meraba arkadaşlar ben bugün doktora gittim bana tetra ilaç aknefug bp5 ve sivex verdi.yalnız acnefug ile sivexi nasıl kullancam yani sırası nası olmalı?ikisinide sabah akşam mı sürcem eğer öyleyse hangisini ilk hangisini sonra sürcem?bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Dermatologların tavsiyesi dikkate alınmalıdır. Aksi belirtilmedikçe
YÜZDE: Başlangıç olarak akşamları Aknefug 5 ince bir tabaka halinde sürülür. Eğer iyi tolere ediliyorsa, ilave olarak sabahları da kullanılabilir. Gerektiği takdirde, 2-3 hafta sonra daha kuvvetli Aknefug BP10 ile devam edilir.
VÜCUTTA: Bu durumda başlangıçtan itibaren veya bir, iki hafta sonra Aknefug BP10 kullanılabilir.
Tedavi birkaç haftadan , bir kaç aya kadar sürebilir. Aknefug kullanılmadan önce uygulama alanını alkali ihtiva etmeyen bir sabun ile yıkamkta fayda vardır.
SivEx günde 2 defa deriye lokal olarak ince bir tabaka sürmek suretiyle uygulanır
Canım öncelikle geçmiş olsun aynı sıkıntı bende de vardı hala da çıkar zaman zaman aman sakın oynama sivilcelerinle iz kalıyor beyaz renkli daha da çirkin bir görüntü oluşuyor bu defa. Az önce yazdıklarım ilacın prospektüs bilgileridir. Bu ilaçların ikisi de losyon bu yüzden Sivex'i sabah Aknefug'u akşam kullan derim. Alkali içermeyen sabunla yıkama konusuna gelince alkali yani bazik madde bütün sabunlarda yer almaktadır bu yüzden cildinin pHsına uygun bir temizleyici (sabun/jel/köpük vb) kullanmalısın. Cildinin pH sı 5.5 yani biraz asidiktir. Sık sık elini yıkayanlar bilirler elleri zamanla kurur çatlar; çünkü sabun cildimizdeki asidik tabakayı bazikleştirir bu da hassas bir cilde sahip olmamıza sebebiyet verir.
Yalnız ilgimi çeken konu başvurduğun hekim ne hikmetse iki ilacı da aynı firmadan yazmış (!) ve kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki çok çok etkili ilaçlar değiller malasef. Ya da sivilcelerin çok ileri düzeyde değil gerek görmedi. Kullandığın antibiyotik konusunda dikkatli olmalısın saatler çok önemli (12 saatte 1) ve bu ilaçla birlikte 1-2 saat öncesinde ve sonrasında kesinlikle Kalsiyum almıyorsun (süt yoğurt peynir). Kalsiyum ile tetrasiklin grubu antibiyotikler şelat isimli vücutta emilmeyen bileşikler oluştururlar ve ilacı boşu boşuna kullanmış olursun. Ayrıca bu grup antibiyotikler mide bulantısı yapabilir dikkatli olmalısın.
Çok geçmiş olsun diyorum ve ilacı aldığın eczanenin eczacısından bilgi almanı öneriyorum zira kendi hazırladığı majistral ilaçlar da kesinlikle önerebileceği ve seni bilgilendirebileceği bir şeyler vardır.