• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

spiral taktıranlar anlatsın ...

arkadaşlar ben taktırdım biraz acı oldu ama e okadar da olur.sağlık ocanda taktırdım bedava özel hasatane parası veremem bide o acının üzerine...

sipiral zayıflatıyomuuuuuuu benn birinci doğumumda taktırdım 45 lere düştüm şidi yine taktırdım ama inşallah zayıflarımmm:)

bende 15 gunluk anneyim bende taktirmak istiyorum aci olayida bi seferligine cekicem artik dogum kadar acili degildir herhalde ..gelismeleri yazarim

hanımlar illa edtliykenmi takıyolar aile planlama merkezleri adetli olmasanızda takıyolar diye duydum ama yanılıyormuyum ben doğum yapalı 3ay oldu taktırmak istiyorum ama hala adet olmadım takmazlarmı

bende geçen hafta taktırdım .gerçi ben daha önce spraillede hamile kalmıştım ama yinede en iyi korunma yöntemi benim için bu en az bi 3-4 sene idare ediyoz

biraz geç kaldım yazmak için ama olsun yine de yazmam da fayda var diye düşünüyorum.
ben suan 20 yasındayım. benim annemde spiral taktırmış. ve bana hamile kalmış. hamilelikte çıkarılmış mı yoksa durmuş mu o alet pek bilgim yok. sadece kaydığı ve benim kuyruk sokumuma battığını biliyorum. aa nasıl batmış diyebilirsiniz. ben de siz kullanmayın die anlatıyorum.suan kuyruk sokumumda bir delik var ve değilin üstü şiş durumunda.acı sızı sorarsanız eğer küçükken acımıyordu fakat şimdi beni hem görüntü hemde sağlık bakımından oldukça rahatsız ediyor. resmen orda bir kemik oluşmuş durumda. pantolon giydiğimde orasının şişliği belli oluyor ve rahatsız ediyor. oturduğumda ise batıo sanki acımaya başlıyor.Allahtan yine görünmeyen yere batmış. hadi gözüme burnuma batsaydı ne olurdu bilemiyorum. o şişlik 18 yasına geldiğinde alınır demişlerdi. suan 20 yasındayım.tedavi olmak istiyorum....
bence spiral doğru bir korunma yöntemi değil... buyrun ben canlı örneğim.yine de herkes kendi bilir. siz çiftlerin kendini koruyamaması sonucunda olan bebeklere oluyor..sizin çocuğunuzun kazaya kurban gitmesini istiyorsanız buyrun taktırın o aleti.

biraz geç kaldım yazmak için ama olsun yine de yazmam da fayda var diye düşünüyorum.
ben suan 20 yasındayım. benim annemde spiral taktırmış. ve bana hamile kalmış. hamilelikte çıkarılmış mı yoksa durmuş mu o alet pek bilgim yok. sadece kaydığı ve benim kuyruk sokumuma battığını biliyorum. aa nasıl batmış diyebilirsiniz. ben de siz kullanmayın die anlatıyorum.suan kuyruk sokumumda bir delik var ve değilin üstü şiş durumunda.acı sızı sorarsanız eğer küçükken acımıyordu fakat şimdi beni hem görüntü hemde sağlık bakımından oldukça rahatsız ediyor. resmen orda bir kemik oluşmuş durumda. pantolon giydiğimde orasının şişliği belli oluyor ve rahatsız ediyor. oturduğumda ise batıo sanki acımaya başlıyor.Allahtan yine görünmeyen yere batmış. hadi gözüme burnuma batsaydı ne olurdu bilemiyorum. o şişlik 18 yasına geldiğinde alınır demişlerdi. suan 20 yasındayım.tedavi olmak istiyorum....
bence spiral doğru bir korunma yöntemi değil... buyrun ben canlı örneğim.yine de herkes kendi bilir. siz çiftlerin kendini koruyamaması sonucunda olan bebeklere oluyor..sizin çocuğunuzun kazaya kurban gitmesini istiyorsanız buyrun taktırın o aleti.

Spiral takilirken agri oluyo mu ? Bende 11 temmuzda dogum yaptim ve taktirmak istiyorum ama agri olur diye korkuyorum bilgi verir misinz rica etsem :(

Spiral takilirken agri oluyo mu ? Bende 11 temmuzda dogum yaptim ve taktirmak istiyorum ama agri olur diye korkuyorum bilgi verir misinz rica etsem :KK43:
Hayirli olsun bebegin )) ben dogumdan 60 gun sonra hemen taktirdim spiralimi.hormonsuz 150 tl idi ozamanlar egepol izmirde.takarken hic bi agri olmuyor..tek sorun ben kendimi bayaa kasmistim.kendinizi kastigimiz icin bi aletle (kriko gibi) vajinayi aciyolar.o biraz geriyo hafif acitiyo.ama kendini salabilirsen aralarda rahatliyosun.10 15 dk felan suruyo.2012 de taktirdim.tek sorun cok fazla kanama adet kanamasi yapio.benimki 10 gunu buluyo.dolayisiyla kansizlik sebebi.ama genede hapa gore memnunum

Hayirli olsun bebegin )) ben dogumdan 60 gun sonra hemen taktirdim spiralimi.hormonsuz 150 tl idi ozamanlar egepol izmirde.takarken hic bi agri olmuyor..tek sorun ben kendimi bayaa kasmistim.kendinizi kastigimiz icin bi aletle (kriko gibi) vajinayi aciyolar.o biraz geriyo hafif acitiyo.ama kendini salabilirsen aralarda rahatliyosun.10 15 dk felan suruyo.2012 de taktirdim.tek sorun cok fazla kanama adet kanamasi yapio.benimki 10 gunu buluyo.dolayisiyla kansizlik sebebi.ama genede hapa gore memnunum
Anladm ama taktıramıca galiba hamile olma olasığım var. 3 gündür lekelenmem oluyo kan pıhtısı düşüyo dr yarn gidicem :(

Rabbimin gücüne gitmesin ama İstemiyorum çünkü eşimle hala anlaşamıyoruz :KK43:
Canim bu yasadigin bu surecte cok normal.yanlis hatirlamiyisam temmuzda dogum yaptim demistin.zamanla hersey yoluna girer..ama yeni bir bebek icin biraz erken bencede.sut korur belki.hem lekelenme diyosun belkide degilsindir uzme kendini

Kizlar ya su spiral hakkind acok bilgisizim bana bilgi verin plastik olanimi bakir olanimi daha iyi v adet duzeninde ne gibi oynama oluyo

doktorum bana da tavsiye etti koç üniversitesi hastanesinde Şule hanım doktorum, eski zamanların spiralleri gibi sıkıntılı olmuyormuş, hapı sürekli unutan ve iki çocuktan sonra bir daha çocuk istemeyen biri olarak taktıracağım galiba...

Kizlar ne dogumun ki kadar zor nede sancilar kadar adetin 3. Gunu giderseniz zaten hafif igne batirir gibi ikinci sefer takisim 27 subatta taktim enson korkmayin hap mis diger mis wala unutkanim bide sinir yapiomus uzatma olarak da derseniz kisiden kisiye fark lidir

Xanm iatersen bi genel cerrahiye git muayene ol cunku anlattigin sey kıl dönmesi olabilir

Back