• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şu 'değişik' sivilcelerimden bıktım! Öneri istiyorum..-Resimli-

önce dermatoloğa gidin derim, hormonal bir sorun olduğunu düşünürse zaten tahlil yaptırır ve sonuca göre sizi jinekoloğa yönlendirir eğer gerekirse. yani ciltle ilgili bir sorun için önce cilt doktoruna görünmeniz bence daha doğru.

Teşekkürler ama iki kere dermatoloğa gittim ikisi de aynı içerikteki ilacı verdi ve geçmiyor.. Yönlendirmediler de hormon için..

istanbulun neresindesin? avrupa yakasında dr. ilgen nakipoğlu var. ben çok memnunum kendisinden çok iyi ve de bilinen bir doktordur.
bir de millet roaccutane kullan demiş sanki aspirin al der gibi.
roaccutane herkese göre bir ilaç değildir çok ağırdır ve ağır vakalarda son çare olarak kullanılır. ben 8 ay roaccutane kullandım epey bir yan etkisi de var.öyle seninkiler gibi bişey için kullanılacak bir ilaç değil.sakın yani..
bir de iyi bir dermotoloğa gidersen o şüphelendiği durumda gerekirse seni bir jinekoloğa vs. yönlendiriyor zaten.

Evet Avrupa'dayım çok teşekkür ederim ya :) Hiç duymamıştım bu ismi. İyi bir dermatolog bulamadığım için bu haldeyim :(

cilt bakımı durumun nedir canım? duzenlı maske peeling nemlendırıcı uyguluyor musun?

Evet her sabah ve akşam bioderma temizleme jeli+vichy nemlendirici kullanıyorum. Sadece temizliyor ama sivilce falan geçirmiyor. :(

Benimde geçen seneye kadar yanaklarımda sizinki gibi sivilceler vardı keşke fotoğraflarını silmeseydim. Bende dr a gittim hatta bir tanesi tedavilik demişti bir tane antibiyotik vermişti ama ben onları kullanmadım. Neyse sonra akşamları isotreksin kullandım(1. tüpü bitirene kadar düzenli kullandım. 2. tüpü 1 senede bitiremedim resmen). Ayrıca yüzümü gül suyuyla temizliyorum ve yüzümü menengiç sabunuyla yıkıyorum. Oda arkadaşlarım sonuca çok şaşırıyorlar çünkü 2 senedir geçmeyen sivilcelerim geçti. Umarim sana faydası dokunur. Haa bir de söylemeden edemicem sivilcelerimin geçmesini büyük oranda terk ettiğim eski sevgilim ve 3.5 senelik düşük zekalı arkadaşımla olan ilişkimi bitirmeme de borçliyum. Aklında olsun yarın öbür gün ginger söyledi dersin ;-)

İşte bana da ilk doktor eritretin, ikincisi de isotreksin verdi, ikisi de eşdeğer ilaç ama yaramadı bana :( Sevgili falan yok o konuda rahatım :))

Back