su böreği nasıl yapılır?

ben biliyorum, aslında yeni öğrendim
cumartesi yani 13 ağustosta yaptım ilk defa 1 tepsi

herşeyden önce
soğanı + kıymayı kavurdum
karabiber ve tuz koydum, suyunu çekip tavada cızırdayana kadar pişirdim

hamuru için
3 yumurta
2 kaşık yoğurt
ve alabildiği kadar un koydum..
kulak memesi kıvamından sert ve özlü bir hamur olacak
hamuru bezelere ayırıp -9 beze oldu- bir poşetin içine koyup yarım saat dinlendirdim (poşetin içinde bezenin dış kısmı kabuklanmıyor)
bezeleri açabildiğim kadar açtım ve açtıkça bir bezin üzerine serdim kuruyanları üst üste koydum..

4-5 lt su kaynattım ve içine 1 kaşık tuz attım, 1 yufka yaklaşık 30-40 saniye suyun içinde kalacak şekilde yufkaları haşladım ve kevgirle ters çevirdiğim süzgecin üstüne koyup soğuk suya atmadan sadece elimi ıslatarak yufkaların katlanan yerlerini açtım
iyice yağladığım tepsiye 4 tane bu şekilde yaparak aralarını erittiğim tereyağ ile yağlayarak dizdim..
ara malzemesini yni önceden kavurduğum kıymayı koydum sonra 5 tnesini de haşlayıp aralarını yağlayıp böreği tamamladım..
en son üstüne de tereyağ gezdirdim
sonrası sana kalmış ister hemen pişir, ister buzluğa kaldır misafirin gelince pişir..
pişirdikten sonra üst kısmı çıtır çıtır oluyo o yüzden başka bir tepsi yardımıyla böreği ters çevir

sana tavsiyem oruç değilken yap ve ilk yufkayı haşladıktan sonra kenarından koparıp tuzuna bak
eğer tuzu fazlaysa haşlama suyuna su ilave et, tuzu azsa tuz ilave et

yapılışı 1buçuk saat
pişirmesi 45 dk sürdü
ama yemesi 5dk :)

Zahmetli ama bir o kadarda şahane oluyor
Yarın anneme sorayım yazarım o mükemmel yapıyor.

aman çok severim ama yapması çok zor bende hazır alıyorum

bende söyle yapiyorum su böregini

malzemeler icin gerekenler
1 kg un
8 yumurta
1 bardak su
tuz
kulak memesi yumsakliginda bir hamur yoguruyorum,bu ölcüden 2 tepsi cikiyor

sonra yaklasik 16 beze yapip üzerlerini örtüyorum..kurumamalari icin.

ilk actigim bezeyi cig olarak yaglanmis tepsinin dibine yerlestiriyorum
böregin her katina yagda erimis tereyag gezdiriyorum
sonra yaklasik 5 litre suyu kaynatip,icine actigim bir bezeyi atiyorum,1-2 dakika sonra kevgirle alip soguk suya
ordanda temiz bir beze seriyorum,sonra tepsiye seriyorum
1 kat cig beze,2 kat haslanmis beze olmak üzere yaklasik 8 kat yapiyorum
her ikinci katinada arzu ettiginiz ici koyabilirisniz,ben peynir+maydanozu seviyorum su böreginde
en üst katinada bol erimis tereyagi gezdirip bir bicak yardimi ile en üst yufkayi bicakla cizikler atiyorum aralari güzel pissin diye
180 derece önceden isitilmis firinda pisene dek pisiriyorum
eger arzu ederseniz böregn her katinida hasliyabilirsiniz oda güzel oluyor

eger cok zor derseniz hazir yufkadan sodali börek yapmanizi tavsiye ederim
tadi ayni su böregi gibi oluyor ben hic bir fark göremiyorum

onunda tarifi yazayim belki denemek istersiniz

hazir yufkalari yaklasik 8-9 adet
tek tek tepsiye seriyoruz her katina tereyag gezdiriyoruz
her iki katta birine arzu ettigimiz ici katiyoruz
en üst katina 3 yumurtanin sarisini sürüp yaklasik 2 kücük sise sodayi her yerine gelcek sekilde dip bucak gezdiriyoruz
cig böregimizi buz dolabinda 5 saat beklemeye aliyoruz ,bu esnada hamur ayni su böregi gibi oluyor
en az 5 saat beklemesi cok önemli yoksa istenilen sonuc elde edilmiyor
sonra 180 derece önceden isitilmis firinda pisiriyoruz

Son düzenleme:
kızlar daha bu aksam yaptım ama yufkalarım hep parcalandı tarfıte suda vardı acaba suyunumu fazla koydum???

ben denedim fakat üstü kuru oldu o kadar da süt,yumurta,yağ karışımı döktüm ama olmadı sadece üst katı kuru diğerleri güzeldi off yapamıycam galiba hiç

ben denedim fakat üstü kuru oldu o kadar da süt,yumurta,yağ karışımı döktüm ama olmadı sadece üst katı kuru diğerleri güzeldi off yapamıycam galiba hiç

Çıkarıp çevirmen lazımdı güzelim

Birde hamurunda yoğurt yokmuş annem öyle dedi
1 tepsi için 3 yumurta ,tuz, su , unmuş.

hazır yufka deyince su böreği yufkasımı normal yufkamı bunu deniycemm ocakta çevire çevire pişircem bu ara çok canım çekioo

bende hazır su böreklik yufkadan yapıyorum çok lezzetli oluyor.zaten yapması zahmetli en azından hamur kısmını atlamış oluyorsun.hatta marka vereyim.bim in su böreklik yufkası hem piyasadan daha uygun hemde parçalanmadan sudan çıkıyor.peynirli kıymalı denemelerim oldu.kk da görmüştüm konunun linkini vereyim.6. sayfada benim böreklerimde var

http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/375347-su-boregi-yufkasiyla-su-boregi-resimli.html

Aranızda çok güzel su böreği yapan ablalar var mı?
Bana yardımcı olur mu acaba??

evet bide ben tarif edeyim eşim kastamonu lu malum tam su böreğinin ustaları öncelikle yapmanı tavsiye ediyorum şahane oluyor hiç zor deyil gözünde büyütme azmı çokmu yapıcaksın bilemem ben 2 kişilik yapıyorum bana küçük bi tepsi tam giliyo 3 yumurta un tuz hepsini yoğur poğça hamuru gibi kıvamı ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp tepsi büyüklüğünde açıp temiz bir bez üzerine koyacaksın ocakta bir tencerede su kayanatıp teker teker hamurları 1 dakika olmak üzere pişirip soğusu dolu kabın içine koyuyoruz önce pişmemiş bihamuru tepsinin dibine sonra pişenleri sırasıyla her kata ben sıvı yağ kullanıyorun istersen tereyağ tercih senin sonra peynir çok katınca güzel olmuyo tercih senin en üstünede pişmemiş bihamuru koyup sadece üzerine sıvı yağ sürüp doğru frına pişmeye üzeri kızarınca piştiğini anlarsın sonuç mükemmel şimdiden afiyet olsun unutmadan hamur sayısı 7 9 11 diye yani kat sayısı böyle olcak ben 9 yapıyorum sen istersen kalın yaparsın 11 yaparsın sana kalmış kolay gelsin şimdiden

Bende su böreği deneycegim tam garanti tarifi olan yazsın arkadaşlar
Bu tarifi deneyebilirsiniz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…