• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SPK sınavına hazırlananlar...

merhaba temel düzey sınavı için bana ne önerirsin nasıl çalışmalıyım iyice sarpa sardım ağustos ve aralık olarak bölmeyi düşünüyorum ama nasıl :58:

Canım bencede ikiye böl zaten tek seferde vermen imkansız o kadar kolay bir sınav değil. İlk olarak tsrsb sitesinden ders notlarını indir onlara çalış ve spk da daha önceden çıkmış soruların çıktısını al ben ekstra kitap aldımistersen alabilirsin ama tsrsb den indirdiklerinden yeterli olur. Sana tavsiyem madem dersleri ikiye bölüceksin önce Temel Düzey Derslerinden

1.Genel Ekonomi
2.Sermaye piyasası mevzuatı ilgili mevzuat ve etik kurallar
3.Menkul kıymetler ve diğer sermayse piyasası araçları
4.İlgili vergi mevzuatı
5.Hisse senetleri piyasaları
6.Tahvil ve bono piyasaları derslerini verirsela mma sadece bu lisann Müşteri Temsilciliği lisansını alabiliyorsun ilk seferde bu dersleri verebilirsin ama sadedce bu lisansla bankalarda müşteri temsilciliği yapabilirsin yada sadece Takas ve Operasyon Sorumlusu lisansı almak için Takas ve operasyon dersini verebilirsin. Temel düzey lisansı için tüm dersleri vermen gerekir....

spk snv girince ne oluyor:(
A- Lise, 2 yıllık Yüksek Okul, Fakülte mezunu iseniz. SPK Temel Düzey Lisanslama sınavına girip. Bu sınavda Takas ve Operasyon işlemleri Modülünden ( Dersinden ) 100 puan üzerinden 70 ve üzeri puan aldığınızda Takas ve Operasyon Sorumlusu olarak görev yapabilirsiniz. B- En az 2 yıllık ön lisans mezunu iseniz Temel Düzey lisansını aldığınızda 9 Modülden sınava girip geçme notu 100 puan üzerinden 60 puan alırsanız Ortalamanız 70 ise Aracı kurum şube müdürü olabilirsiniz. C- Lise, 2 yıllık Yüksek Okul, Fakülte mezunu iseniz Temel Düzey lisansını aldığınızda 9 modülden sınava girip geçme notu100 puan üzerinden 60, ortalamanız 70 ise Aracı kurum irtibat sorumlusu olabilirsiniz. D- Lise, 2 yıllık Yüksek Okul, Fakülte mezunu iseniz Temel Düzey lisanslama sınavına girip lisans için gereken modüllerin tamamından başarılı olmamasına rağmen Genel Ekonomi, Sermaye Piyasası Mevzuatı, ilgili Mevzuat ve Etik Kurallar, Menkul Kıymetler ve Diğer Sermaye Piyasası Araçları, Hisse Senetleri Piyasaları, Tahvil ve Bono Piyasaları, İlgili Vergi Mevzuatı modüllerinden ( derslerinden) her birinden en az 100 puan üzerinden 60 ve yine bu modüllerin tamamının ortalaması en az 70 puan olması halinde Temel Düzey Müşteri Temsilciliği Lisansı almaya hak kazanırlar. Müşteri Temsilciliği yapabilirler. Müşteri Temsilciliği Lisansı alanlar ek olarak Türev Araçlar Sınavının Türev Araçlar, Vadeli işlem Opsiyon Piyasalarının işleyişi Modüllerinden (derslerinden ) başarılı olurlarsa Türev Araçları Müşteri Temsilcisi olarak çalışabilirler. E- Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey Lisansına sahip olanlar, ayrı bir lisans belgesi gerekmeksizin “Takas ve Operasyon Sorumlusu” ve Temel Düzey Müşteri Temsilcisi olarak çalışabilirler. Şahsen ben uluslar arası piyasalar ile ilgilendiğim için broker firmalar amaçlı alıyorum :)

