su azalması beslenme ve gelişim geriliğim var:(

mecel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2012
35
3
46
İstanbul
33 haftalık hamileyim en son 3 hafta önce kontrole giitim herşey normal 3 hafta sonra gel dedi önceki gün gittiğimde su azalması bebeğin beslenme problemi ve gelşim geriliği vardı ki hafta kadar bir anda nasıl olur?
hstanye yatman gerekir hmen dediler iki doktor daha dolaştım en son zeynep kamile gittim doppler ve nts sonuçlarına göre yatmana gerek yok ama gelişim geriliği var su azalmasıda var dediler
şuan evdeyim ama her dakika stres altındaym aynı problemi yaşayan varmı? şuan bebeğim 33 haftalık olması gerekirken 31 hafta gösteriyorve bebeğim ters duruyor...

Son düzenleme:
bizim bebek de 2 hafta geriden geliyor canım.22.haftadan beri böyle.ilk zamanlar çok sıkıntı yaptım kendime.psikolojim çok bozuldu.ama şimdi durumu kabullendim.doktorum bir sorun yok diyor.genetik biraz küçük bir bebek olacak dedi.ben de kendimi böyle teskin ettim.sağlıklı olsun küçük olsun.sanırım hastanede yatmanı istemelerinin sebebi suyunun azalması.bu konuda bir bilgim yok canım.ama içini ferah tut.bak çok az kalmış.doktorlar en iyisini bilir.canını sıkma.ben 2 ayımı böyle mahvettim çünkü.

merhaba kızlar kendinize stres yapmayın.benim bebeklerimin 18. haftadan sonra üç hafta geriydi ve o haftalara kadar bir hafta önde gidiyordu gelişimleri.oğlulumn suyu kızıma göre azdı ve oğlumun kordonu boynuna dolalıydı kızımın da suyu fazlaydı.ben günlerce ağladım.birde göbek çevreleri birer hafta geriydi 32. haftalardan sonra iki hafta geri çıktı. ben yine hüngür hüngür ağladım.

sonra düşündüm kendi kendime sapasağlam doğup doğduktan sonra da hastalık geçirebilir.biz hiç ileriyi düşünmüyoruz.Allah a sığının bol bol dua edin.

şimdi bebeklerim doğdu.8 aylık oldular bile ve bi hareketliler ki sormayın ve şükürler olsun ki gayet sağlıklılar.

zaten ciddi bir gerilik olsa doktor doğuma alır.hastane de ne bebekler gördüm 30-32 hafta da gelişim geriliğinden doğup topaç gibi olan.doğduktan sonra siz bol bol emzirirsiniz sütünüz yetmezse mama verirsiniz.hiç üzülmenize değmez yeter ki bebeğiniz sağlıklı olsun.

ayrıca zor haftaları atlatmışsınız.gebeliğinizin tadını çıkarın ve bebeğinizi kucağınıza alacağınız günü bekleyin.stres yapmayın siz üstünüze düşen görevi yapın.güzel beslenin ara öğünlerinizde bol bol meyve yiyin bebeğe kilo aldırır ve bol su için ıstırahat edin.

Son düzenleme:
benim birazda sıkıntım doktorların frklı şeyler söylemesi biri hemen yatman lazım evde duramazsın dedi biri gerk yok iyi beslen dinlen iki hafta sonra gel dedi arada kalmak beni kötü yaptı hangisine inanacağım

benim birazda sıkıntım doktorların frklı şeyler söylemesi biri hemen yatman lazım evde duramazsın dedi biri gerk yok iyi beslen dinlen iki hafta sonra gel dedi arada kalmak beni kötü yaptı hangisine inanacağım

belki de gözetim altında kalman gerektiğini düşünmüştür.sen içinden gelen ne ise onu yap ama endişelenme.en zor dönemi geride bırakmışsın.zaten belli bir haftadan sonra sanırım 14. haftadan sonra ölçümler doğru sonuç vermeyebiliyormuş.ben çok sorunlar yaşadım gebeliğimde.buradaki doktorlar hastaneye yatıracaktı ama türkiye de ki doktorum iki hafta daha bekletti. iki hafta sonraki kontrolde de bi sorun çıkmadı yine aynıydı ve bir hafta daha gerilemişti.

