Su için

kate_34

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
4.666
892
773

Su içmenin faydaları saymakla bitmez. Su hem kalorisiz, hem tok tutar, hem de tüm sisteme yararlı. Gün içinde gerekli miktarda su içmeyi ihmal etmeyin.

Yaz aylarında bardak bardak içtiğiniz ve sürekli boşalttığınız sürahiler artık boynu bükük ve dolu bir şekilde sizi mi seyretmeye başladı? Su içmek istemiyor, hatta neredeyse görmek bile istemiyorsanız üzülmeyin, yalnız değilsiniz. Soğuk havalarda su içme isteğinin azalması birçok kişinin yaşadığı bir durumdur. Ama bu sizi yıldırmasın.

ışte her zaman yaz aylarındaki kadar su tüketmeniz için geçerli 10 neden;

Su, insan vücudunun ana bileşenidir: ınsan vücudunun yaklaşık yüzde 75’i bu oran yaşa, cinsiyete, vücut yağına ve benzeri etmenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Vücudun besleyici bir ajanıdır: Su kanın içeriğinde tüm vücudu dolaşarak, tüm organ ve hücrelere besin öğeleri ve oksijen taşımaktadır.
Vücudun temizleyici bir ajanıdır: ıdrar ve ter yoluyla metabolik artıkların vücuttan atılmasında bir aracıdır.

Böbrek taşı oluşum riskini azaltır: Böbrekler kandaki artık ürünleri süzerek onları üre formatında vücudun dışına atmaktadır. Üre içerisindeki bazı tuzların yoğunluklarının artışı böbrek taşı oluşumu için ciddi bir risk oluşturmaktadır. Ve bu risk birçok kişide daha fazla su tüketimi ile ürenin seyreltilmesi yoluyla düşürülebilmektedir.

Güneş çarpması riskini azaltır: Vücut sıcaklığının ayarlanmasında su tek başına en önemli ve kritik rolün sahibidir. Sıcak günlerde daha fazla terleme yoluyla vücut kendini soğutmakta, rahatlatmakta ve bu yolla sıcaklığını da korumaktadır.

Kan basıncının düşürülmesinde etkilidir: Vücudun optimal sıvı düzeyleri, az sıvı tüketimi, ağır egzersiz veya hastalık gibi çeşitli nedenlerden ötürü düştüğünde vücut bu sıvı eksikliğini damarlarında gidermeye çalışarak büzüşmelerine bu durum da kan içeriğindeki suyun azalmasına (solunum ve terleme yoluyla) ve kan basıncının artmasına neden olmaktadır. Tabii ki bu sonuç su yüksek miktarda su kaybının olduğu durumlar için geçerlidir.

Kalp hastalıkları riskini azaltmaktadır: Artan dehidratasyon doku ve hücrelerin su ihtiyaçlarını kandan karşılamalarına bu durumda daha önce belirtildiği gibi kan damarlarının büzüşmesine ve kan basıncının artmasına yol açmaktadır.

Cildin elastik ve sağlıklı olması için hayati önem taşımaktadır: Terleme sırasında ciltte meydana gelen kirler de dışarı atılmakta ve ter cildi sağlıklı bir şekilde terk etmektedir. Dehidrate olmuş ciltler daha kırışık ve çökmüş bir görünüme sahip olmaktadır.

Kalorisizdir: Her zaman duyduğumuz “Su içsem yarıyor” sözü aslında tamamen bir şehir efsanesidir. Çünkü su hiç ama hiç kalori içermez.
ıştahı baskılamaktadır: Hiç kalori içermemesinin yanında su aynı zamanda iyi bir şişiricidir. Su içildiğinde kendimizi tok hissetmemize neden olarak daha az besin tüketmemize yardımcı olmaktadır.

BONUS! Su, ulaşabileceğiniz en ucuz ve doğal içecektir.

alıntı

ben hem yaz hemde kış çok su içiyorum her zaman odada sehpanın üzerinde sürahiyle durur ki görünce içesim gelsin diye sabahları kalkınca ilk işim ılık su içmek sonrada devamı geliyo:)

ben hem yaz hemde kış çok su içiyorum her zaman odada sehpanın üzerinde sürahiyle durur ki görünce içesim gelsin diye sabahları kalkınca ilk işim ılık su içmek sonrada devamı geliyo:)

Aynen bende bu 2 aydır günde fiks 3 litre su içiyorum özellikle metablizmanın hızlanmasında çok etkili

suyu yudum yudum içmek gerekiyormuş. kafamıza diktiklerimiz genelde birden alındığından fazlalık olarak atılıyormuş direk.

Suyun yararı çok fazla biliyorum ama fazla içemiyorum ben ya :uhm:

Günde en fazla 7 bardak felan içerim o da dediğim gibi en fazla mirmirmirmir

ek olarak:

DNA hasarlarını önler
kemik iliğini,kanser de dahil olmak üzere hastalıklara karşı güçlendirir
artrit ve sırt ağrılarını önler
kalp krizi ve felce karşı korur
stres,depresyonu hafifletir
uykuyu düzenler
gebelikte sabah bulantılarını azaltır
alzheimer,parkinson gibi hastalıkları önler
özellikle alerjik reaksiyonlar ve mide ağrılarının az su içmekten kaynaklandğını çok yerde okudum

kendimize yapacağımız en büyük iyilik günde 8-10 bardak su içmektir ama suyu su olarak almalıyız

"Suyu yudum yudum içmeyin. Onun yerine hızlı ve soğuk için . Günde düzenli dağılmış 8 bardak su içmeki bardak başına 25 kaloriye denk gelen metabolizmik desteği sağlar. Suyu soğuk içtiğiniz zaman vücudunuz suyu ısıtmak için çaba harcayacaktır ve bu da daha fazla kalori yakmanız demektir. "(gazetede yazıyordu)
bende çok su içerim su içemeyenlere bir öneri sürahinin içine elma dilimleri koyun tadı ve kokusu çok güzel oluyo
birde insan bazen açıkınca susuyormuş aslında eğer tamamen susadığınızı hissediyorsanız vücudun acil suya ihtiyacı olduğunun göstergesiymiş böyle hissetmeden su içmek gerekiyormuş bilginize

ben içemiyorum ya...
yani içiyorum da, zorla içiyorum, kendimiş şartlandırarak yani.
eğer kendimi zorlamsam hiç aklıma bile gelmiyo su içmek,
ama gün boyunca bikaç bardak şekersiz bitki çayı içerim, acaba vücut sıvı ihtiyacını ordan karşıladığı için mi su ihtiyacı hissetmiyo.. ama şöyle gün boyunca en az 10 pardak susayarak istekle su içmeyi istemiyom değil yani.

bir de, çok su içince şişkinli yapıyo, midem ağrımaya başlıyo, sanırım bu yüzden su içme isteğim yok..

bende kendimi bildim bileli çok su içerim..almanyadaki görümcem geçenlerde bana içtiğin suyu ısıt öyle iç dedi..ve ben normal günlük içtiğim suyu hafif ısıtıp içmeye başladım..2 hafta oldu ve 75 kiloydum şu an 71.5 olmuşum..çok mutluyum keşke önceden yapsaydım:)))

suuuuuuu Allahım susuzluk kadar kötü bişey yok ben de günde 2.5-3lt arası su içerim

yaz kış çok su içerim
yazın 4 litre içiyorum bazen 4 litreyide geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…