım benim saolasın yaa.Yan değil dik derken; hani kafana tam parelel olmayacak maşanın tepesi yukarı gelecek dik duracak yani ölemi saralım diyosun:uhm:
Valla madem ustasısın hayatım şu maşa işini bi becereyim duacı olcam sana :Saruboceq:

NightRose";4071415]Canımcım bahsettiğin maşa eski tip maşalardan değil mi? Senin kullandığın maşanın markası ne söyleyebilir misin? Zira annemden kalan var bir tane o da çabuk ısınıyor ve yakıyor hem saçı hem elini insanın Benimde saçım düz ve uzun olunca ne uğraşacak gücüm ne de tamamını bitirecek takatim kalıyor. Ama çoook hoşuma gidiyor şöyle doğal dalgalı saçlarfisfisfis[/QUOTE] [B][I][FONT="Century Gothic .!.:
benimki eski tip derken demir kaplama ama simdikiler seramik oldu almadım onlardan maşa cok kullanmadıgım için eskiden kullanırdım simdi düzleştiriciylede verebiliyorum bukle şeklini ama maşayla ayrı durmuyor tabi diğeri doğal duruyo.seninki de mi demir kaplama bildigin maşa dimi..[/FONT][/I][/B]

Ahhh canım benim saolasın yaa.Yan değil dik derken; hani kafana tam parelel olmayacak maşanın tepesi yukarı gelecek dik duracak yani ölemi saralım diyosun:uhm:
Valla madem ustasısın hayatım şu maşa işini bi becereyim duacı olcam sana :Saruboceq:

ol canım derslerim için basarı duasında bulun..kaydirigubbakcemile3 evet canım aynen anlatıgın gibi ve içe dogru değil dışa dogru sarıcaksın ona cok dikkat et öbür türlü bgenmiyorum ve cok aşırı bekletme yoksa kıvır kıvır olur yani daha doğal dursun istiyorsan cok bekletme hemende açma ama..sen becerenekadar anlatıcam sana merak etme
kaydirigubbakcemile5

ol canım derslerim için basarı duasında bulun..kaydirigubbakcemile3 evet canım aynen anlatıgın gibi ve içe dogru değil dışa dogru sarıcaksın ona cok dikkat et öbür türlü bgenmiyorum ve cok aşırı bekletme yoksa kıvır kıvır olur yani daha doğal dursun istiyorsan cok bekletme hemende açma ama..sen becerenekadar anlatıcam sana merak etme
kaydirigubbakcemile5

Tamam canım çok saol en başından bi kere anlatırmısın ne yaptığını.Mesela başlamadan önce tarıyonmu saçını yada bişi sürüyormusun.Saçı ince mi alıyorsun kalınmı?Bukleleri yaptıktan sonra ayırıp elinle şekil veriyormusun ölemi bırakıyorsun?Çok soru sordum biliyom ama yarın denicem ondan soruyom herşeyini eksiksiz yapayımkaydirigubbakcemile5

maşa almak istiyorum ama yapabilirmiyim Düzleştriciyle nasıl yapıyosun buklee

Tamam canım çok saol en başından bi kere anlatırmısın ne yaptığını.Mesela başlamadan önce tarıyonmu saçını yada bişi sürüyormusun.Saçı ince mi alıyorsun kalınmı?Bukleleri yaptıktan sonra ayırıp elinle şekil veriyormusun ölemi bırakıyorsun?Çok soru sordum biliyom ama yarın denicem ondan soruyom herşeyini eksiksiz yapayımkaydirigubbakcemile5
evet tarıyorum.sonra cok ince değil orta kalınlıkta bir tutam sacı alıyorum ve hafif sprey ya da jöle ama cok hafif.daha sonra dik gelecek şekilde başa paralel değil sacı sarmaya baslıyorum ama dışa dogru içe dogru değil ve bi yarım dakka bekletiyorum ve maşayı durdugu yerde hafif acıyorum zaten tam açamazsınkaydirigubbakcemile3 yavaş yavaş aşşağıya dogru cek ceke bitiriyorum cok süper duruyo canım inşallah yapabilirsin inşallah düzgün anlatabilmişimdir..yerimseniben

maşa almak istiyorum ama yapabilirmiyim Düzleştriciyle nasıl yapıyosun buklee
simdi canım düzleştiriciyle diplerden başlıyosun uclardan değil dipten sacının bir tutamını tutturup sacı dışarı dogru kıvırmaya baslıyosun ve olduguyerde dışa dogru döndürüyosun saçların düzleştiriciden geçiyor geçiyor ve sona geliyor bi iki saniye bekletip acınca harika ve dogal bukleler oluyor en cokta bunu seviyorum zaten anlayamadıgın yerleri sorarsan tekrar anlatırım hemşerim..yerimseniben cünkü düzleştiri daha karısık maşadan..

evet tarıyorum.sonra cok ince değil orta kalınlıkta bir tutam sacı alıyorum ve hafif sprey ya da jöle ama cok hafif.daha sonra dik gelecek şekilde başa paralel değil sacı sarmaya baslıyorum ama dışa dogru içe dogru değil ve bi yarım dakka bekletiyorum ve maşayı durdugu yerde hafif acıyorum zaten tam açamazsınkaydirigubbakcemile3 yavaş yavaş aşşağıya dogru cek ceke bitiriyorum cok süper duruyo canım inşallah yapabilirsin inşallah düzgün anlatabilmişimdir..yerimseniben

Canım çok sordum biliyorum ama son soru :utangac:
Saçı sarmak için ayırırken hani yarım atkuyruğu yaparız ya kulağın hemen üstünden topalarız öyle ayırıp altı ayrı sarıp üstü ayrı sarıyosun? Yoksa hiç ayırmadan direk tüm tutamlar olarakmı alıp sarıyorsun?

