• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Su arıtma cihazı

bendimm

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
5.473
9.992
448
İstanbul
Herkese günaydın :)
Arkadaşlar damacana suların hijyenikliği, defalarca tekrar kullanılması, ve plastik de durmalarından dolayı su arıtma cihazı taktıralım dedik. 20 aylık da oğlumuz var, asıl onun için pimpirikleniyorum.
Komşumuzun da tavsiyesiyle bir yerle görüştük, bu konuya hiç hakimde değiliz işte o yüzden kaç gündür dert oldu bize.
Komşumun 3 sene önce 900 e taktırdığı cihazı bize aynı firma 850 fiyat verdi. Biz zam gelmiş olmasını beklerken birde daha ucuz görünce haliyle kafam karıştı.
Sonuçta her ay su arıtma taktırmayacağız, e o çok düşük bir meblada değil..
İnternette biraz araştırdım ama pek Bilgi Şahibi olamadım :(
En az 7/8 filtreli kullanın diyorlar.
Gelen kişi de gerek yok, isterseniz ben kendim 2 filtre daha eklerim ama gereksiz diyor, hem her seferinde filtre değiştirirken ekstra ücret vereceksiniz, hemde pahalı cihaz alacaksınız diyor.
Yani açıkçası kandırılmaya çok müsaitiz bu konuda :)
Kullananlar bir el atsın lütfen...
Çocuğuma da gönül rahatlığıyla temiz su içirmek istiyorum.
Teşekkürler şimdiden :KK36:

Bende yok ama 850TL bana da ucuz geldi..
Arkadaşım 2 sene önce 1200TL gibi bir fiyat vermişti. Fazlası var eksiği yoktur..

Onlar da kalite kalite olabilir tabi ucuzu ama ben de olsam emin olamazdım..

Ben cam damacana kullanıyorum.
Arıtma bende araştırmıstım bir dönem ama pek sağlıklı gelmemişti bana,filtrelerden suya geçen bir kaç şeyle ilgili rahatsız edici bilgiler okudum. Dolayısıyla tercih etmedim kendi adıma.
Bir araştırın zararlarını derim.

ben kullaniyorum 1.500 liraya alfim hatta son taksidi bu ay odeyecegim

yanliz ben cay , kahve , yemek icin kullaniyorum onu
icmek icin hala damacana aliyorum
damacana maliyetimiz dustu baya diyebilirim ama cocuguma hayatta icirmem

Benim annemler de kullanıyor ben de düşünüyorum eskiden pek yaygın değildi daha pahalı olması o yüzden sanırım şimdi çok yapılıyor bu arıtma cihazı satış işi

Ben 2010 dan beri kulaniyorum.. 1200 tl ye almistim..

Benim annemler de kullanıyor 3 yıldır. Onlar da 1000 küsur gibi bir fiyata yaptırdılar memnunlar. Filtre için de düzenli değişim yapıyorlar bildiğim kadarıyla. Suyun tadı fena değil, ben damacanalara da güvenmiyorum artık. Çeşme suyundan doldurup getiren epey şube varmış.

Bu filtreler şebeke suyundaki kimyasalları ve kireci yok edebiliyor mu?

Herkese günaydın :)
Arkadaşlar damacana suların hijyenikliği, defalarca tekrar kullanılması, ve plastik de durmalarından dolayı su arıtma cihazı taktıralım dedik. 20 aylık da oğlumuz var, asıl onun için pimpirikleniyorum.
Komşumuzun da tavsiyesiyle bir yerle görüştük, bu konuya hiç hakimde değiliz işte o yüzden kaç gündür dert oldu bize.
Komşumun 3 sene önce 900 e taktırdığı cihazı bize aynı firma 850 fiyat verdi. Biz zam gelmiş olmasını beklerken birde daha ucuz görünce haliyle kafam karıştı.
Sonuçta her ay su arıtma taktırmayacağız, e o çok düşük bir meblada değil..
İnternette biraz araştırdım ama pek Bilgi Şahibi olamadım :KK43:
En az 7/8 filtreli kullanın diyorlar.
Gelen kişi de gerek yok, isterseniz ben kendim 2 filtre daha eklerim ama gereksiz diyor, hem her seferinde filtre değiştirirken ekstra ücret vereceksiniz, hemde pahalı cihaz alacaksınız diyor.
Yani açıkçası kandırılmaya çok müsaitiz bu konuda :)
Kullananlar bir el atsın lütfen...
Çocuğuma da gönül rahatlığıyla temiz su içirmek istiyorum.
Teşekkürler şimdiden :KK36:

Çok niyetlendim arıtıcıya
Ama sonra çok da sağlıklı olmadığını öğrendim, aslında büyük kolaylık ama bir sürü sakınca saydılar, vazgeçtim

ben kullaniyorum 1.500 liraya alfim hatta son taksidi bu ay odeyecegim

yanliz ben cay , kahve , yemek icin kullaniyorum onu
icmek icin hala damacana aliyorum
damacana maliyetimiz dustu baya diyebilirim ama cocuguma hayatta icirmem
Yemekten de alıyor ama o suyu.

2 ay önce taktırdım arıtma. Ihlas marka ve 1600 tl verdik 6 filtre tüplü aldım 5 tanesi suyu arıtıyor 1 tanesi sudan aldığı minareli ve çinkoyu arittiktan sonra geri koyuyor. 8 litre benimki. Şimdilik çok memnunum tavsiye ederim. Ama 850 tl bana da çok uygun geldi biz mi kaziklandik siz mi kandiriliyorsunuz bilemedim

Ben cam damacana kullanıyorum.
Arıtma bende araştırmıstım bir dönem ama pek sağlıklı gelmemişti bana,filtrelerden suya geçen bir kaç şeyle ilgili rahatsız edici bilgiler okudum. Dolayısıyla tercih etmedim kendi adıma.
Bir araştırın zararlarını derim.
Ya bunu da düşündüm kaç litresi ne kadarsa, ve hangi marka alıyorsunuz söylerseniz çok sevinirim.

2 ay önce taktırdım arıtma. Ihlas marka ve 1600 tl verdik 6 filtre tüplü aldım 5 tanesi suyu arıtıyor 1 tanesi sudan aldığı minareli ve çinkoyu arittiktan sonra geri koyuyor. 8 litre benimki. Şimdilik çok memnunum tavsiye ederim. Ama 850 tl bana da çok uygun geldi biz mi kaziklandik siz mi kandiriliyorsunuz bilemedim
Bizim kandırmaya çalışıyorlar büyük ihtimal. İhlas güvenilir en azından. Hangi model taktırdınız, ve ödemeyi nasıl yaptınız acaba :)

Biz e-spring kullanıyoruz amway in çok memnunuz.Tadı çok güzel ve arıtırken faydalı mineralleri arıtmıyor. İhlas ın ki akü suyu gibi demişti bir doktor. Bütün mineralleri arıtıyormuş.

su arıtma cihazları sadece kireçi ve kiri arıtmıyor,içindeki bütün yararlı mineralleri de alıyor.Eğer çay yemek vs için kullanacaksanız mantıklı ama içme suyu için çok iyi değil.Filtrelerini düzenli bir şekilde değiştirmeniz gerekiyor.Ben ço araştırdım kimya mühendislerine varana kadar makaleleler incelemeler okudum ve vazgeçtim.

Back