• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spiral..

sess_s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
3.217
4.661
133
38
Kızlar 5 yıl spiral kullandım, geçen Haziran çıkardım. 8 aydır bebek istiyoruz ama olmuyor. Doktor herhangi bir sorun görmedi. Kimileri 1 sene sonrasında oluyor dedi, kimi tanıdıklarım spiral varken hamile kaldı. Forumlarda spiralden sonra 3-4 senedir olmayan var. Spiralden sonra 1 sene bekleyip de hamile kalan var mı?

hiç bir korunma yönteminin, korunmayı bıraktıktan sonra etkisi yoktur..

çıkardığınız gibi hamile kalma olasılığınız doğmuştur artık.

spiralle hamile kalan yakınlarım olduğu gibi, çıkardığı ay da hamile kalan yakınlarım var.
ama dediğiniz gibi 1 yıl diye bir şey duymadım hiç.

eğer istiyorsanız, beklemek yerine tedaviye başlamanız bence daha mantıklı..

hiç bir korunma yönteminin, korunmayı bıraktıktan sonra etkisi yoktur..

çıkardığınız gibi hamile kalma olasılığınız doğmuştur artık.

spiralle hamile kalan yakınlarım olduğu gibi, çıkardığı ay da hamile kalan yakınlarım var.
ama dediğiniz gibi 1 yıl diye bir şey duymadım hiç.

eğer istiyorsanız, beklemek yerine tedaviye başlamanız bence daha mantıklı..
Yarın doktora gideceğim tekrar. Bilemiyorum, tedavisiz olur diye düşündüm. İlk çocuğum 2. Ayda olmuştu çünkü. Şimdi şaşırdım biraz ve beklemek gerçekten çok üzücü. Yıllarca olmayan tanıdıklarım var. Gerçekten çok zormuş psikolojisi.

çıkarttırdıktan sonra 1 kez regl oldum sonra hamile kaldım.
Ben de öyle olur diye düşündüm ama olmadı. Kullanan ablalar 1 yıl sonrasında olduğunu söylediler ama bu pek de ge eli değil galiba. Siz kaç yıl kullandınız? Belki 5 sene uzun bir süre olduğu için bu kadar etkili olmuştur.çünkü bana bunu söyleyenler de 5_6 sene kullanmıştı.

Bende kontrollerim de doktorun herşey yolunda demesine rağmen spiral ile hamile kaldım. Oluyor yani. Olur sizinde inş. Vardır vakti zamanı..

Bende kontrollerim de doktorun herşey yolunda demesine rağmen spiral ile hamile kaldım. Oluyor yani. Olur sizinde inş. Vardır vakti zamanı..
Aynen öyle. Sanırım çatlatma ignesiyle basliyacagim. Bana kendi olur gibi gelmişti. :) beklemediğinde pat diye oluyor, beklediğinde de olmuyor bu işler. Bir de Jinekolog a gitmekten pek hoşlanmiyorum. O yüzden bekledim. Saçma tabi

Ben de öyle olur diye düşündüm ama olmadı. Kullanan ablalar 1 yıl sonrasında olduğunu söylediler ama bu pek de ge eli değil galiba. Siz kaç yıl kullandınız? Belki 5 sene uzun bir süre olduğu için bu kadar etkili olmuştur.çünkü bana bunu söyleyenler de 5_6 sene kullanmıştı.

5 sene oldu ,ben rahim dinlensin iye çıkarttırdım,çünkü regl günlerim 5 gün atmaya başlamıştı dinlenemeden geri taktırdım

Kanama miktarı bazılarında artıyor ama bende artmadı mesela korkma artsada o kadar aşırı artmıyor zaten aşırı olduğu taktirde çıkarttirman lazım canim hiçbir zararı yok çünkü hissetmiyorsun zaten

Kanama miktarı bazılarında artıyor ama bende artmadı mesela korkma artsada o kadar aşırı artmıyor zaten aşırı olduğu taktirde çıkarttirman lazım canim hiçbir zararı yok çünkü hissetmiyorsun zaten
Benim bebisimde yok henuz bana takarlarmi acaba birde zarari yoktur demi rahime

Acilll arkadaslar spiralim elime deydi ipleri zaten geliyodu biraz sancm vardi lavaboya girdimki pilastigi deydi elime korktm biraktm ve simdi ne ipi ne kendusi yok normalde ipi degerdi parmagima

Acilll arkadaslar spiralim elime deydi ipleri zaten geliyodu biraz sancm vardi lavaboya girdimki pilastigi deydi elime korktm biraktm ve simdi ne ipi ne kendusi yok normalde ipi degerdi parmagima
Direk doktora gidin. Kontrol ettirin. Ben spirali pek hoş bulmuyorum artik. 5 sene mutlu mesut kullandım. Çok büyük kolaylık olduğunu düşünüyordum. ÇıkarttıM ikinci çocuk için. Rahmin şeklini bozmuş, şimdi sırf spiralden dolayi çocuğum olmuyor. Sanırım 3 seneyi aşmamak lazım spiralde.

Direk doktora gidin. Kontrol ettirin. Ben spirali pek hoş bulmuyorum artik. 5 sene mutlu mesut kullandım. Çok büyük kolaylık olduğunu düşünüyordum. ÇıkarttıM ikinci çocuk için. Rahmin şeklini bozmuş, şimdi sırf spiralden dolayi çocuğum olmuyor. Sanırım 3 seneyi aşmamak lazım spiralde.
Çok geçmiş olsun tez vakitte Allah 2. Çocuğu nasib etsin.

Kızlar 5 yıl spiral kullandım, geçen Haziran çıkardım. 8 aydır bebek istiyoruz ama olmuyor. Doktor herhangi bir sorun görmedi. Kimileri 1 sene sonrasında oluyor dedi, kimi tanıdıklarım spiral varken hamile kaldı. Forumlarda spiralden sonra 3-4 senedir olmayan var. Spiralden sonra 1 sene bekleyip de hamile kalan var mı?
Çıkarılması için adetli mi olmak gerek

Back