benim birazda sıkıntım doktorların frklı şeyler söylemesi biri hemen yatman lazım evde duramazsın dedi biri gerk yok iyi beslen dinlen iki hafta sonra gel dedi arada kalmak beni kötü yaptı hangisine inanacağım
kızım 25 haftalık oğlum 27 haftalık şimdiye kadar aralarında 1 hafta vardı bu hafta 2 ye çıkmış sizin haftalarınız gene iyi
benim birazda sıkıntım doktorların frklı şeyler söylemesi biri hemen yatman lazım evde duramazsın dedi biri gerk yok iyi beslen dinlen iki hafta sonra gel dedi arada kalmak beni kötü yaptı hangisine inanacağım
Su azalması için bol bolll su iç canım benim çok kişinin yazısını okudum suyu azalan doktor tavsiyesi bol su içbebeğin gelişim geriliği yada ileri olması bence çok sıkıntı yaratma kendine sen zaten iyi besleniyosundurda gene de çok iyi şeyler ye mesela kaşar peyniri bebeğe çok kilo aldırıyormuş sabahları yumurta, süt iç, mutlaka et yemeye özen göster çok meyve ye mesela bi arkadaşım hamileyken çok muz yemiş maşallah topaç gibi kızı vardı sağlıklı günler dilerim
Canım yaşadığın şeyler benim yaşadıklarıma çook benziyor gercekten, şans eseri konuna rastladım ve yasadıklarını cok iyi anlıyorum.
Ben çok şükür oglumu kucagıma aldım darısı başına
6.ay kontrolumde hiçbir sorun yoktu. Suyu guzel, gelişimi guzel 1ay sonra gel dedi doktorum.
7.ayda eşimin izin sorunu yuzunden yakındaki bi devlet hastanesine gidelim sonra dktoruma gideriz dedik. Ultrasonla baktı UZMAN doktor; Hiç suyun kalmamış acil yatıs ve takip heran dogum gercekleşebilir dedi ve riskli bir durum oldugunu belirttip Egitim ve arastırma hastanesine sevk etti.Bebegin gelişimi cok guzel merak etme dedi bu arada.
Hemen oraya gittik. Orada ya uzman yada profesor doktor tam emin değilim. Hayır suyun normal ama bebekte gelişim geriligi var dedi. Ben şaşırdım ee beni hiç suyun kalmadı diye sevk ettiler dedim. Ben aynı seyi soylemek zorunda mıyım? Gordugum bu kime inanmak istersen ona inan bebek senin bebegin diye bi cevap aldım. Oradan da cıktık özeldeki kendi doktoruma gittik Operator doktor.Oda baktı.
Suyun azalmış ve bebekte gelişim geriligi var dedi. Birkac hafta idare eder sık takip edecegiz dedi.2doz ciger ignesi vuruldu.Durabildigi kadar dursun denildi 1,500kiloydu ilk sorun oldugunda Sende biliyorsundur bu gelişim konusunda once bacaklardan sonra govdeden en son kafadan oksijeni kesiyor bebek Rabbimin buyuk mucizesi işte. Bizimde tum gelişim haftaları farklı benim hamileliğim farklı cıkıyordu. Haftada takibe alındı.Surekli hareketlerini takip et dedi. 2gun sonra uzun sure hareket alamadım gece acile gittik. Acildeki doktor bu konuyla cok ilgilendi. Oda birseyler soyledi. 1gun içinde 3doktor nasl farklı seyler soyleyebiliyor aynı seye bakarak dedim. Buradan cık baska bir doktora git oda farklı birsey soyler bu konu bu sekidle bir konu dedi. Onun tez konusuymuş okulda, genc bir doktordu.
Her hafta takip ediliyordu.1ay durduk. En son nişan geldi duzenli sancılarım oldu ve seninki gibi ters durdugundan :) dolayı sezeryana aldındım. Gelişime göre 35 haftalık dogdu ve saglıklıydı cook sukur şimdi 3aylık olacak.Canını sıkma Hayırlı dogumlar :))
Canim bebegini saglikla kucagin almani cok sevindim dogdugunda kac kiloydu kuvezde kaldimi bende cok korkuyorum heran bebegime bisey olacak diye tetikteyim carsamba gunleri kontrolum olacak valla darisi benim basima ins asaglikla kucahima alirim
Sağol canım darısı hayırlıs ile başına
2200 gram dogdu, sancılarım geldiğinde gittigim hastane diger subesine gonderdi ambulansla Kuvez değil yogun bakım gerekebilir bebek cok ufak ve günü tamamlanmadı diye. Ama cok sukur yogun bakım değil kuvoz bile gerekmedi. Ben ameliyathaneden cıktım onu getirdiler odaya. Hatta 1700 gram 33 haftalık bir bebek dogmustu ve 1saat bile kuveze girmemişti doktor onu ornek gostermişti banada. Arkadasımım 40haftası doldu gununde 4kilo dogan bebegi kuvezde kaldı. Hiç belli olmuyor bu konular. Rabbim dermansız dert vermesin o imkanlarada sukretmek gerek ben herseye hazırlamıstım kendimi. Moralini bozma ben ilk gunler cok uzulmustum hareket alamıyorduk nstlerde bile sonuc cıkmıyordu.Cabuk toparlandım, doktorun dediği gibi haftalara takılmayıp hergune sukrettim.
Hersey insallah hayırlısı ile arkanda kalır seninde. Hayırlı dogumlar.
Canim ins bazen cok hareketli bebegim bazende cok yavas hareketleri son zamanlarda biraz daha azaldi sanki suyunun azaldigindan heralde 35 haftaya ins tamamlariz canim ins bu yazdiklarimi gulerek okurum sence bebegimin kilosu iyimi 31 haftalikken birbucuk kiloydu ama boyunu soylemediler carsamba gunu soruyum ins benide nst baglarlar bu hafta icimiz rahat olur valla inanki kafayi yedim ben bitane dogutucam ailem 9 doguracak onlarda cok endiseliler benim yuzumden kafamda durmadan kuruyorum internette arastiriyorum suanda senin bebeginde hoc bir sorun uok demi canim yani kilosu boyu hareketleri hepsi normal
çok şükür bebeğimi kucağıma aldım bir haftalık oldu meleğim:)
suyum bitmiş gelişim ok geride dediler 2kilo bile değil dediler amliyata girerken
ama bebeğim 2600 doğdu ve çok şükür sağlıklı
allah herkese nasib etsin bbeğini sağlıklı kucağına almayı
çok şükür bebeğimi kucağıma aldım bir haftalık oldu meleğim:)
suyum bitmiş gelişim ok geride dediler 2kilo bile değil dediler amliyata girerken
ama bebeğim 2600 doğdu ve çok şükür sağlıklı
allah herkese nasib etsin bbeğini sağlıklı kucağına almayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?