A- Lise, 2 yıllık Yüksek Okul, Fakülte mezunu iseniz. SPK Temel Düzey Lisanslama sınavına girip. Bu sınavda Takas ve Operasyon işlemleri Modülünden ( Dersinden ) 100 puan üzerinden 70 ve üzeri puan aldığınızda Takas ve Operasyon Sorumlusu olarak görev yapabilirsiniz. B- En az 2 yıllık ön lisans mezunu iseniz Temel Düzey lisansını aldığınızda 9 Modülden sınava girip geçme notu 100 puan üzerinden 60 puan alırsanız Ortalamanız 70 ise Aracı kurum şube müdürü olabilirsiniz. C- Lise, 2 yıllık Yüksek Okul, Fakülte mezunu iseniz Temel Düzey lisansını aldığınızda 9 modülden sınava girip geçme notu100 puan üzerinden 60, ortalamanız 70 ise Aracı kurum irtibat sorumlusu olabilirsiniz. D- Lise, 2 yıllık Yüksek Okul, Fakülte mezunu iseniz Temel Düzey lisanslama sınavına girip lisans için gereken modüllerin tamamından başarılı olmamasına rağmen Genel Ekonomi, Sermaye Piyasası Mevzuatı, ilgili Mevzuat ve Etik Kurallar, Menkul Kıymetler ve Diğer Sermaye Piyasası Araçları, Hisse Senetleri Piyasaları, Tahvil ve Bono Piyasaları, İlgili Vergi Mevzuatı modüllerinden ( derslerinden) her birinden en az 100 puan üzerinden 60 ve yine bu modüllerin tamamının ortalaması en az 70 puan olması halinde Temel Düzey Müşteri Temsilciliği Lisansı almaya hak kazanırlar. Müşteri Temsilciliği yapabilirler. Müşteri Temsilciliği Lisansı alanlar ek olarak Türev Araçlar Sınavının Türev Araçlar, Vadeli işlem Opsiyon Piyasalarının işleyişi Modüllerinden (derslerinden ) başarılı olurlarsa Türev Araçları Müşteri Temsilcisi olarak çalışabilirler. E- Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey Lisansına sahip olanlar, ayrı bir lisans belgesi gerekmeksizin “Takas ve Operasyon Sorumlusu” ve Temel Düzey Müşteri Temsilcisi olarak çalışabilirler. Şahsen ben uluslar arası piyasalar ile ilgilendiğim için broker firmalar amaçlı alıyorum :)

Canım ne yaptın ağustostaki spk sınavında iyimiydi daha sonuçları açıklanmadı herhalde bende aralıktakine giricem inşallah istediğin gibi geçmiştir

Bende yarından ititbaren SPK ileri düzeye hazırlanmaya başlıyorum arkadaşlar umarım yetiştirebilrim konnuları ?

Canım ne yaptın ağustostaki spk sınavında iyimiydi daha sonuçları açıklanmadı herhalde bende aralıktakine giricem inşallah istediğin gibi geçmiştir

4 tanesini atlattım canım şimdide türevden 2tane ekledim türev araçlar müşteri temsilciliğinide dahil edip atlatıcam inşallah aralıkta :1::66:

4 tanesini atlattım canım şimdide türevden 2tane ekledim türev araçlar müşteri temsilciliğinide dahil edip atlatıcam inşallah aralıkta :1::66:

Çok sevindim canım iyi 4 tane vermişsin onlarıda verirsin hadi bakalım hayırlı olsun darısı benim başıma aralıkta bende gircem...

Çok sevindim canım iyi 4 tane vermişsin onlarıda verirsin hadi bakalım hayırlı olsun darısı benim başıma aralıkta bende gircem...

inşallah cnm başarılı olur kurtuluruz planlı çalışmaya gayret ediyorum :2: olmasa daha iyi olacak tabi ama havaların süprizi :19:

bende 17 aralıkta bağımsız denetim sınavına girdim sonuçlar 25 ocakta açıklanıcakmış

Geçmiş olsun nasıl geçti meb
son dk yaptı yapacağını soru kalıbı çok acayipti ve sanki spk nın s sini bilmeyen biri hazırlamıştı soruları
nerede kıyıda köşede kalmış saçmalık var birleştirmişler bence
çok umutlu değilim martta yüksek ihtimal sınav açar spk ona kaldım gibi geliyor:19::44:
hele o 40 yıllık gelir ortaklığı senedini halkımız sözde köprü senedi diye biliyormuş ya bastım sınavın ortasında kahkayı :1:

bende spk sınavına giriyorum gayrimenkul değerleme uzmanlığı için.
giren varmı? benim 2. girişim.

bende giricem..
kızlar ben mühendisim..
bunun dışında açıköğretimden menkul kıymetler ve sermaye piyasaı okuoyrum..
bunun spk sınavına bir faydası olurmu?
bilgisi olan varmı?

bende giricem..
kızlar ben mühendisim..
bunun dışında açıköğretimden menkul kıymetler ve sermaye piyasaı okuoyrum..
bunun spk sınavına bir faydası olurmu?
bilgisi olan varmı?

Kesinlikle faydası olur, mesela modüllerden birinin adı ''menkul kıymetler ve diğer sermaye piyasası araçları'' :34:

Arkadaşlar Spk Lisanslama sınavını bekleyenler lütfen hazırlanmaya başlayın mayıs ayında sınav yapılacağına dair duyumlar aldım:34:

2013 Sınavları ne zaman ? Of... Bir öğrenemedim.
Hiçbir yerde yazmıyor bu sınavın ne zaman olduğuna dair ?
İzmir de bu sınavlar için kurslar var mı bu arada?

benimm o bennn :5::5:
aman ne zor yaa dersleriiii :19::19::19:
tarihler henüz açıklanmadıı bidee :34::34:

Back