• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Straples Kalıp, Tülden Yaka Modası

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Geçen sene Manuel Mota Pronovias için hazırladığı Elena Modelinde güzel bir yaka-kol stili çalışmıştı. Straples bir kalıbı olan gelinliğin yakası ve kolları tül ile kaplanmış ve bedendeki işlemeler straples kalıbın sınırlarını aşarak adeta ten üstünde ilerliyormuş gibi daha da yukarılara çıkarılmıştı:

BdRm11220586904eb8ccdedfe54.jpg

pronovias-1.jpg

Bu stili çok sevmiş olacak ki bu sene Pronovias birkaç serisinde bu tarz bir yaka stili kullanmış.

tumblr_lzs6y4jyUh1qilv8so1_500.jpg

1327-modelo-durban-pronovias-2013-jpg_wm.jpg

Pronovias2013_DEDALO.jpg

1256-dauco-a-copiar-jpg_wm.jpg

Benim tüm gelinlere önerim, eğer herhangi bir sebeple straplesten daha kapalı bir gelinlik giyinmek istiyorsanız, ister siz isteyin, ister nişanlınız, straples kalıbınızı olduğu yerde bırakın, yani gelinliğin sert kalıbını yukarıya çıkarmayın, çekmeyin. Hem kol altlarından kendinizi sıkıştırmamış, hem de gergan mesafenizi kısaltmamış olursunuz. Onun yerine bu tip yakalardan düşünebilirsiniz. Hem orijinal, hem de modaya uyan bir gelin olursunuz...

Göğüs çatalını şu şekilde pürüssüzce kapatmak mesela:
3_12.jpg

1327-modelo-distel-pronovias-2013-3-jpg_wm.jpg

Hoş olmaz mı?

ben de bermeo ve bu tip yakalar arsında kararsızdım, nişanlım bunu biraz kapalı buldu :)
benim için aşırı olmamak kaydıyla dekolte giymemde sıkıntı yok ama ben de göğüs çatalının çok göründüğü, göğüslerin ve sırtın çok açık olduğu gelinlikleri sevmiyorum, bir de o gece tüm büyükler amcalar dayılar var, ve gelinsiniz, masumiyetin simgesi beyazı giyiorsunuz, gerek yok o kadar açılmaya bence ;)
ayrıca türk kızlarının bir kısmı ( ben de dahil olmak üzere) 36 beden değiliz, o straplezden taşan yanlar, sırtlar :( off off...
neyse bu tiplerden akayda da var...

Akay Gelinlik, 2012 Gelinlik Modelleri, Akay Bridal, New Luxury, Elegance, Romantic

ahhh elena yaa benim hayalim o
gidip deneyecem ilk fırsatta inşallah hayal kırıklığı olmaz
en altın bi üstündeki de çok güzelmiş o modelin adı ne acaba minenes

tumblr_lzs6y4jyUh1qilv8so1_500.jpg

1327-modelo-durban-pronovias-2013-jpg_wm.jpg

bu çok hoş duruyor : )
bu yaka tarzı benimde hoşuma gidiyor, tam kıvamında : )

ahhh elena yaa benim hayalim o
gidip deneyecem ilk fırsatta inşallah hayal kırıklığı olmaz
en altın bi üstündeki de çok güzelmiş o modelin adı ne acaba minenes

modelin ismini bulamadım desem :D

elena güzel. ama elde işleme yapılacak. boncuklarını bulmak çok kolay yalnız aynı modeli tutturmaları için onları uğraştırman gerekecek, hatta kendin modeli çizip verirsen daha iyi olur. 500-1000 arası da işleme için alırlar. Gerçi diğer malzemeler 200-300 tutar zaten. Bir de öbür işçilik için alsalar, 2500lük olursun o model için en az diye tahmin ediyorum :D

modelin ismini bulamadım desem :D

elena güzel. ama elde işleme yapılacak. boncuklarını bulmak çok kolay yalnız aynı modeli tutturmaları için onları uğraştırman gerekecek, hatta kendin modeli çizip verirsen daha iyi olur. 500-1000 arası da işleme için alırlar. Gerçi diğer malzemeler 200-300 tutar zaten. Bir de öbür işçilik için alsalar, 2500lük olursun o model için en az diye tahmin ediyorum :D

pronovias mı acaba?
az daha katsam orjinalini alırım ya :)
netten getirtiyolar ya onu araştırıyorum
ilk fırsatta deneyecem zaten inşallah istediğim gibi durur
bi de ben tesettürlü değilim ama dekolte de giymiyorum bunda dekolte var nasıl kapanır ki acaba

Evet, pronovias 2013 olduğu için bulamadım zaten,yeni olduğu için nedense pek bir güzel yaymadılar modelleri, ispanyolca sitelerden resim buluyorum sadece.

elena modelini vitrinde görmüştüm ben. fiyatını 3000 euro diye hatırlıyorum. bulsan bulsan 3000 dolara bulursun, o da pek de ucuz değil zaten. dekoltesine ise müdahale etmen mümkün olmaz herhalde.

