arkadaşlar bebeğim 18 aylık.yeni 18 aylık aşısını yaptırdım.su çiçeği aşısı yaptırmayı düşünüyorum ama bir dr. bunun için 4 yaşını beklememi bazılarıda hemen yaptırmamı söyledi.ne yapacağımı şaşırdım.
ben ilk ogluma yaptirmadim daha dogrusu doktorum onermedi sucicegi hafif gecen bir hastalik dedi siz bilirsiniz ama ben onermem gerek yok dedi. gercekten de oglum 2 yasinda su cicegi gecirdi ama var mi yok mu belli olmadi ne ates ne kusma ne halsizlik asisiz olmamiza ragmen cok hafif gecirdi. Asi da sonucta yan etkileri olan ileriki yaslarda beyin ve sinir sistemine zararlalri oldugu idda edilen birsey, agir ve olumcul olmamyan durumlar icin asi yaptirmayin derim yine de siz bilirisniz?
arkadaşlar bebeğim 18 aylık.yeni 18 aylık aşısını yaptırdım.su çiçeği aşısı yaptırmayı düşünüyorum ama bir dr. bunun için 4 yaşını beklememi bazılarıda hemen yaptırmamı söyledi.ne yapacağımı şaşırdım.
suçiçeği aşısını kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum. ilk kızıma sanıyorum 15 aylıkken yaptırmıştık iyiki de öyle yaptırmışız sizin için de 4 yaş geç olabilir çünkü benim kızım 3 yaşında kuzeninden kaptı suçiçeğini sadece iki tane noktayla kaşıntısız, ateşsiz atlattı çook şükür. tabi hastalığı kaptığı kuzeni aşısız olduğu için zavallı çocuğun ağzının içinden gözüne kadar hatta vajinasına kadar sardı her yerini ateş bir yandan kaşıntısı bir yandan, tuvaletini yaparken bile ağlıyordu çocuk. su çiçeği aşısı gerçekten önemli bir aşı gözümle görmesem farkın bu kadar büyük olabileceğine inanamazdım. şimdi 20 günlük bir kızım daha var kısmetse onun da zamanı gelsin birgün bile geciktirmeden vurdururum.
kızım 15 ay 15 günlük tam 15.ayın ilk gününde su çiçegi aşısı yaptırdım yaptırmaz olAYdım.nasıl zayıfladı anlatamam.aşının yan etkisiymiş döküntü yaparmış.sanki çoçuk su çiçegi oldu bacakları elleri apış arası kabarcık dolu.ateşi var.kusuyor.yarın doktora gidcem.olanları yazarım.çoçugun vücuduna verdik mikrobu kaldıramadı.
kızım 15 ay 15 günlük tam 15.ayın ilk gününde su çiçegi aşısı yaptırdım yaptırmaz olAYdım.nasıl zayıfladı anlatamam.aşının yan etkisiymiş döküntü yaparmış.sanki çoçuk su çiçegi oldu bacakları elleri apış arası kabarcık dolu.ateşi var.kusuyor.yarın doktora gidcem.olanları yazarım.çoçugun vücuduna verdik mikrobu kaldıramadı.
arkadaşlar okuyanlara yanlış bi bilgi olmasın diye yazayım dedim.kızızmı doktora götürdüm.aşınıı etkisi degilmiş.el aak sendromu diye bi hastlıkmış..aşıyı suçladım bende
su çiçeği aşısının önemsiz olduğunu söyleyen arkadaşlar su çiçeği geçiren çocuğun ölene kadar beyinciğinde su çiçeği virüsü taşıdığını biliyor mu acaba bu virüs insanın bağışıklık sisteminin zayıfladığı yada büyük bir sıkıntı yaşadığı dönemde zona hastalığı (allah düşmanıma vermesin acayip ızdıraplı bir hastalık)olarak hortladığını biliyor mu acaba hiç sanmam yok rota virüsü aşısı gereksiz yok su çiçeği aşısı gereksiz yok hepatit aşıları gereksiz bunları yazanlara o kadar kızıyorum ki niye gerksiz olsun
bizim de doktorumuz önerdi, arkadaşımın çocuklarında gördüm farkı, biri aşılıydı hafif geçirdi, diğeri aşısızdı çok ağır atlattı yavrum, hayırlısı bakalım...