• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Su çiçeği Aşısını Yaptıran Anneler

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

specialx

Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
662
3
96
Diğer
merhaba.kızım 13 aylık olacak doktorumuz 13.ayında su çiçeği aşısını yaptırabileceğimizi söyledi fakat sağlık ocağındaki hemşiremiz ise bu aşıyı daha iyi bağışıklık kazanması için genelde daha geç yaptıklarını söyledi ve kararı bize bıraktı.isterseniz alın gelin yapalım dedi.ama bana göre en azından 15.ayda yapsak daha iyi dedi.şimdi haberlerde de su çiçeği salgınının patladığını duydum.gerçi kızım genelde evde ve çok kalabalığa sokmuyoruz ama ne yapsam karar veremedim.siz kaçıncı ayda yaptırdınız bu aşıyı? beklesem mi biraz daha :26:

özel bi aşı mı suçiçeği aşısı?
sağlık ocağı yapmıyormu acaba.?
benim oğlum 16 aylık yaptırmadık hala,bilmiyordum daha doğrusu:97:
bilgilendirirseniz sevinirim.

özel bi aşı mı suçiçeği aşısı?
sağlık ocağı yapmıyormu acaba.?
benim oğlum 16 aylık yaptırmadık hala,bilmiyordum daha doğrusu:97:
bilgilendirirseniz sevinirim.

özel aşı canım kendin alıp yaptırıyorsun.geç kalmadın alıp yaptırabilirsin.bu aralar su çiçeği salgını başlamış özellikle okula giden çocuklarda çok yaygın.

aşı gereksiz. ben eczacıyım eşim de dr. bu sadce medyanın gücünü gösteriyor işteee.. muhtemelen yine ellerinde patladı aşılar tarihleri geçecek yaptırın diyolar. bundan bikaç ay önce yok muydu sanki su çiçeği. boşu boşuna bebeklerinize de antijen verip durmayın. en iyi aşı bile civa içeriy. siz bilirsiniz

aşı gereksiz. ben eczacıyım eşim de dr. bu sadce medyanın gücünü gösteriyor işteee.. muhtemelen yine ellerinde patladı aşılar tarihleri geçecek yaptırın diyolar. bundan bikaç ay önce yok muydu sanki su çiçeği. boşu boşuna bebeklerinize de antijen verip durmayın. en iyi aşı bile civa içeriy. siz bilirsiniz

cevabınız için teşekkürler ama ben gereksiz olduğunu düşünmüyorum.neticede doktorumuz yaptırmamızı söyledi.sonuçta ağır atladılan su çiçeği hastalığı beyine bile hasar verebiliyormuş.o yüzden yaptırma taraftarıyım.

bence de gereksiz değil
arkadaşımın oğlu 3,5 yaşında
su çiçeği geçiriyor şu anda.
beneklr belli belirsiz. ateşi falan da olmadı hiç. çünkü aşı olmuştu

Bizimki 14 aylık. Bu ctesi yaptıracağız. Biz de özel yaptırıyoruz aşıları. Okavax diye bir aşı.
Ben doktoruma güveniyorum, kendisi yapıyor. Geçen ay da pnömokok aşısı yaptırdık. O da özeldi. Biz 1 ay geciktik. Normalde 13 aylıkken olacaktı su çiçeği aşısını.

Bizimki 14 aylık. Bu ctesi yaptıracağız. Biz de özel yaptırıyoruz aşıları. Okavax diye bir aşı.
Ben doktoruma güveniyorum, kendisi yapıyor. Geçen ay da pnömokok aşısı yaptırdık. O da özeldi. Biz 1 ay geciktik. Normalde 13 aylıkken olacaktı su çiçeği aşısını.

pnömokok aşısı özel değil ki devlet karşılıyor sağlık ocağında yapılıyor bu aşı.

ecz.sn ye katılıyorum.... o zaman her haberlerde duyduğumuza inansaydık geçenyılda meleklerimize domuz gribi aşısı vurduracaktık.... hem tıp sektöründe bu arkadaş... yazdığını onaylıyorum...

herkesin görüşü kendinedir.ayrca yazımı dikkatli okursanız haberlerde duyup yaptıracağım demedim zaten yaptıracaktım ne zaman yaptıracağımı sordum.ayrıca bu aşıyı yaptırmamızı doktorumuz söyledi o da başlı başına tıp oluyor dimi.ben önemli olduğunu düşünüyorum ve yineliyorum konuyu yaptırayım mı yaptırmayayım mı diye açmadım siz ne zaman yaptırdınız diye sordum.ona bakarsan rotavirüsü aşısı da özel onu da gereksiz görüp yaptırmayanlar var.bu herkesin kendi fikridir saygı duymak lazım.

