Stresten Adet Olamayan Var Mı???

ozgekrd

evrimdışı
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
3.299
271
688
Aydın
merhaba kızlar;
benim bugüne kadar hiç adet gecikmesi şikayetim olmadı...Ancak stres nedeniyle yani dr un söylediği bu 29 ekimden bu yana adet olabilmiş değilim.
4 kere hamilelik testi yaptırdım.Alttan muayene oldum ne bir kese var nede iltihap kafayı yemek üzereyim..Bu durum beni daha da stresli yapıyordelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
benimle aynı sorunu yaşayan yada tavsiyede bulunabilecek olan varmı aranızda:içelim::içelim:

bende 6 ekimde adet olmuştum sonra 10 aralıkta oldum..benimde strestendi sanırım..doktora gitmemiştim..daha öncede böyle bişi yaşamamıştım..olmuyorum diye de çok streslenmiştim..merak etme canım olursun..kekik suyu içebilirsin..birde civanperçemi adet söktürürmüş..

teşekkürler canım civanperçemi sürekli içiyorum şu durum nedeniyle ancak bir faydasını göremedim ne yazık ki:((

bendede adet düzensizliği var ama son zamanlarda biraz daha düzenli oluyordum 3-4 gün gecikmeli veya 1-2 gün erken oluyordu reglim..ama bu ay benimde düzenim bozuldu 14 kasımda olmuştum en son..10 gün geçti karnım şiş.. şişkinlik mi kilo mu hamilemiyim bilmiyorum delirmek üzereyim test yapmayada korkuyorum küçük bir oğlum var çünkü:(( kara üzüm çekirdeği yiyorum ondan olabilirmi sizce

Gerçi konunun tarihi biraz geçmiş ama ben de stresten adet olamıyorum, yani doktor en sonunda ona karar verdi :) Tam kan testi yapıp hemoglobin oranıma baktı ve hormon testi yaptı her şey normal. Ultrasondan baktırdım 2 ayrı doktora her şey normal ama yok 6 aydır tık yok. Tarlusal verdi kullandım yarın son hapımı alcam ama hala tık yok. Adet olamayınca insan iyice stresleniyo da, bi tuhaf anlamadım :(

Gerçi konunun tarihi biraz geçmiş ama ben de stresten adet olamıyorum, yani doktor en sonunda ona karar verdi :) Tam kan testi yapıp hemoglobin oranıma baktı ve hormon testi yaptı her şey normal. Ultrasondan baktırdım 2 ayrı doktora her şey normal ama yok 6 aydır tık yok. Tarlusal verdi kullandım yarın son hapımı alcam ama hala tık yok. Adet olamayınca insan iyice stresleniyo da, bi tuhaf anlamadım :KK43:
Merhaba konunun üzerinden uzun Zaman geçmiş ama arama yaparken rastladım. Sonra adetleriniz düzeldi mi acaba? Ben aynı durumdayım da.

merhaba kızlar;
benim bugüne kadar hiç adet gecikmesi şikayetim olmadı...Ancak stres nedeniyle yani dr un söylediği bu 29 ekimden bu yana adet olabilmiş değilim.
4 kere hamilelik testi yaptırdım.Alttan muayene oldum ne bir kese var nede iltihap kafayı yemek üzereyim..Bu durum beni daha da stresli yapıyordelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
benimle aynı sorunu yaşayan yada tavsiyede bulunabilecek olan varmı aranızda:içelim::içeli

Merhaba canım bende stresten dolayı 34 günlük bir adet gecikmesi yaşadım bu zamana kadar bütün adetlerimi düzenli oluyordum son zamanlarda özel sebeplerden dolayı baya bi stres yaşadım 2 kere test yaptım negatif çıktı karın ağrısı çekiyordum devamlı internetten araştırdım adet söktürmesi için bitkisel tedavi yollarını ve birini yaptım hemen söktü tarifi veriyorum cnm.
Kekik Çayı: içeceğiniz bardakla çaydanlığa 1 bardak su koyun su kaynasın içerisine bir yemek kaşığı kurutulmuş kekiği içine atın biraz kaynasın ocaktan alın ve çaydanlığın ağzını kapatın. 10-15 dakika demlensin. Demlendikten sonra içeceğiniz bardağa dökün isteğe bağlı 1 tatlı kaşığı süzme bal veya şeker atabilirsiniz bu kekik çayını 5 gün sabah öğlen akşam için adetinizi söküp düzenleyecektir benim adetimi 2. Bardakta söktü darısı başına cnm