Canım çok sordum biliyorum ama son soru :utangac:
Saçı sarmak için ayırırken hani yarım atkuyruğu yaparız ya kulağın hemen üstünden topalarız öyle ayırıp altı ayrı sarıp üstü ayrı sarıyosun? Yoksa hiç ayırmadan direk tüm tutamlar olarakmı alıp sarıyorsun?

yok canım cok olmadı daha:dance: aynen ayırarak yapıyorum tatlım diğer türlü cok kalın olur..yerimseniben

Denedim geldimmmm
yaptım canım ben ama köşeli köşeli oldu .Tatlı bir bukle yapamadım..

benimki eski tip derken demir kaplama ama simdikiler seramik oldu almadım onlardan maşa cok kullanmadıgım için eskiden kullanırdım simdi düzleştiriciylede verebiliyorum bukle şeklini ama maşayla ayrı durmuyor tabi diğeri doğal duruyo.seninki de mi demir kaplama bildigin maşa dimi..

Evet hayatım eski tip derken annemin ki çelik ya da demir işte:( Saçlarım gür olduğıu için habire elimi yakıyor bir de arkalarını yapmakta zorlanıyorum hatta yapamıyorum bununla bir türlü Buklelerde iri dalga olmuyor sık ve ince dalga oluyor:((

NightRose";4072004]Evet hayatım eski tip derken annemin ki çelik ya da demir işte:( Saçlarım gür olduğıu için habire elimi yakıyor bir de arkalarını yapmakta zorlanıyorum hatta yapamıyorum bununla bir türlü Buklelerde iri dalga olmuyor sık ve ince dalga oluyor:(([/QUOTE] [B][I][FONT="Century Gothic .!.:
aynen canım maşan benimkinden ben oyüzden maşayı bol tutuyorum ozaman doğal duruyor elinin alışmasıda gerek canım ben basamak basamak anlatayım..
1.saçlar bi güzel taranır ve tutan tutan ayrılır tokayla tutturulur.(tutamlar ne cok ince ne cok kalın orta olmalı)
2.tutam tutam ayrılan saça maşa sürmeden önce sprey ya da jöle tercihinize kalmış canlarım saçınıza sürün cok az bi şekilde yapış yapış olmayacak sekilde.
3.maşayı saçınızın ucundan tutturun ve maşayı sacınıza paralel değil dik olacak konuma getirin ki buklalaer yan yan durmasın aşşağı dogru doğal dursun.
4.maşayı içe dogru değil dışa dogru sarmaya baslayın yoksa garip duruyor tecrübeyle sabit.sengözlerimebaksanab
5.en sonunda saçlar öne arkaya atın bukleleri bozmayın elllerinizle ya da tarakla.
6.ayna da ne kadar güzel göründügünüze bakın..

Sevgiler canlarım..a.s.yerimseniben[/FONT][/I][/B]

Fairylike banada yardım et..
Düzleştiriciyle olmadı.Köşeli oldu bukleler..Pekde bukle gibi olmadı yaaa..
düzleştriciyide dikmi tutucaz..ve köşelü olmaması için ne yapacam

Fairylike banada yardım et..
Düzleştiriciyle olmadı.Köşeli oldu bukleler..Pekde bukle gibi olmadı yaaa..
düzleştriciyide dikmi tutucaz..ve köşelü olmaması için ne yapacam

tatlım anladım seni ben bak simdi sen her döndürüşte biraz bekletiyosun büyük ihtimalle elinde olmadan ama öyle olmayacak olabildigince hızlı döndür kıvıra kıvıra dödür bekletmeden en sonda bir iki de aç ozaman olur yoksa her döndürüşte bekletirsen eger düzleştiricinin seklini alır canım elinin alışkanlıgıda önemli bi kaç gün denersen rahatlıkla yapmaya baslarsın ..yerimseniben

simdi canım düzleştiriciyle diplerden başlıyosun uclardan değil dipten sacının bir tutamını tutturup sacı dışarı dogru kıvırmaya baslıyosun ve olduguyerde dışa dogru döndürüyosun saçların düzleştiriciden geçiyor geçiyor ve sona geliyor bi iki saniye bekletip acınca harika ve dogal bukleler oluyor en cokta bunu seviyorum zaten anlayamadıgın yerleri sorarsan tekrar anlatırım hemşerim..yerimseniben cünkü düzleştiri daha karısık maşadan..

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim tatlım kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

bende maşa almak için uygun zamanı kolluyorum :1closedeyes:

Back