su çiçeği aşısı bir yaşndan sonra ne zaman isterseniz yapılabilir.bebeğiniz şu an ev ortamında, bir süre daha bekleyebilirsiniz bence.ben oğluma 22 aylıkken yaptırdım yani bir ay önce. 1ay sonra da kreşe başlayacak yani okul ortamına girecek zamanlama olarak bunun uygun olduğunu düşünüyorum çünkü ev ortamında bir bebeğin su çiçeğine yakalanma ihtimali düşük.gerçi bu devirde doktorların bile söyledikleri birbirlerini tutmuyor.siza kalmış karar ebeveyn olmak zor velhasıl:37:

ben geçen ay yaptırdım 15 ayı doldurmamıştı henüz dr yapalım dedi ve yaptırdık şuan gerçekten salgın var bence fazla beklemeden yapılmalı

sonucta ımmınolog degılsınız
kımseyı yanlıs yonlerdımeyın derım
benım babam ası uzmanı(prof) ve ASI YAPILMASI GEREKTIGINI SOYLUYOR sızın gıbı dusunenlerede ortacag dusuncesı dıyor ası uretebılen turkıyedekı az kısıden bırısı .....
en ıyı ası bıle cıva ıcerdıgınden bahsetmıssınız balık yemıyorsunuz veya sebze meyvede sanırım
tarısma yapmak ıcın soylemıyorum ecz lar asının a sını bılmez ıyı bır tezgahtar kuması dokumayı bılmez
tabı sıze farmakolajı dersı okutuluyor bılgınız cok ama ası yap dersem yapabılır mısınız?

buradakı annelerı yanlıs yonlendırmeyın

ecz.sn ye katılıyorum.... o zaman her haberlerde duyduğumuza inansaydık geçenyılda meleklerimize domuz gribi aşısı vurduracaktık.... hem tıp sektöründe bu arkadaş... yazdığını onaylıyorum...

pekı domuz grıbı asısı vurulanlarda bısı oldu mu ?
olmadı arkadasım medyadakı cıgırtkanlara
fen yobazı ınsanlara aldanmamk lazım 21. yy ortacag dusuncesı bunlar

13. ayında ogluma vurduracagım
2 yasındada hepatıt a vurduracagım

sonucta ımmınolog degılsınız
kımseyı yanlıs yonlerdımeyın derım
benım babam ası uzmanı(prof) ve ASI YAPILMASI GEREKTIGINI SOYLUYOR sızın gıbı dusunenlerede ortacag dusuncesı dıyor ası uretebılen turkıyedekı az kısıden bırısı .....
en ıyı ası bıle cıva ıcerdıgınden bahsetmıssınız balık yemıyorsunuz veya sebze meyvede sanırım
tarısma yapmak ıcın soylemıyorum ecz lar asının a sını bılmez ıyı bır tezgahtar kuması dokumayı bılmez
tabı sıze farmakolajı dersı okutuluyor bılgınız cok ama ası yap dersem yapabılır mısınız?

buradakı annelerı yanlıs yonlendırmeyın

pekı domuz grıbı asısı vurulanlarda bısı oldu mu ?
olmadı arkadasım medyadakı cıgırtkanlara
fen yobazı ınsanlara aldanmamk lazım 21. yy ortacag dusuncesı bunlar

13. ayında ogluma vurduracagım
2 yasındada hepatıt a vurduracagım

teşekkürler paylaşımınız için.. ben de bütün aşılarını yaptırıyorum. hastalıkları hafif atlatıp geçirmek varken neden hırpalansın çocuğum...

teşekkürler paylaşımınız için.. ben de bütün aşılarını yaptırıyorum. hastalıkları hafif atlatıp geçirmek varken neden hırpalansın çocuğum...

size katılıyorum
bende butun asılarını yaptırcagım kendımde as oluyorum
hasta olmadan hafıf gecmesı varken dedıgınız gıbı rısk almak akıllıca degıl
yuksek ateslı hastalıklar kalıcı hasar bırakıyor en azından 1 tansını elemıs oluyoruz

bede 15. ayda yaptırmıştım oğluma.v sşının gerekli olduğunu düşünüyorum.

Back