3000 gibi bişeydi evet bi arkadaş yazmıştı burda
zaten dekoltesi varsa yalan
benim göğüsler de büyük olduğu için tam dekolte durur :ssz::ssz:
mankende yine göğüs kısmı sönük durmuş çok dekolte gibi durmuo da

Sen diktir canım eğer onu istiyorsan, sadece el yoracak bir model, imkansız değil.

Ay ben baktım baktım şu modeli beğendim:

AvancePronovias2013_02.jpg

Yaka modeli yanında ben böyle içte dar olan üstte tül inen modellere de bayılırım. Tam benlik bu...

Sen diktir canım eğer onu istiyorsan, sadece el yoracak bir model, imkansız değil.

Ay ben baktım baktım şu modeli beğendim:

AvancePronovias2013_02.jpg

Yaka modeli yanında ben böyle içte dar olan üstte tül inen modellere de bayılırım. Tam benlik bu...

bu da güzelmiş bence, çok zevklisin.:1:

ben de senin adını bulamadım dediğini çok beğendim adaylarımdan oldu kendisi
bu arada elena için bi gelinlikçi gri sim işleme demişti ne alaka yahu :ssz:

Yok, boncuk işleme. İki tür boncuk var, adlarını bilmiyorum ama gelinlikçiler hemen tanırlar, çok kolay bulunan boncuklar.

Ben vitrinde görünce hemen fotoğrafını çekmiştim yakından, beğenildiğini biliyordum çünkü. (Ben manyak gibi gördüğüm her ünlü marka gelinlik butiği önünde fotoğraf çektirdim zaten, Pronovias, Rosa Clara, Aire Barcelona, Jesus Peiro, Atelier Aimee vs. :D )

i5612098_cimg0414-jpg

Yok, boncuk işleme. İki tür boncuk var, adlarını bilmiyorum ama gelinlikçiler hemen tanırlar, çok kolay bulunan boncuklar.

Ben vitrinde görünce hemen fotoğrafını çekmiştim yakından, beğenildiğini biliyordum çünkü. (Ben manyak gibi gördüğüm her ünlü marka gelinlik butiği önünde fotoğraf çektirdim zaten, Pronovias, Rosa Clara, Aire Barcelona, Jesus Peiro, Atelier Aimee vs. :D )

i5612098_cimg0414-jpg

uff süper yaa
ben bunu sade diye beğenmiştim ama pek de değilmiş :1:

işimi bırakıp bu glinlik işine giresim var:) bazı meslekler ne kadar zevkli !!
ben fotoğrafı göremedeim ama çok merak ettim :(

cok guzelll cok begendim hepsini, annemin gelinligide bu tarz kollari ve yakasi tul cok guzel ee tabi 42 yil once dikilmis cok begeniyorum:))

1230%2520_large.jpg

Bu tip yakalarda, yakanın üst sınırı saten vb. güzel bir kumaşla şerit geçilerek de kullanılabilir. Çok örneği vardı ancak bulamadım bir türlü :D

1230%2520_large.jpg

Bu tip yakalarda, yakanın üst sınırı saten vb. güzel bir kumaşla şerit geçilerek de kullanılabilir. Çok örneği vardı ancak bulamadım bir türlü :D

yaaa bu harikaa. karar vermek çok zor :18: modelde beğendiğin gelinlik üstümüzde nasıl duracak. en zor kısmı da bu işte

ya ortaya çıkardığınız bu güzel modeller yüzünden karar vermek hergeçen gün zorlaşıyor amaaa :26: :26:

az önce çankayada bi gelinlik mağazasına girdim göğüs kısmı straplez... göğüsten hafif bel altına kadar danteller işlenmiş... etek kısmı tül ve etek uçlarında komple dantel dönülmüş.. yalan olmasın 7m mi dedi 14 m mi dedi dantel için etek uçlarındaki.. 2800 fiyat verdi gelinliğe... ve dantel gerçek dantel değil.. senin yazdıklarından öğrendiğim üzere tül üstüne işleme ile dantel görüntüsü verilmiş..kordoneli... kadına dantel değil bu diyorum... ısrarla dantel diyo :20: şaka gibiydi... sonra gerçek saçaklı bi dantel gördüm başka bi gelinlikte... "hah işte dantel bu" diyorum hayır onlar farklı diyo :52: :52: şaka gibiydi ya... ve dantel dediği şey kesilip hem duvakta hem eteklerde tülün üstüne dikilmiş... tabi çok itinayla kesilmediği için iki kat tül üst üste duruyor... hiç estetik gelmedi bana... sırf tül ve dantel dediği şeye 2800 çok değil mi sizce :44:

Back