Merhabalar.
Mimarlık okuyorum 2.sınıf bitmek üzere, cuma günü teslimim var. Bu yaz 30 iş günü (yaklaşık 6 hafta yani) büro stajı yapmamız gerekmekte. Bütün arkadaşlarımın en az bir aile üyesi mimar olduğu için herkes staj yerini çoktan buldu.
Ben ise hala arıyorum. Annem tüm arkadaşlarıyla konuştu, bir şey çıkmadı. Babam da araştıracakmış ama bulabileceğinden şüpheliyim. Ben de son 3 hafta sınavlarla uğraştım bu hafta da teslimim var pek araştıramadım. Tabi şimdiye bırakmamalıydım ama annemin bir arkadaşının ofisinde yaparım diye düşünmüştüm o iş de yattı malesef.
Şimdi sorum şu, istanbulda oturuyorum. Oturduğum semtteki mimarlık firmalarının listesini buldum iletişim adresleri mailleri falan hepsi karşımda. Ama öylece bakıyorum sadece. Ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok. Zaten çok çekingen bir insanım, sosyal fobi tarzı bir şeye sahibim. Numaraları arayıp staj başvurusu kabul edip etmediklerini öğrenmek istedim ama ben telefonla pizzacıyı bile arayamayan bir insanım. O yüzden mail atmaya karar verdim. Maile ne yazacağımı bile bilmiyorum şu an. Ediyoruz derlerse ofise gitmem gerekecek yeni bir ortam en çok çekindiğim şeylerden birisi.
Rica ediyorum bu staj işleri nasıl oluyor bilenler bir yardım eli uzatsın bana, maile ne yazmam gerekiyor? Kabul ederlerse sonrasında ne yapmam gerek? Çok stres oldum