spor ile zayıflama (ve squat) hakkında bilgi ve deneyim sahibi arkadaşlar....

neffset

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2013
192
60
Arkadaşlar biliyorum bu konuların yeri burası değil ama diğer bölümlerde kimse cevap vermiyor..

Başlıktan anlaşıldığı üzere kilo vermek istiyorum, ideal kilomdan yaklaşık 12-15 kg fazlam var ve tabiiki spor da şart. Ben daha önce diyetisyene gittim ama bir ay sonra bıraktım .. Ve herkes vücudunu tanır benim derdim sadece yememek değil,asıl spor bunu anladım. Ve b-fit e yazıldım bir haftam doldu.. Aynı zamanda sıkı olmasa da diyete başladım..

Not: Allah nasip ederse hamile kalmak istiyorum ve hamilelikten önce fazlalıklarımdan kurtulmam lazım, çünki birde bu kilomun üzerine fazla kilolar alırsam ciddi bunalıma girerim zaten bunalımdayım hem de sağlığım içinde zayıflamam en doğrusu..

Şimdi sizlere sormak istediklerim şunlar,
1. B-fit e gidenler varsa içinizde deneyimlerinizi fayda görüp görmediginizi öğrenmek istiyorum,

2.Benim kilolarım kalça basen bacakta ağırlıklı ve ne yazık ki bacaklarım çok kalın,etim çok fazla gevşek (tabiri caizse puding kıvamı diyim :) ) ve enn ileri derecede selülit problemim var bacaklarımda komple ve sıkmadan belli Squat ı bilenler varsa aranızda bacakları kaslandırıp kalınlaştırıyormuş diye okudum birkaç yerde, eğer ben bu durumda squat yaparsam bacaklarım kaslanıp kalınlaşırmı yoksa zaten gevşek ve yağ oranı çok olduğu için kaslanıp incelirmi?

3.Bunların dışında b-fit e haftada 5 gün gitmek şartıyla ek olarak ne tavsiye edersiniz spor olarak (özellikle kalça basen bacak inceltmeye yönelik ?

(Bilmeyenler için B-fit bayanlara özel bir spor salonu, aletlerle yarım saat istasyon tekniğiyle kardio yapıyorsunuz ve inanılmaz efor ve ter atıyorsunuz daha doğrusu atıyorum. İncelme ve sıkılaşma hedefliyorlar kilo kaybı iddiaları yok fakat gidenler ayda en az 15-20 cm ve daha fazla inceliyorlar )

Merhaba
Bende iki ay önce spora ve diyete başladım dogum kilolarından kurtulmak için iki ayda 8.5 Kilo verdim ama görenler daha çok zayıflamışşsın diyolar ben haftada 4 gün spor yapıyorum yüzme, kardiyo, zumba, plates, bisiklet diyet olarakta öğünlerim arası 5 saat olmasına dikkat edip kola ekmek şeker tatlı tüketmiyorum akşam 6 dan sonra yememeye özen gösteriyorum benim Kilo göbekte fazlaydı kol bacakta kalındı çok şükür şimdi iyiyim plates çok faydalı sıkılaşmada ve kardiyo bacak için de Spining diye bi bisiklet programı var o çok faydalı...
İnş istedigin kiloya ulaşırsın canım inanmak en önemli adım zaten

Her insanin vücut yapisi farklidir bu yüzden squatin sonucları her insanda görsel olarak baskadir.

Squat yapin ama agirliksiz yapin.. Agirlik koyarsaniz is değişir:) ki korkacaginiz gibi kas olusmasi için çok disiplinli agirlikla calisma çok düzenli beslenme gerekir..

Arkadasimin fazla kilosu var ve bu kilolari vermeden squata başladı kilo olarak bir
değişiklik yok ama bacakları sıkı kaslı kalcasi daha dik bu yüzden kesinlikle daha güzel gözüküyor ve daha zayifmis gibi algilaniyor.

Daha once spor salonuna gittim fakat bayanlara ozel turunden degildi zayiflama amacli da degildi onun hakkinda birsey diyemeyecegim kas gelistirm amacliydi hafif body diyim eger agirligi az koyarda seti fazla yaparsan bu seni inceltip kaslandirir yok eger agirligi fazla koyup seti az yaparsan bu sisirir calistigin aletlerde diyebilirim

Çok tesekkurler arkadaslar yorumlariniz icin ::) ben squata baslayim o zaman cunki gercekten cok iyi sekillendiriyor

eğer haftada 5 gün düzenli olarak b-fite gidiceksen kesinlikle faydasını görürsün. ben daha önce 1ay kaydoldum ama ben evden çık git orda yarım saat yap duş al üstünü değiş eve gel 2saat kaybediyordum ve yoğun olduğum için bana uygun değil. evde videolardan yapıyorum. bu arada sadece spor kilo vermek için yeterli değil mutlaka diyet yapmalısın. squat tek başına faydasız. kardiyo da yapman gerek stretching de ağırlık kaldırma da. bence b-fite 1ay yazıl haftada 5 gün gidip diyet de yaparsan yeterli olur. eğer b-fit sana uymazsa ozaman tekrar bu başlıkta buluşalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…