nihayetinde ikiz gebelik olmasına rağmen ve tüm risklere rağmen bebeklerim 36+2 de doğdular.kızım 2230 oğlum 2500 doğdu.acısını da yaşadım çilesini de çektim.annelik bu değil mi ? sen bebeğini düşün inan bana bebeğini kucağına alınca herşeyi unutacaksın.minnacık burnunu ,etrafa bakan boş boş küçük gözlerini ,ellerini , minik ayaklarını , gördüğünde canını dişine katıp bol bol emzirip sevgi ile kucaklicaksın.

burada bir komşumunda bebeği gelişim geriliği vardı 39. haftada planlı bir şekilde doğum yaptı.oğlu 2900 doğdu benim bebeklerimden iyiydi.emzirerek ve sütü yetmediği için mama vererek toparlandı.çevremde çok var.

sanırım hormonlu yediklerimiz içtiklerimiz bunlar etken.sen stres yapma.

teşekürler rahatladım biraz bugün başka bi doktora daha gidicem bakalım kilo almışmı kızım

kızım 25 haftalık oğlum 27 haftalık şimdiye kadar aralarında 1 hafta vardı bu hafta 2 ye çıkmış sizin haftalarınız gene iyi

Su azalması için bol bolll su iç canım benim çok kişinin yazısını okudum suyu azalan doktor tavsiyesi bol su iç:16: bebeğin gelişim geriliği yada ileri olması bence çok sıkıntı yaratma kendine sen zaten iyi besleniyosundurda gene de çok iyi şeyler ye mesela kaşar peyniri bebeğe çok kilo aldırıyormuş sabahları yumurta, süt iç, mutlaka et yemeye özen göster çok meyve ye mesela bi arkadaşım hamileyken çok muz yemiş maşallah topaç gibi kızı vardı sağlıklı günler dilerim :49:

Su azalması için bol bolll su iç canım benim çok kişinin yazısını okudum suyu azalan doktor tavsiyesi bol su iç:16: bebeğin gelişim geriliği yada ileri olması bence çok sıkıntı yaratma kendine sen zaten iyi besleniyosundurda gene de çok iyi şeyler ye mesela kaşar peyniri bebeğe çok kilo aldırıyormuş sabahları yumurta, süt iç, mutlaka et yemeye özen göster çok meyve ye mesela bi arkadaşım hamileyken çok muz yemiş maşallah topaç gibi kızı vardı sağlıklı günler dilerim :49:

beslenmeme daha fazla dikkat etmeye başladım muz pekmez et tüketmeye başladım
en son gittiğim kontrolde klo almış ve bir hafta ilerlemiş yine bir hafta geriden geliyor ama en azından kilo alıyor
doğru beslenme su ve dinlenmek gerçekten iyi geliyo şuanda kilosu 1900e yaklaştı 33. hafta sonundayım
tek probelm baş çevresi normal uyruk kemiği ve karın çevresi bir hafta geriden geliyo
bi kaç hafta daha dayanıp 2000k üstüne çıkarsa çok iyi olacak

Canlarim benim bebegim 31 haftalikken 1500 gr di bebek kucuk diyolar ama haftasina gore nekadar kucuk bilemiycem yurt disinda oldugum icin ayrintili soylemiyorlar birde gecen haftaki kontrolumdede bebegin suyu azalmis fakat bebek kucuk oldugu icin bebege gore iyi dediler bende anlamiyorum suyu az ama bebege gore iyi nedemek bu anlamadim bide ustune ustelik plesenta sis gorunuyor ama bebege giden damarlarda sorun yok dediler kizlar sizin bebeklerin hareketleri nasil benim kizim fazla hareketli degil doktor plesenta yuzunden olabilir dedi yeri darmis yavrumun

