• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şu Çılgın Türkler - Turgut Özakman

Türkiye'de yaşayıp ta bu kitabı okumayan kalmamalı,! hele bütün öğrencilere tavsiye ediyorum, Kurtuluş mücadelemizi bu kadar akıcı bir dille ,tarih dersi sıkıntısı vermeden, araştırmalar ve gerçek belgelere dayanarak yazılmış enfes bir kitap,! Turgut Özakman'ın emeğine sağlık! Şİmdi yeni kitabı DİRİLİŞ'i okuyorum, bunda da çanakkale zaferini yine aynı üslubla anlatıyor, ne diyeyim, keşke böyle tarafsız araştırmacı tarihçilerimiz daha çok olsa!

Kitap çok güzel;ama içerisinde o kadar ayrıntılar ve değişik kişiler var ki,okuduğunuz zaman boyunca hepsini hatırınızda tutmak çok zor.Yıllar önce çekilen ve her yıl milli bayramlarda gösterilen Kurtuluş filmi var.Film tamamen bu kitabın senaryosu üzerine kurulmuş.Zaten filmin danışmanlığını da yine Turgut Özakman yapıyor.Oldukça uzun bir film;ama izlemeye değiyor kesinlikle.Kitabı okuduktan sonra bir de onu izlemenizi tavsiye ederim.Birebir tüm kahramanları ve olaylar görüyorsunuz filmde.

çok gerekli ve güzel bir kitap vatnımızın ne zorluklarla kurtarıldığını bağımsızlık için zamanında nasıl sıkıntılar çekildiğini anlatmış şimdi artık takan yok.
bazı yerlerin altını çizerek okudum "vatan uğruna siyaset olur mu...".

kitabi soluksuz elimden birakmadan okudum.gulmeyin ama kitap bittiginde de hungur hungur agladim kitabim bitti diye okadarki bagladi kitap beni kendine. ilk defa bir kitapta hem guldum, hem agladim, kizmi zaman gururlanip, kimi zamansa cok utandim. her turkum diyenin okumasi gerektigini dusundugum kitapligimin bas kosesinde duran kitabim benim.

bazen gülümseyerekö bazen ağlayarak okudum...
kurban bayramında ögle yemegıne, et yemek ıcın gerı dönemeyen pılota ne kadar agladım...
mutlaka okunması gereken bı kıtap.

Back