Bebek Beslenmesi su bile içmiyor...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ELZBDE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2012
265
4
46
38
İçel Mersin
arkadaşlar merhaba;

benim 6 aylık bir kızım var.3 aydan sonra emzirmeyi braktım birtakım sebeplerden dolayı.5.ayından itibaren doktorumuz yavaş yavaş ek gıdaya geç sadece mamayla fos beslenmesin dedi.
bir aydır ne yaptıysam yediremedim.yoğurt mayalıyorum meyve püresi yapıyorum çorba yapıyorum hiç birşeyi yemiyor.su bile içmiyor
birkaç gün bekle zorlama daha sonra tekrar dene diyor doktorumuz ama uzun zamandır denememe rağmen değişen birşey yok.
ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirsenz sevinirim....

doktorun doğru söylemiş.Çok zorlama bu sefer inat eder ve hiç yemez.Bir gün 1 kaşık yoğurt ver zorlama.yarıntası gün 2 kaşık yoğurt ver.Yemezse 1 saat sonra tekrar dene.Sabırlı ol elbette yiyecek.Ek gıda vermeden önce bebeğinin karnı aç olmalı.

işin çok zor bizde başta böyleydik ama maşallah kızım alıştı yavaş yavaş inşallah senin bebeğinde alışır benimde sorunum su içmiyor yapmadığım şebeklik denemediğim yol kalmadı meyve suyu ve rezeneye bayılıyor sıvı ihtiyacını böyle karşılayabiliyorum şimdilik.

benim kızımda baştan sebze çurbasını reddetmişti zeytinyağı koymaya başlayınca içmeye başladı.bide sebze çorbasına biraz yoğurt koyarsan yedirirken terbiyeli çorba gibi oluyor bir dene istersen ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…