Spor yapmak için en uygun saat ne zaman?

Julesses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2006
42
0
Arkadaşlar ben evliyim ve okuyorum. Spor yapmak için ancak akşam 10'dan sonra zaman bulabiliyorum ama akşam spor yapmanın zararlı olduğunu duymuştum bir yerden. Bu konuda bilgisi olan var mı? Günün hangi saati spor yapmak daha uygun. CADIARZU

Cnm bende sabah yapılan spor zararlı diye haberlerde izlemiştim. Sbah yapılan sporda kalp krizi riski artıyormuş..

sabah yapılan spor yararlı duydum ben cunku vucut enerjısı yuksek sınırlardaymıs, aksamsa vucut yavaslıyor uyku moduna hazırlanıyor o yuzden gunduz vakıtlerı en uygunuymus,
mısal örnek verırler uyandıgınızda eşinızle saat 7 cıvarı bırlıkte olmanız en uygun saatlerdır cunku işte vucut enerjısı doruk noktasındadır vs dıye.

Ben haftada 3 gün yapıyorum. ıki gün haftaiçine denk geldiği için iş çıkışı 7 gibi oluyor. Diğeri de pazar sabahı erken, kahvaltıdan önce yani.

Yanlışsam düzeltin ama sporun yemeklerden yarım saat önce yapılması gerektiğini biliyorum. Eğer çok açsanız bir adet elma ya da bir adet muz size 40-45dk yeterli olacaktır. Yanınızda bol su bulundurmayı unutmayın.

Spora gitmek için zamanlama yapılan sporun amacına göre belirlenmeli. Amaç vücudumuzdaki yağları yakmak ise en iyi zaman sabah erken vakitlerdir. Amaçlanan kas gelişimiyse 13:00-15:00 saatleri vücuda daha verimli olacaktır. Bu farkı salgılanan büyüme hormon seviyesi ve kaslardaki glikojen dengesi belirler. Sabah uyandığımızda gece boyunca boşalan glikojen depoları vücudu yağ yakmaya hazırlar. Sabah bir şey yemeden içilen şekersiz bir fincan kahve ve alınan bir bebek aspirininden kısa bir süre sonra kardiyo çalışması yapılır. Koşu veya bisiklet çalışması uygundur. Aç karnına yapılan 20 dakikalık interval (bir azalan bir artan tempolu kardiyo) yeterli olacaktır.
Bir sitede okudum yardımcı olur umarm.

Doç. Dr. Bülent Aksoy
SPOR İÇİN EN UYGUN SAAT ÖĞLE SONRASI
Sabah saatleri sanılanın aksine spor için uygun değildir. En uygun saatler, öğle sonrası 16.00 – 19.00 arasıdır. Vücut bu saatten sonra yemek ve dinlenmek için kendini programlar. Kilo vermek için akşam saatlerinde yapılan spor, sindirim sistemini hızlandırır ve vücutta yağ birikmesini engeller. Günün hangi saati spor yaparsanız yapın, ama su içmeyi ihmal etmeyin.”

Arkadaşlar ben evliyim ve okuyorum. Spor yapmak için ancak akşam 10'dan sonra zaman bulabiliyorum ama akşam spor yapmanın zararlı olduğunu duymuştum bir yerden. Bu konuda bilgisi olan var mı? Günün hangi saati spor yapmak daha uygun. CADIARZU

Yağ yakmak için sabah saatleri daha uygundur. Ama çok büyük fark yapmaz . Siz spor yapın da ne zaman yaparsanız yapın yine de.

X