Canım yaşadığın şeyler benim yaşadıklarıma çook benziyor gercekten, şans eseri konuna rastladım ve yasadıklarını cok iyi anlıyorum.
Ben çok şükür oglumu kucagıma aldım darısı başına
6.ay kontrolumde hiçbir sorun yoktu. Suyu guzel, gelişimi guzel 1ay sonra gel dedi doktorum.
7.ayda eşimin izin sorunu yuzunden yakındaki bi devlet hastanesine gidelim sonra dktoruma gideriz dedik. Ultrasonla baktı UZMAN doktor; Hiç suyun kalmamış acil yatıs ve takip heran dogum gercekleşebilir dedi ve riskli bir durum oldugunu belirttip Egitim ve arastırma hastanesine sevk etti.Bebegin gelişimi cok guzel merak etme dedi bu arada.
Hemen oraya gittik. Orada ya uzman yada profesor doktor tam emin değilim. Hayır suyun normal ama bebekte gelişim geriligi var dedi. Ben şaşırdım ee beni hiç suyun kalmadı diye sevk ettiler dedim. Ben aynı seyi soylemek zorunda mıyım? Gordugum bu kime inanmak istersen ona inan bebek senin bebegin diye bi cevap aldım. Oradan da cıktık özeldeki kendi doktoruma gittik Operator doktor.Oda baktı.
Suyun azalmış ve bebekte gelişim geriligi var dedi. Birkac hafta idare eder sık takip edecegiz dedi.2doz ciger ignesi vuruldu.Durabildigi kadar dursun denildi 1,500kiloydu ilk sorun oldugunda Sende biliyorsundur bu gelişim konusunda once bacaklardan sonra govdeden en son kafadan oksijeni kesiyor bebek Rabbimin buyuk mucizesi işte. Bizimde tum gelişim haftaları farklı benim hamileliğim farklı cıkıyordu. Haftada takibe alındı.Surekli hareketlerini takip et dedi. 2gun sonra uzun sure hareket alamadım gece acile gittik. Acildeki doktor bu konuyla cok ilgilendi. Oda birseyler soyledi. 1gun içinde 3doktor nasl farklı seyler soyleyebiliyor aynı seye bakarak dedim. Buradan cık baska bir doktora git oda farklı birsey soyler bu konu bu sekidle bir konu dedi. Onun tez konusuymuş okulda, genc bir doktordu.
Her hafta takip ediliyordu.1ay durduk. En son nişan geldi duzenli sancılarım oldu ve seninki gibi ters durdugundan :) dolayı sezeryana aldındım. Gelişime göre 35 haftalık dogdu ve saglıklıydı cook sukur şimdi 3aylık olacak.Canını sıkma Hayırlı dogumlar :))