Merhaba konunun üzerinden uzun Zaman geçmiş ama arama yaparken rastladım. Sonra adetleriniz düzeldi mi acaba? Ben aynı durumdayım da.
Merhaba nemde bundan tam 3 ay önce adet gecikmesi yaşadım. 2 Aay adet olmadım. 1 sene çok sıkıntılı bir süreç geçirmiştim tam sıkıntılarım sona erdi bu kez adet gecikmesi yaşadım. Vücudum stres birikmesini rahatlamamdan dolayı bu şekilde attı sanırım. Yani olabilir böyle durumlar kafanı takma öncelikle bunu belirtmek istedim. Ben çareyi soğan küründe buldum. 2 hafta aç karnına sabah ve akşam kaynamış 1 su b. suyun içerisine 1 adet yemeklik soğanı 4 e bölüp 5 dakika kaynattım ve ılık şekilde içtim. Ne çok sıcak ne de soğuk olacak. Ve çok şükür adet günüm günü gününe oldu sonraki aylar. Bence dene. Soğan suyunun tadı okadar da kötü değil. İnşallah derdine deva olur.

Merhaba nemde bundan tam 3 ay önce adet gecikmesi yaşadım. 2 Aay adet olmadım. 1 sene çok sıkıntılı bir süreç geçirmiştim tam sıkıntılarım sona erdi bu kez adet gecikmesi yaşadım. Vücudum stres birikmesini rahatlamamdan dolayı bu şekilde attı sanırım. Yani olabilir böyle durumlar kafanı takma öncelikle bunu belirtmek istedim. Ben çareyi soğan küründe buldum. 2 hafta aç karnına sabah ve akşam kaynamış 1 su b. suyun içerisine 1 adet yemeklik soğanı 4 e bölüp 5 dakika kaynattım ve ılık şekilde içtim. Ne çok sıcak ne de soğuk olacak. Ve çok şükür adet günüm günü gününe oldu sonraki aylar. Bence dene. Soğan suyunun tadı okadar da kötü değil. İnşallah derdine deva olur.
Yanıtın için çok teşekkürler Canım. Çok geçmiş olsun, anladığım kadarıyla hemen doktora gitmemişsin 1 gün bile geç adet olsan doktor hemen anında ilaç veriyor

Hep düzenli olan adetlerinin ardından mı 60 dün olmadın Can'ım?

Yanıtın için çok teşekkürler Canım. Çok geçmiş olsun, anladığım kadarıyla hemen doktora gitmemişsin 1 gün bile geç adet olsan doktor hemen anında ilaç veriyor
Doktora gitmedim denilebilir. Sağlık ocağına kan testi için gittim sadece acaba gebelik mi var diye tabiki de yokmuş. Hamile olmadığım anlaşılınca benim doktora gitmemi söyledi ordakiler ama dediğin gibi hemen adet söktürücü vb. ilaç verdikleri için istemedim gitmek birde buradan okuduğum kadarıyla bu şekilde gecikme yaşayıp adet söktürücü kullananların bazıları hala adet olamamışlardı. Bu nedenle İbrahim saraçoğlunun soğan kürünü denemeye karar verdim ve iyiki denemişim hatta ara ara yapmak lazım en azından senede 1 kere çünkü idrar yollarını ve yumurtalıkları falan temizliyor. Hatta miyomu olanlar doktorun verdikleri ilaçları kullandığı halde miyomları küçültememiş ama bu kür sayesinde küçültmüş. Bir arkadaşın hikayesini okumuştum gebe kalmak istiyormuş ama miyomları varmış. Doktor bu miyomlarla gebe kalmasının neredeyse imkansız olduğunu söylemiş. Kızda araştırması üzerine forumda soğan kürünü okuyup yapıoyor ve doktora konrole gittiğinde doktor kısa sürede nasıl küçülttün miyomlarını deyip çok şaşırıyor ve hemen hamilelik için aşılama tedavisine falan başlamışlar. Uzunca anlattım ama inanki ben çok sıkıntı çekmiştim neden neden diye insan geriliyor stres oluyor ama inanki ben faydasını gördüm inşallah sende görürsün. Kesinlikle hiçbir zararı yok. teşekküre inan gerek yok yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Hep düzenli olan adetlerinin ardından mı 60 dün olmadın Can'ım?
Evet adetlerim hep düzenliydi 28 günde bir olurdum. çok olsa 1-2 gün şaşardı okadar. Yaşadığım sıkıntılı zamanların birikimi sonucu saat gibi işleyen adetlerim kesildi 2 ay. Ki hiç miyom kist vs şikayetim olmadı bugüne kadar çok şükür yani herhangi bir problemden değil stresten di.

Evet adetlerim hep düzenliydi 28 günde bir olurdum. çok olsa 1-2 gün şaşardı okadar. Yaşadığım sıkıntılı zamanların birikimi sonucu saat gibi işleyen adetlerim kesildi 2 ay. Ki hiç miyom kist vs şikayetim olmadı bugüne kadar çok şükür yani herhangi bir problemden değil stresten di.
Teşekkürler canım geçmiş olsun evet doktorlar 10 gün gecikse bile hemen ilaç veriyorlar

Back