• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spiral..

Anladım canım geçmiş olsun ne diyeyim.
Her bünyede aynı olmuyormuş ve ben de şanssız azınlıktanım maalesef. Ben de spiral kullandığım süre boyunca çok memnundum, en güzel yöntem olarak da tavsiye ediyordum. Konuyu açtığım zamanlarda şok yaşamıştım tabi ilk öğrendiklerimle.

Yine de tabi ki pek çok tanıdığım var, spiralli hamile kalan. 10 sene spiral kullandıktan sonra çıkarıp hemen hamile kalan. Bu spiralden çok hassas bir bünyeyle ilgili bir durum.

Spirali çıkarttıktan sonra 1 sene eski düzende adet görmemek normal. Daha az oluyor kanama. Bu çok normal bir şey. Benim de öyleydi, gayet düzenli ama az. 1 sene içinde o da düzeliyor. İnşallah da bir seneye kalmaz, gebe de kalırsınız zaten. Bu yapışmasın işareti değil.

Ben 5 sene kullandıktan sonra, çıkarttım. 1 sene çocuk olmayınca memorial da Semra kahraman a gittim. Bu konuda en iyi doktorlardan birisi. Rahim filmiyle anlaşıldı yapışıklık. Normal ultrasonda anlaşılacak bir durum değil.

Oğlumdan sonra, direk spiral taktığım ve hiç gebelik ve düşük yaşamadığım için semra hanım, spiralden kaynaklı olduğunu söyledi bu yapışmanın. her bünyede aynı olmuyormuş. Ve sık görülen bir durum değilmiş. Benim rahmim hassas bir yapıya sahipmiş. İnternetten de baktım, özellikle yabancı sitelerde, durumu benim gibi olanlar var. Bende şiddetli kramplar oluyordu. İki büklüm kalıyordum geçene kadar.Ben onları rahmin kendini toplaması diye düşünüyordum ama rahim yapışmasından dolayıymış.

Sütten ağzı yanan, yoğurdu kaşıkla yer hesabı biraz. Çok üzüldüm tabi. ama benim kadın Doğumla ilgili başka sıkıntılarım da var. Yalnızca yapışıklık olsaydı, daha kolay bir çözümü olabilirdi.

Daha zamanınız var, 1 sene rahat olun ki, ben öyleydim. İsterseniz rahim filmi de çektirebilirsiniz. Ama sonucu infertilite uzmanı bir doktora gösterin. Her kadın doğumcu okuyamayabiliyor. Filmimi ilk çeken kadın doğumcu hiç sıkıntı yok demişti. Ama söyle değilmiş, histereskopi oldum, yakında da laporoskopi olacağım inşallah.

Şu anda siz gayet normal bir durum yaşıyorsunuz ve 6 ay daha çok kısa bir süre.

Detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Kullandığınız spiral bakır mıydı hormonlu muydu acaba? Benimki bakır olduğu için doktor adetime çok az etki edeceğini söylemişti.
Eşim de ben de sık seyahat ettiğimiz için aslında 3 ay deneyebilmiş olduk. O nedenle gebelik oluşmamasına kafamı -henüz- çok takmadım ama adet kanamamın azalması tetkik gerektirebilir sanırım. Bir de ben 34 yaşındayım; dediğiniz gibi gebelik için 1 sene normal bir bekleme süresi ancak doktor 6 ay gebelik olmazsa gelmemi söylemişti.

İnşallah laporoskopi şifa olsun size; Allah sağlıkla kucağınıza yavrunuzu almayı nasip etsin. Tekrar teşekkür ederim aydınlattığınız için.

Kızlar 5 yıl spiral kullandım, geçen Haziran çıkardım. 8 aydır bebek istiyoruz ama olmuyor. Doktor herhangi bir sorun görmedi. Kimileri 1 sene sonrasında oluyor dedi, kimi tanıdıklarım spiral varken hamile kaldı. Forumlarda spiralden sonra 3-4 senedir olmayan var. Spiralden sonra 1 sene bekleyip de hamile kalan var mı?
Taktırdığınız ria (spiral) hormonlu değilse çıkardığınız andan itibaren hamile kalabilirsiniz ama hormonluysa ria nız biraz daha uzun sürebilir

Detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Kullandığınız spiral bakır mıydı hormonlu muydu acaba? Benimki bakır olduğu için doktor adetime çok az etki edeceğini söylemişti.
Eşim de ben de sık seyahat ettiğimiz için aslında 3 ay deneyebilmiş olduk. O nedenle gebelik oluşmamasına kafamı -henüz- çok takmadım ama adet kanamamın azalması tetkik gerektirebilir sanırım. Bir de ben 34 yaşındayım; dediğiniz gibi gebelik için 1 sene normal bir bekleme süresi ancak doktor 6 ay gebelik olmazsa gelmemi söylemişti.

İnşallah laporoskopi şifa olsun size; Allah sağlıkla kucağınıza yavrunuzu almayı nasip etsin. Tekrar teşekkür ederim aydınlattığınız için.
Ben hormonlu spiral kullandım. Hormonlu da zaten takınca belli bir azalma oluyor, çıkardıktan sonra da 1 sene geçiyor normal düzene geçmek için. ve Bir sene beklemek tabi ki normal ama evet, 30 yaş üstünde, 6 aydan sonra doktor takibinde olmak iyi olur. Yumurta takibi filan yaptırmak ve o günlere dikkat etmek, çok daha kolaylaştıracaktır işinizi.

Taktırdığınız ria (spiral) hormonlu değilse çıkardığınız andan itibaren hamile kalabilirsiniz ama hormonluysa ria nız biraz daha uzun sürebilir
evet, benim bayağı uzun sürdü maalesef :) 3 sene kadar. Tedavi görüyorum şimdi. Allah hayırlı olanı, en hayırlı zamanda nasip etsin inşallah.

Back