Canım yaşadığın şeyler benim yaşadıklarıma çook benziyor gercekten, şans eseri konuna rastladım ve yasadıklarını cok iyi anlıyorum.
Ben çok şükür oglumu kucagıma aldım darısı başına
6.ay kontrolumde hiçbir sorun yoktu. Suyu guzel, gelişimi guzel 1ay sonra gel dedi doktorum.
7.ayda eşimin izin sorunu yuzunden yakındaki bi devlet hastanesine gidelim sonra dktoruma gideriz dedik. Ultrasonla baktı UZMAN doktor; Hiç suyun kalmamış acil yatıs ve takip heran dogum gercekleşebilir dedi ve riskli bir durum oldugunu belirttip Egitim ve arastırma hastanesine sevk etti.Bebegin gelişimi cok guzel merak etme dedi bu arada.
Hemen oraya gittik. Orada ya uzman yada profesor doktor tam emin değilim. Hayır suyun normal ama bebekte gelişim geriligi var dedi. Ben şaşırdım ee beni hiç suyun kalmadı diye sevk ettiler dedim. Ben aynı seyi soylemek zorunda mıyım? Gordugum bu kime inanmak istersen ona inan bebek senin bebegin diye bi cevap aldım. Oradan da cıktık özeldeki kendi doktoruma gittik Operator doktor.Oda baktı.
Suyun azalmış ve bebekte gelişim geriligi var dedi. Birkac hafta idare eder sık takip edecegiz dedi.2doz ciger ignesi vuruldu.Durabildigi kadar dursun denildi 1,500kiloydu ilk sorun oldugunda Sende biliyorsundur bu gelişim konusunda once bacaklardan sonra govdeden en son kafadan oksijeni kesiyor bebek Rabbimin buyuk mucizesi işte. Bizimde tum gelişim haftaları farklı benim hamileliğim farklı cıkıyordu. Haftada takibe alındı.Surekli hareketlerini takip et dedi. 2gun sonra uzun sure hareket alamadım gece acile gittik. Acildeki doktor bu konuyla cok ilgilendi. Oda birseyler soyledi. 1gun içinde 3doktor nasl farklı seyler soyleyebiliyor aynı seye bakarak dedim. Buradan cık baska bir doktora git oda farklı birsey soyler bu konu bu sekidle bir konu dedi. Onun tez konusuymuş okulda, genc bir doktordu.
Her hafta takip ediliyordu.1ay durduk. En son nişan geldi duzenli sancılarım oldu ve seninki gibi ters durdugundan :) dolayı sezeryana aldındım. Gelişime göre 35 haftalık dogdu ve saglıklıydı cook sukur şimdi 3aylık olacak.Canını sıkma Hayırlı dogumlar :))

Canim bebegini saglikla kucagin almani cok sevindim dogdugunda kac kiloydu kuvezde kaldimi bende cok korkuyorum heran bebegime bisey olacak diye tetikteyim carsamba gunleri kontrolum olacak valla darisi benim basima ins asaglikla kucahima alirim

Canim bebegini saglikla kucagin almani cok sevindim dogdugunda kac kiloydu kuvezde kaldimi bende cok korkuyorum heran bebegime bisey olacak diye tetikteyim carsamba gunleri kontrolum olacak valla darisi benim basima ins asaglikla kucahima alirim

Sağol canım darısı hayırlıs ile başına

2200 gram dogdu, sancılarım geldiğinde gittigim hastane diger subesine gonderdi ambulansla Kuvez değil yogun bakım gerekebilir bebek cok ufak ve günü tamamlanmadı diye. Ama cok sukur yogun bakım değil kuvoz bile gerekmedi. Ben ameliyathaneden cıktım onu getirdiler odaya. Hatta 1700 gram 33 haftalık bir bebek dogmustu ve 1saat bile kuveze girmemişti doktor onu ornek gostermişti banada. Arkadasımım 40haftası doldu gununde 4kilo dogan bebegi kuvezde kaldı. Hiç belli olmuyor bu konular. Rabbim dermansız dert vermesin o imkanlarada sukretmek gerek ben herseye hazırlamıstım kendimi. Moralini bozma ben ilk gunler cok uzulmustum hareket alamıyorduk nstlerde bile sonuc cıkmıyordu.Cabuk toparlandım, doktorun dediği gibi haftalara takılmayıp hergune sukrettim.
Hersey insallah hayırlısı ile arkanda kalır seninde. Hayırlı dogumlar.

Sağol canım darısı hayırlıs ile başına

2200 gram dogdu, sancılarım geldiğinde gittigim hastane diger subesine gonderdi ambulansla Kuvez değil yogun bakım gerekebilir bebek cok ufak ve günü tamamlanmadı diye. Ama cok sukur yogun bakım değil kuvoz bile gerekmedi. Ben ameliyathaneden cıktım onu getirdiler odaya. Hatta 1700 gram 33 haftalık bir bebek dogmustu ve 1saat bile kuveze girmemişti doktor onu ornek gostermişti banada. Arkadasımım 40haftası doldu gununde 4kilo dogan bebegi kuvezde kaldı. Hiç belli olmuyor bu konular. Rabbim dermansız dert vermesin o imkanlarada sukretmek gerek ben herseye hazırlamıstım kendimi. Moralini bozma ben ilk gunler cok uzulmustum hareket alamıyorduk nstlerde bile sonuc cıkmıyordu.Cabuk toparlandım, doktorun dediği gibi haftalara takılmayıp hergune sukrettim.
Hersey insallah hayırlısı ile arkanda kalır seninde. Hayırlı dogumlar.

