Statik elektrik

Şu ara yoğun bir şekilde bendede oluyor nereye dokunsam elektrik çarpıyor. Giyim kaynaklı değildir herhalde çünkü öyle yünlü şeyler tercih etmem. Bizim büyüklerimiz çıplak ayakla toprağa basın derlerdi bir faydası olur mu bilmiyorum

Merhaba kızlar, bu aralar yoğun şekilde elektrik çarpıyor, hani bir yere dokununca şak diye çarpar ya... İnternetten araştırdığımda statik elektrik tanımıyla karşılaştım. Tüylü kazaklardan ve bazen stresten kaynaklandığını biliyorum da nasıl azaltabilirim bilmiyorum. Toprağa bas derler,onun da ise yaradığına denk gelmedim netten. (Kazan kaloriferine dokunmak vb) dün karanlıkta ilk kez kıvılcım gibi ışık gördüm,karanlıkta farkedilirmis zaten, nette de yazıyor. Dün gece yastığa dokunup kaldıramadim korkudan. Cayır cayır yanıyor sanki. Farklı önerisi olan var mı 🤔🤔
Aynı sorundan bende müzdaribim.Kendimi bildigin ıslatıyorum sabahları yahu.Yoksa catır cutur carpılıyorum.
Kapı kolunu tutmaya korkar oldum ve paspas silkelemeye, petege dokununca, baza kenarindan gecerken yanlıslıkla dokunursam vay halime carpiliyorum resmen:KK70:
Toprağa basmak degilde beni komple gömmeleri lazim sanirim 3 aydır durum boyle 😆

3 yıl öncesine kadar çok yoğun yaşıyordum.Genellikle çok stresli olduğum dönemler daha fazla olurdu.Karsimdaki insanı bile çarpardim.Yan yana yürürken kolum birine değse çarpardim,kalem uzatırken carpardim,sabah yatak yorgan toplarken carpardim,özellikle yünlü battaniye elleyemezdim.Ellerimi ıslatıp ancak öyle dokunabilirdim.Kapi kolu,pencere kolu..Aklınıza gelebilecek her şey.Dokunmaya korkar olmuştum.Yazin çıplak ayakla toprağa basardim,kışın da yere çorapsız basardim ki elektrigimi alsın diye.Bir de bazen ellerinizi balkondaki küpeşteye 10 dk kadar koyun.O da elektriğinizi alır.Hatta bazen evin duvarına ellerimi sürterdim elektriği alsın diye.Elektronik eşyalarla çok zaman geçirmekte vücuda çok fazla statik enerji yüklüyor.Telefon,bilgisayar,tv bir süre uzak durmaya çalışın.Ben bu şekilde çözüm buldum.3 senedir carpmiyorum :)

X