Canim ins bazen cok hareketli bebegim bazende cok yavas hareketleri son zamanlarda biraz daha azaldi sanki suyunun azaldigindan heralde 35 haftaya ins tamamlariz canim ins bu yazdiklarimi gulerek okurum sence bebegimin kilosu iyimi 31 haftalikken birbucuk kiloydu ama boyunu soylemediler carsamba gunu soruyum ins benide nst baglarlar bu hafta icimiz rahat olur valla inanki kafayi yedim ben bitane dogutucam ailem 9 doguracak onlarda cok endiseliler benim yuzumden kafamda durmadan kuruyorum internette arastiriyorum suanda senin bebeginde hoc bir sorun uok demi canim yani kilosu boyu hareketleri hepsi normal

Canim ins bazen cok hareketli bebegim bazende cok yavas hareketleri son zamanlarda biraz daha azaldi sanki suyunun azaldigindan heralde 35 haftaya ins tamamlariz canim ins bu yazdiklarimi gulerek okurum sence bebegimin kilosu iyimi 31 haftalikken birbucuk kiloydu ama boyunu soylemediler carsamba gunu soruyum ins benide nst baglarlar bu hafta icimiz rahat olur valla inanki kafayi yedim ben bitane dogutucam ailem 9 doguracak onlarda cok endiseliler benim yuzumden kafamda durmadan kuruyorum internette arastiriyorum suanda senin bebeginde hoc bir sorun uok demi canim yani kilosu boyu hareketleri hepsi normal

Çok şükür yok canım, 1küsür kilo alıyor aylık 4.ayın sonunda yasıtlarını yakalar diyor doktorlar. Bu durumda daha fazla kilo alanlarda oluyormus 2kilo civarı ama benim oglum daha nazlı alıyor yalnız bende eşimde minyonuz genleride hesaba katmak gerek.Birde oyle yatıp duran bir bebek değil fazla hareketli.
32 haftadaydı sanırım bize 1,600 demişlerdi.
Son kontrollerin hepsinde bizde dogum cantasını alıp gidiyorduk herkes heran bekliyordu :)
Merak etme Allahın izniyle hepsi gecer gider sende uzaktan anı olarak bakarsın hepsini inşallah

benim drum da 24. haftada suyun biraz az ama endişelenme bol bol su iç düzelir dedi.ben de günde 3-3,5 lt su içiyorum.bir de birkaçgün geriden geliyor dedi.minyon olur dedi.ben önce üzüldüm ama şimdi alıştım.çünkü ben ve eşim de çok yapılı değiliz.bebeğim doğsun ben onu sğtğmle büyütürüm inşallah.kafanızı takmayın.

çok şükür bebeğimi kucağıma aldım bir haftalık oldu meleğim:)
suyum bitmiş gelişim ok geride dediler 2kilo bile değil dediler amliyata girerken
ama bebeğim 2600 doğdu ve çok şükür sağlıklı
allah herkese nasib etsin bbeğini sağlıklı kucağına almayı

suyum bitmiş gelişim ok geride dediler 2kilo bile değil dediler amliyata girerken

Çok sevindim canım darısı diğer endişe ile bekleyen annelerin başına :emir_bebek:

Canim gozun aydin kav hafta geriden geliyordun ve kac hftalikken dogum yaptincanim darisi bizim basimiza ben suanda 33 haftaligim doktorum sorun gormuyor ama ben cok kafaya takiyorum bebegeme az kilo aldiriyorum diye bugun doktora gittim 1900 gr civari dedi asagi yukari tabi bu tahminler birde nst ye girdim hareketlerini az hissediyorum son zamanlarda ama cok sukur bi sorun gormuyorum dedi doktorum

Back